• Wed 30 Sep 2020 12:23
  103385 visningar
  3231 svar
  3231
  103385

  Letrozol, PCO

  Sessx skrev 2020-09-30 09:05:20 följande:

  Hej, jag har sen igår läst igenom hela denna tråden. Herregud vilken gemenskap ni har, och hoppet ni förmedlar är underbart! Första gången jag känt att jag vill vara med i tråden så idag blev jag medlem på familjeliv.

  Jag och sambon startade en utredning förra veckan då vi försökt få barn sen början på 2019. Vi blev gravida i höstas men det slutade i missfall i vecka 6/7. För en månad sen fick jag positiva graviditetstest i en veckas tid så glädjen var stor. Tills jag fick en liten blödning. Pga rädsla för missfall igen åkte jag in på VUL och fick besked att jag inte var gravid, jag hade fått 5 falska positiva test.
  Vi tog några veckor för att smälta detta och sen förra veckan hade vi första mötet för att utreda vad som händer. Då fick jag besked att jag har en äggstock med PCO. Jag är dock osäker på om jag har PCOS eller bara PCO. Den andra äggstocken verkar fungera eller hade i alla fall under VUL en äggblåsa på 22mm. Jag fick alltså direkt Ovitrelle utskrivet och order att sexa den dagen och två dagar till.

  Nu sitter jag en vecka senare i väntan på att det ska gå 21 dagar från Ovitrelle för att testa mig, alternativt om mensen kommer nästa vecka (Ovitrelle+14). Bim bör bli 7-9 okt.

  Beskedet har varit svårt att hantera, jag grubblar så jag inte vet var jag ska ta vägen, men denna tråd har hjälpt.


  Hej och Välkommen in i vår lilla gemenskap :D kan bara tala för mig själv men jag tycker verkligen detta forum har hjälp mig i min sorg i min (tillfälliga) barnlöshet... hoppas den kan hjälpa dig också :) 


  Jag beklagar ditt missfall... <3 men även dina falska positiva test, det måste ha varit fruktansvärt att få veta att de inte var en graviditet. :( Hade läkaren några svar på varför du har fått falskt positiva test? jag har aldrig hört talas om det förut.


  Jag hade tidigare också bara på ena sidan men tydligen kan Pco komma och gå lite för nu har jag extremt på båda sidorna (20 + äggblåsor), sen för några år sedan var båda sidorna på mig "normala". Kvinnokroppen är ett j*kla mysterium. 


  oj så sent du ska testa, men ja hellre vänta lite extra än att få falska besked... väntan är den värsta, själv är jag på ovitrelle + 3 idag :) 

 • Wed 30 Sep 2020 12:27
  MiniNin skrev 2020-09-30 11:16:12 följande:

  Hej!

  Jag har för vana att tempa och precis som förra cykeln kunde jag denna gång bekräfta ägglossningen via min OVY-app och tempen har hållt sig hög. Tills idag när den sjönk 0,3 grader. Förra cykeln sjönk den lite för att sen öka lite igen, sen sjunka igen och då fick jag mens. Fick mens på Ovitrelle+16. Idag är jag på Ovitrelle+13 och det har varit en ännu tydligare kurva och tempsänkning. Så nu gör jag mig redo för mens. Fan :(


  Jag har ju inte så bra koll på det där als men om jag inte missminner mig så hade amandakolb liknade sänkning och sedan plussade hon?

  Jag tycker inte du ska låsa fast dig på tempen eftersom att det kan vara så himla många bidragande faktorer till ev sänkning/höjning. Jag håller alla tummar och tår att det inte är mensen som orsakar sänkningen utan att du kommer plussa!
 • Wed 30 Sep 2020 19:47
  Sessx skrev 2020-09-30 18:48:58 följande:
  Ja testen var inte så roliga. Han hade inget svar mer än att han sa att dent händer ibland. Han sa att det kanske var en liten "sak" i livmodern men inget som fäst eller utvecklas så jag borde inte fått utslag på test.

  Oj det kan ändras så pass alltså! Vet inte om han hade svårt att se på den ena pga äggblåsan som låg redo eller om det var bekräftat att den är "ok".

  Känner jag mig själv rätt kommer nog behovet av test krypa på snart. Tog ett idag iallafall för att se om sprutan är ur och det var negativt så den är troligen ur systemet iaf. Sen var nog riktlinjen att om jag får ett psotivt test 3v efter sprutan så ska jag ringa in (inte tidigare). Får jag mens ska jag också ringa in så får vi planera in nästa steg.

  Men tog de blodprover för att mäta hcg? Jag menar testen mäter Hcg så uppenbarligen hade du det i urinen... 


  ja men väntan är ju så jäkla jobbig, jag börjar nästan räkna timmar hahah. Men skönt att veta att ifall du får ett positivt test så är det inte sprutan! Jag tänkte göra samma sak och "tjuvtesta" på ovitrille + 11 för att se att sprutan har lämnat kroppen :)

 • Wed 30 Sep 2020 19:49
  Ssandra skrev 2020-09-30 13:57:08 följande:

  Någon som vill vara med i min privata grupp (ingen kan se att gruppen existerar om man inte är inbjuden i den) på facebook för oss som försöker bli gravida? Där vi kan diskutera allt med varann i resan mot plusset? Skriv pm till mig med namn Och beskrivning på hur din profilbild ser ut!


  Hej! Är det endast för oss med pcos? :)
 • Thu 1 Oct 2020 14:57
  MiniNin skrev 2020-10-01 13:44:01 följande:

  Uppdatering från mig: tempen sjönk ytterligare 0,3 grader idag så nu är jag under baseline. Jag blödde rejält (färskt) under sex igårkväll men inget efter och det fick mig att fundera lite men det är ingen tvekan nu. För typ två timmar sen började jag få mensvärk i benet och såg sen ljusrött på pappret på toa. Så mens idag alltså.

