• Mon 5 Oct 2020 09:41
  103024 visningar
  3231 svar
  3231
  103024

  Letrozol, PCO

  Fick avslag på ivf idag pga graviditeten i juni. Enligt min läkare räknas inte PCOS som en sjukdom utan samma regler som för ?normala? gäller....

 • Mon 5 Oct 2020 15:24
  akalei skrev 2020-10-05 12:46:21 följande:

  Uppdatering från mig, idag var vi på tidigt ultraljud och det såg fint ut! Såg både lilla embryot och hjärtslag <3 eller, jag tyckte det var lite svårt att se men både gyn och min kille såg dem :P Det var så mycket på samma gång att jag inte minns hur stort lilla embryot var, men när hon matade in längden i sin räknesnurra fick hon fram att jag är i 6+5 vilket stämmer på dagen med mina egna beräkningar utifrån ÄL så det var skönt.

  Så ofantligt lättad och glad, kanske man vågar hoppas lite nu. Själv mår jag hyfsat bra, märker att jag inte riktigt har lika mkt energi som jag brukar och har mått lite funky men sluppit det värsta illamåendet som en del kan få, så tacksam för det :)

  Nästa anhalt besök om cellförändringar imorgon, håll tummarna för att jag slipper göra några ingrepp :/

  Hänger kvar här lite för att få följa er alla, hoppas på fler plus snart! <3


  Men gud vad härligt :D STORT GRATTIS!!!!!! <3 Hoppas det går lika bra imorgon som det gick idag :)


  Ang remissen så bor jag i Stockholm men det var inte min klinik som nekade mig utan det var reproduktionsmedicin Huddinge som nekade. (samma som bedömer alla i Stockholm)

 • Mon 5 Oct 2020 15:37
  amandakollb skrev 2020-10-05 11:48:59 följande:
  Åh nej vad tråkigt att höra :( vi får hålla tummarna för att letrozol ska fungera <3 hur känns de?

  känner mig rätt så nedslagen faktiskt. Ville ha ivf lite som en backup-plan ifall det inte tar sig med letrozol igen.. men men det är bara fortsätta kämpa....


  Tog ett gravtest idag Ovitrelle + 8 och det var supersvagt positivt så ska fortsätta testa mig för att se om de ökar/minskar. Det gör så att väntan känns lite mindre jobbig för mig.

  Hur mår du? :)

 • Mon 5 Oct 2020 15:38
  Sessx skrev 2020-10-05 14:35:28 följande:
  Men nej! Att man ska bli straffad för att det lyckats en gång. Då fortsätter du med piller och spruta?
  exakt så känns det, som ett straff....
  ja precis, letrozol + ovitrelle :)
 • Tue 6 Oct 2020 13:25
  MiniNin skrev 2020-10-06 08:49:04 följande:
  Men NEJ! Kan tänka mig att detta kändes jättehårt :( Det finns ingen möjlighet att överklaga? Second-opinion?

  Är det annars bara att fortsätta med Letrozol tills ett år har gått sen missfallet? Letrozol som inte ens fungerar varje gång? Hur det är möjligt att neka dig att prova FSH begriper jag inte.

  Hoppas SÅ att det tar sig denna gång för dig och att den stannar! Så du slipper allt det där jobbiga.

  Såg att du skrivit om grav-test på ÄL+8 och att du ska ta varje dag nu. Hade själv aldrig fixat att ta ett grav-test om dagen tills det är "dags". Har precis beslutat att inte tempa efter ägglossnings-bekräftelsen för att låta mig själv landa i väntan och inte ge mig mer huvudbry än vad jag redan har. Men funkar det för dig så kör! :) Alla har vi våra olika metoder för att få tiden att gå och behålla förståndet under tiden!

  Det känns verkligen skit men egentligen så borde jag se det som positivt, då de nekar mig för att de faktiskt tror att jag kan bli gravid utan ivf. Försöker tänka så...


