• Fri 18 Sep 2020 17:31
  103025 visningar
  3231 svar
  3231
  103025

  Letrozol, PCO

  MiniNin skrev 2020-09-17 23:29:04 följande:

  Verkligen! Alla andra går bara runt och får ägglossning hur som helst medans vi här är SÅ TACKSAMMA för att vi får till det efter många om och men :)

  Men vad bra att du går på Metformin! Hoppas det ska boosta Letrozolen :) Hur länge har du kört? Hur stor dos?


  Precis... sjukt egentligen.

  Ja men visst :) kör på 1500mg men oftast blir de bara 1000mg dagen då jag oftast bara äter 2 gånger om dagen och inte vill ta på tom mage :p har gått ner 3,5 kg redan så något gör den iaf :)

  Du kör på 1500mg va? :)
 • Fri 18 Sep 2020 18:47
  MiniNin skrev 2020-09-18 18:09:32 följande:

  Yes, jag kör 500x3. Har haft en litet uppehåll nu på ca två veckor för de tog slut och jag glömde hela tiden be om nya men har fått utskrivet så startar typ på måndag igen. Jag håller mig stabilt i vikten med dem och LCHF så det känns bra. Har fortfarande ca 6 kg övervikt enligt BMI men så länge man mår bra så :) Vi kanske redan har skrivit om detta tidigare men har du någon övervikt, så att det är positivt att du går ner i vikt?


  Typiskt, hoppas du slipper magbesvärens när du börjar igen :)

  Ja vi pratade om det men man kan ju inte minnas allt :) har några få kg övervikt enligt mig själv och BMI men inte enligt läkaren. Men kan absolut gå ner lite utan att de skadar :p
 • Sat 19 Sep 2020 18:36
  Mattan94 skrev 2020-09-19 10:22:51 följande:

  Mensen kom tillslut dag 34. Men som ni skrev, även fast besvikelsen är ett faktum är jag ändå så glad för att det funkade. Jag har fått min första mens utan p-piller på flera år!

  Men en fråga, i mina papper står det att ägglossningen alltid sker 14 dagar innan mens. Är det så för er? Jag fick utslag på äl-stickorna dag 13/14 men uppenbarligen blev det ju ingen graviditet så tänker att det kan ju vara möjligt. I så fall blir det dag 20 för mig. Låter så sent?


  vad skönt! 


  Som Akalei skriver kan de variera och framför allt för oss med pco. Jag får fejk-resultat av Äl-stickor så kan fallet vara även för dig. Sen får du inte förglömma att mens inte innebär att du har haft ägglossning, det kan vara så att du inte fick ägglossning denna månad utan endast blöder ut slemmhinnor.

  Hoppas Ägglossningen kommer igång nu för dig :D

 • Mon 21 Sep 2020 15:15
  Anonym1Ha skrev 2020-09-20 08:54:02 följande:

  Mensen kom på utsatt dag.. i fredags. Så idag påbörjar vi letrozol kur nr 7. Imorgon ska jag bok tid till VUL och när vi väl är där får vi ta ställning till ivf eller fortsätta med letrozol... jag har ju fått fina ägglossningar på det varje gång. Hade ju varit en dröm om det bara ville ta sig <3

  Hoppas på fler pluss i gruppen snart! Det känns som någon gång händer det nog mig med när någon av er plussar så jag behöver er ??????


  spännande! håller tummarna att det tar sig denna gång så ni inte behöver ha en diskussion om hur ni ska gå vidare :P


  Jag kan ställa upp och bli den som plussar samtdigt (helst denna månad) ;)

 • Tue 22 Sep 2020 18:24
  Anonym1Ha skrev 2020-09-21 20:49:21 följande:

  Haha ja allt ser så bra ut varje gång så det är nästan irriterande att höra det med...! Fast det låter ju konstigt för er som kämpar för att få ägglossning, MEN just oss har det ju inte hjälpt att det ser bra ut så på så sätt är vi ju i samma sits ändå.. Fin slemhinna och ett eller två äggblåsor som varit mellan 16-18mm och sen har jag tagit ovitrelle ett par dagar senare. Så nu hoppas vi verkligen sjunde gången gillt!!! VUL blev på cd 11, hade hellre haft de några dagar senare men det fanns inte tid.. så på måndag 28/9, hoppas Vi det är det bästa ägget som visar sig och växer!!

  Lycka till allihop, hoppas detta är månaden ;) vi är mer än redo allihopa :)


  Jag förstår dig, det vi alla kämpar för är ju inte att få ägglossning inte ens att bli gravida egentligen (för vad tjänar de till om de resulterar i mf) utan det vi alla kämpar för är ju att få ett barn!

  Jag har också vul på cd 11 denna gång då det blev på fredag och måndag hade förmodligen varit lite sent :)
 • Wed 23 Sep 2020 08:35
  Anonym1Ha skrev 2020-09-22 20:36:39 följande:

  Exakt så!! <3 håller tummarna för fredag!!


