Inlägg från: hammarhajen |Visa alla inlägg
  • hammarhajen

    få ner vikten på ena men upp på den andra tjejen

    Ta inte bort middag! Barnen behöver lära sig ett sunt, regelbundet ätande. Servera bra mat och begränsa mängden om det behövs, erbjud mer grönsaker om man är extra hungrig. Servera morotsstavar och liknande plockgrönsaker innan middagen, så är man inte lika hungrig vid matdags.

    Vad gäller rörelse är du förälder och bestämmer. Har inte bara med vikt att göra, barn ska röra sig minst 60 minuter om dagen för att må bra. Då räknas inte en 40-minuters idrottslektion i skolan som 40 minuter - en stor del av tiden är samling, vänta i kö etc. De flesta barn når inte upp till 60 minuter om dagen, även om deras föräldrar tycker att de är aktiva.

    Förklara för barnen att kroppen BEHÖVER rörelse och gå helt enkelt ut minst en timme om dagen. Promenera, gå till lekparken, cykla... Som att borsta tänderna och duscha, man gör det helt enkelt även om man inte vill. 

    Sedan SKA 7-åringar vara tunna. Vi har förvridit vår syn på normalvikt eftersom så många är överviktiga, oftast behöver man inte alls bekymra sig för barn som är magra. Att se revben och ryggrad på en 7-åring (som bor i Sverige och har tillgång till mat) är oftast helt normalt. Om inte skolhälsovården eller BVC sagt annat så sitt lugnt i båten och låt barnet utvecklas normalt. 

Svar på tråden få ner vikten på ena men upp på den andra tjejen