  Tror inte jag får äta letrozol så länge, jag har ju ätit det i 5 omgångar redan, har för mig att 8 är max... Om de är så att det skulle leda till att letrozol inte fungerar för mig kommer jag att byta klinik till någon som kan tänka sig FHS stimulering :)


  Jag förstår dig helt med att det kan vara mer huvudbry men samtidigt så känner jag att det är "delmål" / något att se fram emot och inte bara helt låsa in mig på måndagen den tolfte.... för jag har blivit som besatt, räknar timmar. kan inte tänka på annat.... då är det lättare för mig att se fram emot morgondagen och ta ett test då :) (Nu glömde jag faktiskt att ta imorse på något sätt tror jag att de får mig att chilla lite, haha) 


  Hur är det med dig nu? har du smält lite att det inte blev denna månad för er? Vilken CD är du på nu? när har du vul'? :) <3

 • Wed 7 Oct 2020 10:58
  amandakollb skrev 2020-10-06 16:40:34 följande:
  åh förstår det :( jaa alltså känns ju alltid så mycket bättre med en backup-plan! men tycker att ni borde få testa med annat än letrozol, tex sprutor, om det inte skulle funka med letrozol, då får ni kolla med annan klinik kanske. men tänk också på att ni faktiskt blivit gravida en gång på letrozol så jag tror bara det är en tidsfråga <3 

  jag mår bra! går in i vecka 18 på torsdag och tyckte faktiskt jag kände små buffar imorse när jag hade handen på magen men sen blev jag osäker och tänker att jag kanske inbillade mig. 

  Nej men precis, försöker tänka positivt :D


  Men åh vad härligt det låter! :D längtar så mycket tills jag befinner mig i samma situation som dig ;) 

 • Fri 9 Oct 2020 19:02
  jageanonymis skrev 2020-10-08 23:34:00 följande:

  JAG FICK ETT PLUS PÅ STICKAN NYSS!!! Så sjukt! det tog på första försöket med letrozol. Åt enkel dos i 5 dagar och nu är jag gravid! Så lycklig. Vill bara att ni andra ska få plus också snart! <3


  Stort grattis!!!!!!!! :D ni som lyckas ger oss hopp!
 • Fri 9 Oct 2020 19:18
  Sessx skrev 2020-10-09 11:20:44 följande:

  En liten uppdatering från mig. Igår kväll fick jag min mens (Ovitrelle +14) så det tog sig inte denna gång. Otroligt vilken käftsmäll det är. Senaste två veckorna har varit fyllda med hopp och glädje. Jag märker att det svåraste att parera är att det känns så hemskt att jag gör detta mot min partner. Han är helt fantastisk och försöker hålla mitt mod uppe och självklart förstår jag ju när han säger att det är vi som ska ha barn, han vill ha vårt barn och ingen annans. Han vill vara med mig och ingen annan oavsett om vi får barn eller inte. Men det är så svårt att få in det i mitt lilla huvud. Det landar väl förhoppningsvis snart..

  Idag var jag iallafall hos läkaren för kontroll och plan framåt så imorgon börjar jag med Letrozol. Han sa att vi kör på det i 2-3 månader tillsammans med VUL och Ovitrelle. Så nu hoppas jag att slutet på 2020 kan bidra med ett plus!


  Vad tråkigt att höra :(

  Du gör ingenting! det är inte ditt fel! Det här är er resa tillsammans och Tillsammans kommer ni att få ett barn tillslut. Försök att det som er gemensamma resa där ni är varandras stöd.

  Skönt att få påbörja direkt och blicka framåt!

  Vad är de för kontroll ni gör?
 • Mon 12 Oct 2020 11:50

  Uppdatering från mig, ovitrelle + 15 = negativt gravtest. Svin ont i bröstvårtorna men annars inga tecken på mens eller graviditet...

 • Wed 14 Oct 2020 08:49
  amandakollb skrev 2020-10-12 17:20:36 följande:

  nej vad tråkigt med negativt gravtest :/ men inte kört förens mensen kommer! kan ju va så att du fick äl senare :)


  Idag kom mensen. Det gjorde mig såååå glad! Eftersom jag inte har haft någon mensvärk började jag tro att mensen inte skulle komma för att jag inte hade haft ägglossning. Men tydligen har jag haft det vilket är fantastiskt i sig :D
Svar på tråden Letrozol, PCO