Inlägg från: Russin112 |Visa alla inlägg
  • Russin112

    Letrozol, PCO

    akalei skrev 2020-09-25 13:58:11 följande:

    Åh, håller tummarna för bra resultat på VUL! <3

    Om det inte funkar - jag vet inte var du bor men kanske kan du gå till en annan klinik för second opinion? Kanske det går att få remiss till ivf tidigare med rätt läkare...


    Tack!

    Som sagt har hon skrivit remiss men den blir inte godkänd eftersom det finns registrerat i min journal att jag har varit gravid. :(
  • Russin112
    MiniNin skrev 2020-09-25 15:57:20 följande:

    Men du, frågade du något om allt det andra?


    Hahah ja men visst!

    Frågade Inte så mycket, blev så exalterad Hahaha. Men frågade angående eventuell medicin ifall jag blir gravid igen och då skulle jag tydligen få blodförtunnande och eventuellt progresteron för att motverka mf.

    Ivf remissen hade inte besvarats men förhoppningsvis behöver vi inte det :)
  • Russin112
    akalei skrev 2020-09-25 14:24:58 följande:

    Ang det där med ett år så står det i rekommendationerna/reglerna "Om olikkönade par försökt bli med barn under ett års tid utan att det blivit någon graviditet kan de få hjälp med utredning och behandling i hälso- och sjukvården. Om det är känt att det finns medicinska orsaker till barnlöshet behöver paret inte vänta ett år för utredning."

    Och t ex PCOs vet jag räknas som medicinska orsaker, det sa iaf min gyn när vi diskuterade ev nästa steg. Så håller tummarna för att du får positivt svar på remissen (om inte detta Letrozolförsök tar sig) :) :) Skickar lite pepp! Lycka till på VUL nu!


    Jaha! Det hade jag ingen aning om! Då är det ju helt andra spelregler :D vad skönt att höra!
  • Russin112
    MiniNin skrev 2020-09-25 16:42:51 följande:

    Ah, okej. Jag vet hur det känns att helt tappa förståndet när man får goda nyheter, haha! Det låter ju som en bra plan! Vad är anledningen till blodförtunnande?

    Men härligt att det fungerade! Så när tar du Ovitrelle?


    Ja men precis xD jag skulle ta ovitrelle på söndag men tid glömde jag att fråga, men de kanske inte är så jätte noggrant... hon sa om två dagar så tänker att jag kör runt lunch på söndag :)

    Tydligen är blodförtunnande bra för att inte orsaka små blodproppar som kan leda till missfall. (Aldrig hört om de förr)
  • Russin112
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-09-26 08:32:11 följande:

    Hej, jag tar enkel dos men hon sa att jag skulle ta samma dos för att det har funderat tidigare :( usch det är inte alls kul!


    Hmm.... du kanske borde diskutera en eventuell höjning? Eller kanske smyghöja :)
  • Russin112
    MiniNin skrev 2020-09-26 12:34:34 följande:

    Härligt! Vad fick ni för mysrekommendation i anslutning till Ovitrelle?

    Aha. Då låter det som något man borde kunna erbjuda många kvinnor då, som har problem med missfall. Tänker på en nära vän till mig som haft flera, har aldrig hört om det! Intressant. Hoppas det funkar för dig iaf!


    Hon tyckte vi skulle ligga så mycket vi kunde men minst söndag, måndag, tisdag :) vi tänker ta sprutan imorgon kl 12. Ha sex innan sen på kvällen samt måndag och tisdag. Vi hade de även idag så de borde ju absolut täcka in ägglossningen :)
  • Russin112
    MiniNin skrev 2020-09-26 12:34:34 följande:

    Härligt! Vad fick ni för mysrekommendation i anslutning till Ovitrelle?

    Aha. Då låter det som något man borde kunna erbjuda många kvinnor då, som har problem med missfall. Tänker på en nära vän till mig som haft flera, har aldrig hört om det! Intressant. Hoppas det funkar för dig iaf!


    Vore kanske något för henne :)

    När ska du ta test? :D
  • Russin112
    MiniNin skrev 2020-09-27 12:25:45 följande:

    Det var minsann inte lite mys det! :) Kör på!

    Jag har fått råd att ta test Ovitrelle+17 så det blir nästa söndag, 4/10. Förra cykeln fick jag mens på Ovitrelle+16. Ska ta test oavsett om jag får mens eller ej så vi får väl se.

    Väntan är inte kul men denna gång försöker jag ignorera det och bara se framåt. Jag registrerar att något känns i kroppen men släpper det sen utan att hamna i en spiral. Förra gången kände jag så många olika 'symptom' och blev besviken över att det inte betydde något. Försöker alltså ha en annan mindset framöver, för min egen skull. Vi vet ju att det kan ta lång tid... Med det sagt så hoppas vi ju och vi hade varit så glada om det tar sig innan jul <3

    Hur har ni andra gjort, för att hantera, orka?


    Okej. Vad sent... min läkare säger 14 dagar.... sist plussade jag på 15 dagar efter ovitrelle.

    Väntan är banne mig de värsta... jag försöker att se de lite för vad de är, vägen till vårt barn. Den vägen må vara lång och jäkligt tuff men så värd de. Jag brukar försök tänk att när barnet väl kommer så gör de ingen skillnad om de kommer om 9 månader eller om 20 månader bara barnet kommer :)
  • Russin112
    MiniNin skrev 2020-09-27 22:59:39 följande:

    Ja, lite sent är det väl men det är ju bara ÄL+16 (eller ÄL+15 kanske) så antar att man borde se det som BIM+2, BIM+1? Det är ju inte helt fel om man tänker ur ett helt normalt perspektiv, alltså på en cykel med 14 dagars lutealfas. Därför har jag inte ifrågasatt det utan tänkt att det bara är vettigt att vänta lite extra.

    Om du ska testa Ovitrelle+14 så borde det ju innebära ÄL+13 (eller ÄL+12 kanske) och det ger ju BIM-2, BIM-1 ur 'det där normala perspektivet'. Visst finns det många som får plus innan BIM men ja, för min del känns det faktiskt tryggast att vänta några extra dagar. Ge eventuella HCG-nivåer lite extra tid. Även om den där väntan är dryyyyg.

    Men JA, jag håller helt med dig där med mindseten. Vägen till våra barn. Det är ett väldigt bra sätt att se på saken. Oavsett så kommer det vara värt alla långa dagar till slut!


    De har du rätt i... hmm... ärligt talat så har jag ingen koll på det får med äl/Bim....

    ja men egentligen så väntar man ju hellre en dag längre än att eventuellt få ett opålitligt resultat.
Svar på tråden Letrozol, PCO