• Thu 29 Oct 2020 18:59
  103299 visningar
  3231 svar
  3231
  103299

  Letrozol, PCO

  CairoCarro skrev 2020-10-28 22:42:52 följande:
  Åh, fattar! Det spelar ju ingen roll att man vet att det "ska vara lugnt", har man upplevt det så associerar man det ju med något väldigt jobbigt i fortsättningen. För mig var det inget speciellt som satte igång det utan jag såg bara blod en dag. Jag har därför lite ångest över att plötsligt se blod nu, även om jag inte känner obehag inför blod rent generellt. Förhoppningsvis kommer vi komma över den oron när vi väl har upplevt en lyckad graviditet :)

  Såg att du fått en fin blåsa, grattis! Håller tummarna för att det funkar för dig denna gång! :) 

  Jag hade första mötet med läkaren idag och ska in och göra ultraljud och ta blodprov imorgon.. antar att jag måste vänta med medicineringen tills efter nästa blödning, så segt. Denna eviga väntan :/

  ja men precis... jag hoppas vi båda slipper erfara det igen!


  Tack! :) 


  Usch vad tradigt... väntan är det värsta... men får du mens regelbundet? vilken CD är du på nu? om de är letrozol så är det senast dag 4 man skall börja med dem (enl svenska läkare iaf). Lycka till imorgon!

 • Thu 29 Oct 2020 19:04
  UppdaterarGladMiniNin: Tredje försöket med Menopur. Ovitrelle 16/10 Graviditettest 2/11.

  Russin112: Letrozol Tripplados. Ovitrelle 29/10. Gravtest 13/11

  Vicki89: Letrozol dubbeldos, andra försöket, vul på cd12, 26/10

  amandakollb: gravid v.19 (blev gravid på 3e omgången dubbeldos letrozol+ovitrelle), rul den 22/10
 • Sat 31 Oct 2020 21:16
  MiniNin skrev 2020-10-31 14:19:30 följande:

  Glad halloween, allihopa! Hoppas ni har en fin helg <3

  Min testdag är egentligen på måndag men hade en sån STARK KÄNSLA i kroppen i torsdags kväll. Hade ju små blödningar förra helgen och under veckan kom muntorrheten, en annorlunda mensvärk och ömt-ont i svanken. Jag kan inte förklara det men hela jag kände att jag skulle testa tidigt. Och det var positivt! På Ovitrelle+14, ÄL+13! Vårt tredje försök. Tredje gången gillt <3 Nu hoppas vi med allt vi har att allt går vägen...


  MEN GRATTIS! HELT JÄKLA FANTASTISK!!!!!!!!! <3
 • Sun 1 Nov 2020 21:13
  MiniNin skrev 2020-11-01 00:02:49 följande:

  TACK! Visst är det fantastiskt :) Helt jäkla ofattbart, konstigt och magiskt på samma gång. Att tänka att något äntligen har fastnat och växer där inne <3. Hoppas du får uppleva det snart igen! Du har haft ägglossning nu va? Test om ca 2 veckor?


  Så glad för er skull!

  Hur tog din partner det?:D<3

  Ja precis, jag tog sprutan i torsdags så jag ska väl testa runt den 13de.
 • Mon 2 Nov 2020 10:29
  Zamaso1 skrev 2020-11-02 08:49:37 följande:

  Efter några månaders frånvaro här ifrån så blev det idag dags att köra ett försök till med letrozol, vet inte vilken gång det blir men ja nästintill varje månad i ca 2 års tid har jag tagit letrozol (varav en gång med ovitrelle) med 6 graviditeter som alla slutat i ma, sista graviditeten blev i juli sen har jag avstått från alla behandlingar då kroppen började bli riktigt påverkad och blev då ?förbjuden? att fortsätta utan blev tvungen att avvakta ett par månader. Men nu är det dags, känns som försök 1000 typ men jag ger mig inte!

  Ska också tilläggas att jag FÅR göra ivf MEN då bmi är ett litet problem så kämpar jag med de nu och fram tills det är som de ska så fortsätter vi med letrozol sålänge.

  Har varit inne och läst lite då och då här och vill gratulera alla graviditeter som blivit! :)


  Välkommen tillbaka! Hur mår du?


  Fick du något svar på varför du fått upprepade missfall? :( Minns att du skulle lämna några nya prover. 