  Ska kontakta kliniken under eftermiddagen. Förhoppningsvis kan jag starta med sprutor redan ikväll men det kan vara så att de vill vänta in ett negativt grav-test imorrn bitti och då startar jag imorrn-kväll. Kan det blir tredje gången gillt? Snälla?


  Fy fan vad trist att höra :( 

  Skönt om du kan komma igång direkt men förstår om dem tycker du ska testa först, man vet ju aldrig om de möjligtvis kan vara nidblödning. Tredje gången gillt!! Vi bestämmer det tycker jag :D <3 

 • Thu 1 Oct 2020 14:57
  Sessx skrev 2020-09-30 20:45:46 följande:
  Nää, när jag var hos läkaren fick jag ett negativt test (urin) och dagen efter kom mensen..

  Håller tummarna för oss!

  okej okej, vad märkligt! 


   

 • Fri 2 Oct 2020 08:32

  Nu är jag på ovitrelle + 5 och tiden går så långsamt.... kan inte tänka på annat!! Har dessutom haft spänningar i livmodern sedan äl och det gör ju mkt ännu mer förväntansfull

 • Fri 2 Oct 2020 12:58
  MiniNin skrev 2020-10-02 10:07:16 följande:
  amandakollb skrev 2020-10-01 15:54:04 följande:

  Absolut, här är min tempkurva den gången jag plussa. Så var ju lite upp och ned där! Men tråkigt att den nu åkte ned under coverline :( för mig tog det sig på tredje omgången så jag hoppas så att det gör det för dig med!!:)


  Tog kontakt med kliniken igår eftermiddag på 1177 och det är tydligen väldigt viktigt på min klinik att man väntar tills Ovitrelle+17 innan man testar oavsett om man fått mens eller ej. Fick svar där de rekommenderade mig att vänta tills dess och därför måste jag också vänta med sprutorna. Så långt var jag helt med på deras svar men sen sa de att jag skulle vänta in nästa mens (!!!), att det är viktigt att kroppen får återhämta sig mellan stimuleringarna. Hela jag bara kände NEJ!

  Så kontaktade dem på telefon idag och ifrågasatte varför jag fick starta direkt på förra blödningen och att det inte kan vara sån stor skillnad på cd2 eller cd4 i detta fallet osv. och efter många om och men (och efter en läkarkonsultation) så fick jag tummen upp att börja med Menopur igen på söndag kväll om grav-testet var negativt. Ibland får man alltså stå på sig och ifrågasätta om något känns konstigt! Thank god så löste det sig.

  Har tagit ett graviditetstest idag som var negativt (ville ha test gjort inför samtalet) men ska ta ett till då på söndag. Sen sprutstart igen.

  Har bestämt mig för att bara tempa fram till bekräftad

  ägglossning nästa gång. Känner att jag vill bespara mig huvudbry och oro helt enkelt.

  Hoppas SÅ på tredje gången gillt!
  Men alltså va?! varför skulle du behöva vila kroppen efter endast 2 ägglossningar? hade de någon förklaring på det? man har ju hört om att kroppen kan behöva vila efter ca 7-10 månader med stimulering... Bra att du stod på dig!  
 • Sat 3 Oct 2020 13:38
  JesFon skrev 2020-10-03 08:09:38 följande:

  Hej allihop. Följt tråden under en period och är inne på försök 2 med letrozol och ovitrelle.

  Är på dag 17 efter ovitrelle (förra cykeln fick jag mens på dag 14efter ovitrelle) och har kraftig brännande mensvärk men inte en tillstymmelse till bruna flytningar som jag ALLTID har innan mensen sätter fart. Testade negativt dag 11 men cb plus, svagt positivt dag 12, sedan dess negativt igen..

  Livmodertappen sitter superhögt och är hård idag, igår mer mjuk och lägre. Men det känns som om den vandrar upp och ner hej vilt där inne så inte särskilt pålitlig.

  Jag blir så frustrerad över denna värk, dessa negativa tester och att jag inte får en blödning!

  Har en drös med gravsymptom som jag säkert inbillar mig! Yrsel sedan 1vecka tillbaka, tycker mina bröstsvårtor börjar mörkna och brösten blir fylligare, den konstiga molvärken som är centrerad precis ovanför blygbenet. Får säkert min mens när som men brukar alltid ha brunaktiga flytningar innan.

  Och varför fick jag negativt, sedan positivt och sen negativt igen?

  Nästa steg i vår utredning är spermaprov samt äggledarspolning.


  Välkommen hit! Vad kul att vi blir fler och fler, (eller ja egentligen inte för de innebär ju att fler har svårt att få barn).

  Låter superfrustrerande, Ovitrelle + 17 är ju en evighet av väntan! Är du säker på att du fick ägglossning? Testade du/tempade? :)

  Gravidsympton kanske kan beror på ovitrellen eller att du faktiskt är gravid men är en låghormonare. Håller tummarna att du plussar!!!

  Märklig att alla har så olika i sina utredningar, för oss var det obligatoriskt med spolning och spermaprov innan letrozol.

  Föresten, har du PCOS ?
 • Sat 3 Oct 2020 13:41

  Jag kan nu se att min remiss ang IVF har blivit bedömd och svaret är skickat till min Läkare men dem har inte telefontid förens på måndag :( så så frustrerande att veta att svaret finns men inte kunna se det....

Svar på tråden Letrozol, PCO