Inlägg från: Russin112 |Visa alla inlägg
  • Russin112

    Letrozol, PCO

    Sessx skrev 2020-11-04 11:13:41 följande:

    Jo man ska väl egentligen bli glad för att det funkar. Men när man slutade med P-piller dec 2018 börjar man tappa gnistan lite. 
    Kul att du också fått en fin blåsa och kunde köra igång! Väntan är verkligen evig!

    Vet faktiskt inte men tror att vår läkare förstod vår längtan och när vi försökt så länge så är det ingen nytta med att vänta för länge med att skicka oss vidare. 
    Jag är också 33 år så kanske har att göra med att mina bästa år är förbi..
    Jag är nog ändå glad över att han är villig att låta oss gå på IVF så snart som möjligt. Sambon blev lite chockad över hur fort allt går, han trodde det fanns så mycket att göra innan IVF men nu börjar han också landa i det.


    Jag förstår dig, jag slutade med p-piller mars 2019 och började med medicinering feb 2020. Men väntan kommer vara så värd de när vi får våra barn!


    Okej, alla läkare är så olika med "generositeten" med ivf remisser, jag är "bara" 27 så kanske därför min läkare vill att jag provar medicinering ett tag till först. Skönt i alla fall att er läkare är på er sida i ivf frågan!  

  • Russin112
    Sessx skrev 2020-11-05 13:55:58 följande:
    Klart man aldrig kan vara säker då jag inte gjort VUL förut. Men inför mitt första besök hos läkaren fick jag positivt ÄL-test och han bekräftade att det var på G. Så det känns som om testen funkade.

    Tog ett vanligt graviditetstest så klart kanske tidigt. Men nu är det BIM -2. Ovitrelle +13 så tycker man borde kunde anna något på testet idag. :(
    när jag plussade (slutade ju i mf) så plussade inte jag förens Ovitrelle + 15, så ge inte upp!
  • Russin112
    Vicki89 skrev 2020-11-05 19:15:15 följande:

    Liten uppdatering från mig. Jag var och gjorde ultraljud förra fredagen på cd12, men då syntes ingenting. Fanns en blåsa på 10 mm så det var inte mycket att hänga i granen, så hon bokade in ett nytt ultraljud till måndagen (alltså nu i måndags), på cd16. Då fanns en äggblåsa på 13 mm på den andra äggstocken. Läkaren trodde att det nog inte skulle bli något den här månaden, utan att jag ska vänta till cd35, ta ett gravtest och om det är negativt så skulle jag ta provera för att få mens, så börjar vi med trippelkur nästa gång istället. Lite deppigt, men har haft större bakslag tidigare så jag tänkte att sånt får man väl räkna med ibland.

    Men nu de senaste dagarna har jag känt så som jag gör runt ägglossning. Ökad sexlust, mer ägglossningsflytningar och sådär. Så jag tänkte att jag tar ett ägglossningstest bara för att kolla - och så var det positivt! På cd22! Blev helt överlycklig! Nu har jag alltså en chans den här månaden med! Testar den 19/11. :D


    Men WOW! vad roligt! skönt att inte bara "slösa" bort en månad :D vilken tur att du gav det ett tag och inte körde igång med provera direkt! 
  • Russin112
    Vicki89 skrev 2020-11-06 16:53:01 följande:
    Ja, verkligen! Så glatt överraskad! Hoppade runt av glädje här hemma när den glada smileyn dök upp. Hurra!

    Hur går det med väntan för dig Russin112? När tänker du testa?
    så härligt! :D

    Väntan har ändå varit helt ok denna gång, har haft väldigt mycket runtomkring mig så inte riktigt hunnit räkna minuter, hahah. Har faktiskt redan tjuvtestat idag (Vilket var helt onödigt då jag är på Ovitrelle + 8 så det var ju såklart forfarande svagt positivt). Tanken är väl att testa mig fredag men kommer nog börja testa redan på onsdag. 
  • Russin112
    Vicki89 skrev 2020-11-06 20:45:18 följande:
    Så spännande, lycka till! Alltid kul när man börjar närma sig testdatum. Håller tummarna för dig!
    tack och detsamma! Nu tycker jag väntan börjar bli väldigt jobbig -.- hur går det för dig?
  • Russin112

    Hur går det för er alla? både gravida som snart gravida? :D 

    För mig går det långsamt, testade mig igår på Ovitrelle + 11, jag tyckte det var svagt svagt positivt men min man tyckte det var solklart negativt... Kanske börjar bli lite tokig av att vilja så gärna. 