  Hur kommer det sig att du inte kört ovitrelle varje månad? iofs har du ju uppenbarligen inte svårt att bli gravid så det kanske är därför(?) Hur ser er behandlingsplan ut ang ev graviditet? kommer du få trombyl? om inte fråga om det! Min läkare rekommenderade det vid graviditet för att minska risken för missfall.


  Verkligen, Välkommen tillbaka! hoppas verkligen du slipper dessa förjäkliga mf nu! <3

 • Mon 2 Nov 2020 13:53
  Zamaso1 skrev 2020-11-02 13:15:31 följande:
  Tack! :)

  Jag vet faktiskt inte, jag visste knappt att ovitrelle fanns förens hon föreslog det. Jag kan bli gravid när jag äter letrozol, men det är ju nått som händer så det inte stannar kvar men varför vet dom inte .. har tagit alla prover och dom har spolat och varit inne med kamera och undersökt livmoder och så men finns ingen förklaring på varför det inte fungerar.

  Trombyl vad är det? Ja har inte fått någon info om nått så jag kan typ ingenting om nått inom det här känner jag ( nästintill pinsamt) haha .. vi har ingen plan alls utan det är bara testa med letrozol och sen när ja gått ner i vikt så får vi försöka med ivf men annars vet ja inte
  Okej okej, ja men du verkar ju inte behöva det :)

  Trombyl är blodförtunnande, det ska motverka eventuella små blodproppar i livmodern som kan leda till missfall. Trots att jag "bara" har haft ett missfall så ska jag få det ifall jag blir gravid. Hennes ord: Hellre en gång för mycket än en gång för lite.
  Du kan ju fråga om det ifall det blir aktuellt :)

  Kan även rekommendera Metformin för viktnedgång/Pcos. Trots att jag inte är  överviktig har jag gått ner ca 4 kg av dem. 
 • Tue 3 Nov 2020 10:28
  MiniNin skrev 2020-11-02 20:42:06 följande:
  Russin112 skrev 2020-11-01 21:13:23 följande:

  Så glad för er skull!

  Hur tog din partner det?:D<3

  Ja precis, jag tog sprutan i torsdags så jag ska väl testa runt den 13de.


  TACK <3 Det är verkligen den sjukaste men underbaraste känslan. Är så tacksam för att min kropp klarat det här "hindret", att den KAN bli gravid liksom. Tredje gången gillt, det verkar vara den magiska siffran för många. Hoppas på fler såna!

  Jag gjorde ju testet flera dagar i förväg utan att berätta för min man och när jag fått plusset så la jag det som bakgrundsbild på hans dator så när han steg upp och skulle sätta igång och jobba på morgonen så såg han det. Hans första reaktion var ju att det inte var dags ännu, att kunde det verkligen stämma till 100%? Men han blev ju överraskad och glad! Tillfreds också över sin "prestation", haha! Vi ser båda fram emot den här resan nu och håller verkligen allt vi har att detta ska gå vägen. Vi önskar ju bara ett barn så vi får frossa i alla tankar och känslor :)

  Jag mår bra! Tycker mig känna en del symptom, bl.a en hel del i svanken/höfterna redan, en öm och trött känsla. Är nog inte jättestark i min rygg vanligtvis så kanske därför. Annars är det en annorlunda mensvärk som jag känner av till och från, lite ömma och tunga bröst, muntorrhet som stör mig och att jag lätt får vallningar. Är tacksam för detta så här tidigt ändå, att man får känna att något händer i kroppen. Så länge illamåendet håller sig borta för det är ju världens hemskaste :/

  Idag fick jag ett superstarkt positivt på stickorna jag använt och även ett fint plus på Clearblue (ville ta ett som inte var stickorna bara för att). Hörde av mig till min klinik som inte återkommit men tänker att vi får boka in ett tidigt ultraljud när vi hörs. Tror att det blir under v. 48. För visst väntar man helst tills man gått 7 hela veckor? 7+ någonting, för att vara på den säkra sidan? När har ni som är gravida gjort ert tidiga ultraljud?

  Förstår känslan, svårt att greppa. Efter alla tårar och all smärta är det äntligen er tur! Det förtjänar ni verkligen!! <3


  Som Amandakolb skriver så rekommenderade de mig att inte komma förens vecka 7-8, helst gå hela vecka 7. Vore ju bara "onödig oro" att komma dit för tidigt och så kan de inte se hjärtslag än.