  Tack :) tycker mig ha känningar redan nu, cd 9 men kan ju vara något annat.
 • Wed 23 Sep 2020 13:09
  akalei skrev 2020-09-23 08:45:08 följande:

  Hej! En uppdatering från mig, går idag in i vecka 6 enligt mina beräkningar, peppar peppar. Tycker dagarna går SÅ långsamt, förra veckan var den längsta veckan någonsin!

  Har bokat tidigt UL 4 okt, lite osäker på om det ev är lite för tidigt (slutet på vecka 7) men kliniken verkade tycka det va rimligt.

  Har ganska mycket oro men försöker fokusera på att vara glad åt delmålen, typ ?vi har kommit så här långt nu?. Typ ta en dag i taget helt enkelt.

  Jag hänger kvar här lite och ser fram emot att fira fler plus med er alla <3


  Vad skönt att 5 veckor är avklarade! Jag förstår dig verkligen, oron är fruktansvärd och man kan nästan känna sekunderna långsamt passera... men som du säger, delmål! Och hellre ?vara glad i onödan än ledsen i onödan?....

  Du Har ett litet liv i magen nu, försök glädjas åt det och bortse från alla orostankar! <3
 • Fri 25 Sep 2020 10:32

  Idag vid kl,15 ska jag på vul och se om trippla dos har fungerat denna gång...jag är så nervös. Om det inte har funkat så vet jag inte vad jag ska göra eftersom hon sist sa att hon inte ville behandla mig med FHS stimulerande injektioner... väntar de mig ett år av väntan inför Ivf för mig då (?) :( eftersom jag blev gravid i somras så måste jag ju vänta ett år innan de blir aktuellt igen. 

 • Fri 25 Sep 2020 13:40
  Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-09-25 11:40:39 följande:

  Hej!

  Ber om ursäkt för långt inlägg.

  Jag har denna månad kört min 7e letrozol behandling efter ett litet uppehåll i somras. Dem andra behandlingarna har funkat bra för mig och 1 gång av 6 st har jag fått gå på ultraljud nr 2 för att äggblåsan inte växt tillräckligt vid första. Jag va på ultraljud i tisdags och då hade jag en äggblåsa på ca 12,3 mm. Va tillbaka på ultraljud nummer 2 idag och då va den på ca 13 mm. Den hade alltså växt 0,7 mm på 3 dagar. Jag fick tips om att fortsätta med ägglossningstest och välja själv om jag ville komma tillbaka på ultraljud i slutet av nästa vecka. Men jag känner att jag inte orkar ett till för hon sa att chansen är ganska liten och att det då va bättre att köra på med ägglossningstesten en vecka till. Har det inte gett något utslag så kunde jag ta graviditets test ca en vecka till efter och då börja med proverna om det skulle vara negativt. Det innebär att denna månad kanske gick till spillo :( känns jävligt jobbigt just nu då jag betalar 3000 kr per försök nu :( är det någon annan som har varit med om att det funkat bra flera månader och sen att det inte hänt något?


  Hej! vilken dos är det du tar? Jag tänker att du måste öka dosen om de är så att de inte fungerar längre. har läst om folk som blir "resistenta" och behöver därför öka dosen efter några månader. 


  Jag själv har haft 5/6 månader som gar gått till "spillo" förstår din frustration....

 • Fri 25 Sep 2020 14:18
  MiniNin skrev 2020-09-25 13:56:03 följande:

  Det har väl funkat superbra tidigare? Att du fått ägglossning och ett försök? Då tänker jag att det är låg risk att det inte funkat denna gång? Men oavsett så är det så himla konstigt att de inte vill prova FSH. Är ju klart subjektiv här med det är ju det som funkade för mig! Jag är innerligt tacksam för att det alternativet fanns så vi inte behövde gå från Letrozol till IVF direkt.

  Menar du att du inte får gå vidare med IVF förrän nästa sommar eftersom du blev gravid? Det låter konstigt. Är det sant?

  Men OM denna omgång Letrozol inte fungerar, då kan man väl inte bara vänta med behandling tills IVF är aktuellt. Av vilken anledning provar man inte FSH?


  Det fungerade en gång (av trippel dos), då jag blev gravid. Men förra månaden växter det ingenting als av trippla dos, därav oron.

  Ja jag håller med. Men om de inte har fungerat kommer jag ?kräva? att få testa något annat. Vill inte bara vänta ....

  För att få ivf landstingsfinansierat så ska man inte ha blivit gravid på ett år, därför måste jag vänta eller betala. Min läkare skickade ändå en remiss och typ bönade om att jag skulle få ivf trots min graviditet men jag har inte fått svar än.
Svar på tråden Letrozol, PCO