  • Russin112
    MiniNin skrev 2020-11-10 15:59:39 följande:

    För mig går det bra. Är i vecka 6 (5+3 enl. ägglossning) och känner mig gravid. Mensvärk till och från under dagarna, svullna och ömma bröst, muntorrhet/törstig när det minst passar och tröttare än vanligt. Tacksamma symptom än så länge ändå! Räknar ner till tidigt ultraljud 27/11 (då 7+6) och därefter inskrivning 2/11 (då 8+4). Remiss till KUB är redan skickad då vi önskar göra det. Hoppas och tänker positivt framåt.

    Håll ut! Vilka test använder du? Jag testade med Testlagrets och Babyplan och de visade olika starkt på Ovitrelle+14. Medans Babyplan var tydligt så var Testlagret PRECIS så man såg strecket. På Ovitrelle+17 var det superstarkt på Babyplan och Clearblue. Så ge det några dagar till! Men jo, inte konstigt att du blir lite tokig av allt. Kram på dig!


    Vad härligt att höra! Sakta men säkert närmare det sig <3 läst mycket om att symtom kan komma och gå mycket i början så om det händer dig så oroa dig inte :)

    Jag brukar använda graviditetskollens, de billigaste jag har hittat, när man testar så ofta håller det inte att clearblue jämt . Hade gått på 1k i månaden för mig haha.

    Lite tråkiga nyheter är att det precis kom blod på pappret när jag var på toa så denna månad var inte min :/ bröt totalt ihop... trodde verkligen de var min tur nu. Denna gång blir de alltså mens Ovitrelle + 12-13 och sist Ovitrelle + 15....
  • Russin112
    akalei skrev 2020-11-10 17:28:52 följande:
    Här går det bra, hoppas jag i alla fall! Undrar lite ibland vad som pågår där inne. Sista dagen i vecka 12 nu :O vilket känns helt sjukt faktiskt, de senaste veckorna har gått rätt snabbt. Mina symptom har avtagit rejält och ibland känner jag mig typ precis som vanligt? Kanske är detta som är spökveckorna?

    Exakt en vecka till KUB och har varit ganska lugn fram tills nyligen, men börjar bli ganska pirrig nu, känns jobbigt att min man inte får följa med. 

    Fick också brev om cellförändringarna att de kommer kalla mig på ny kontroll i vecka 28 ungefär för att se att det inte blivit ännu värre. Så det känns hyfsat okej än så länge :)

    Väldigt tråkigt men ni som lyckats ger mig hopp <3

    Så sjukt fort tiden går :O Måste kännas helt fantastiskt att gå in i vecka 13 och kunna slappna av ordentligt! Stort grattis till till inträde i andra trimetern!!! 


    okej, skönt att du inte behöver kolla upp det tidigare utan kan lägga det åt sidan och njuta av att vara mamma nu istället. 


     

  • Russin112
    Vicki89 skrev 2020-11-10 17:43:31 följande:
    Hur nära bim är du nu? Jag har inte bim förrän torsdag nästa vecka. Känns helt omöjligt att kunna vänta så länge, jag är redan otålig!!
    fredag men en liten blödning kom nu i samband med världens mensvärk så jag kan sluta hoppas på denna månad... 
  • Russin112
    amandakollb skrev 2020-11-10 18:24:42 följande:
    nej vad tråkigt att höra :((( skickar massa styrkekramar <3 
    Vicki89 skrev 2020-11-10 19:17:00 följande:
    Åh nej! Hoppas att det inte var mensen ändå!
    MiniNin skrev 2020-11-10 18:49:34 följande:
    Tack för råd! Jag köpte bara ett Clearblue, ville liksom ha något annat än stickorna som visade plus. Men ja, de är skitdyra! Går detta vägen nu kommer jag inte behöva fler grav-stickor så då får man väl sälja av dem för en billig peng sen.

    Men nej! Trodde verkligen du skulle joina gravid-gruppen nu :( Jävla skit också att mensen kom tidigare dessutom. Minns hur arg och besviken jag blev när det hände mig sist. Beklagar att det inte tog sig denna gång! Hur ser planen ut framöver?
    Tack till er alla för att ni alltid ger stöd i både svåra och härliga tider. Det är så fint att ha er att ventilera med, några som verkligen förstår hur det känns på riktigt. Jag är så glad att vi har vår lilla tråd här <3 


Svar på tråden Letrozol, PCO