 • Tue 3 Nov 2020 10:29
  Zamaso1 skrev 2020-11-03 06:41:51 följande:
  Okej!

  Ja men metformin har ja fått, mem första gången jag tog dom så reagerade jag väldigt starkt på dom, ja kunde tillslut inte äta alls o bara kräktes haha! Så ja frågade henne om jag skulle gå ner i vikt så haha ? självklart på ett skämtsamt sätt?.

  Men då fick ja avbryta dom men testade dom igen nu o nu fungerar det mycket bättre :)
  okej okej, jag fick också hemska biverkningar första 3 veckorna men nu har jag inga biverkningar als :) 
 • Wed 4 Nov 2020 10:54
  Anonym1Ha skrev 2020-11-04 09:14:17 följande:

  En uppdatering från mig då.

  Letrozole kur nr 9 tror jag. Den sista iaf! Enkel dos, haft ägglossning varje gång.. blivit så många kurer pga en polyp som de tog bort i slutet på augusti och ville ge de några månader till innan ivf. Mannen är testad och inga fel där.

  Var på VUL cd 15 i måndags, en äggblåsa på 20mm. Tog ovitrelle då. Så nu vääääntar vi. Om det blir mens igen så blir de ingen mer letrozole utan påbörja resan med ivf. Blir i Malmö. De trodde väntetiden var 1-2månader men man vet ju inte hur covid påverkar. Det vore som ett mirakel om jag kunde få bli gravid nu <3 det här trodde man inte i början av året, uff va tungt de är till och från... BIM 18/11, är då ovitrelle +16. Kom igen nu!!!!


  håller alla tummar och tår att kur nummer 9 blir er magiska omgång <3, om inte så måste det ändå kännas superskönt att ha en plan med ivf! 

 • Wed 4 Nov 2020 11:00
  Sessx skrev 2020-11-04 10:18:17 följande:

  Hej, inte kommenterat på ett tag men nu känner jag att det är dags att få uppdatera lite igen :)

  Har gått igenom min första kur med Letrozol (ett piller i 5 dagar).
  CD 12: Äggblåsa 14mm enl VUL, slemhinna "ej redo".
  CD 14: Äggblåsa 19 mm enl VUL, fin slemhinna = Ovitrelle
  CD 16: fick lite brun flytning så anar ÄL har skett
  CD 21: Negativt test så Ovitrelle verkar ur kroppen

  Idag är jag på CD 26 (Ovitrelle +12), kunde dumt nog inte hålla mig så tog ett test imorse = negativt. Mensen bör komma på lördag eller söndag så kanske finns tid kvar för positivt test. Men klart man blev lite nedslagen...

  Om det inte blir positivt så är nog planen en vända till med Letrozol, anar att han kommer höja dosen då han tyckte Östrogen-nivån hade lite dålig respons denna cykel. Jag ligger också precis på BMI under 35 så fått råd att gå ned lite i vikt då vi i Januari ska skicka vidare för IVF.

  En del av mig börjar fundera lite extra kring hjälpen man får. Jag verkar få ägglossning även utan letrozol men med väldigt långa cykler, oftast 40-50 dagar. Men jag har alltid fått positivt ÄL test och vi har nog prickat in sexet bra men ändå inte blivit gravid (förutom en gång för ett år sen). Så just nu tänker jag att den enda hjälpen gör är att jag får mer normal längd på mina cykler, men sannolikheten att bli gravid är ändå lika "dålig" som förut? Drömmen vore ju om det fanns ett mirakelpiller som även gjorde att befruktningen sker och att ägget fäster.. 


  Vad härligt med så fina resultat av enkeldos! :D (Från en som tar kvadrupel dos)


  själv är jag på CD 22, Ovitrelle + 6 och vill börja testa mig redan nu xD, väntar är verkligen supertuff! 


  Hur kommer det sig att ni så fort går vidare till IVF ifall ni inte lyckas på två kurer med letrozol? Som jag har förstått det så hjälper letrozol även för de som har äl genom att ge äggen ett extra skjut men även förbättrad kvalité, hur detta sker verkar de dock vara frågetecken kring. 

  Hoppas det tar sig för er nu! :)

Svar på tråden Letrozol, PCO