• Mammamadde03

    Letrozol - följas åt 2020

    Diddi89 skrev 2020-09-09 18:40:39 följande:

    Det är en lång tid att gå på en sådan behandling om man har så många symptom speciellt när de kan påverka ens dag negativt.. Jag fick spolning under utredningen sen fick jag letrozolen. Funderar på att ta kontakt med dem igen kom att jag kör Letrozol utan läkarordination nu.. vad har du för dos? Jag har tog 1,5 nu senast. Börjar känna symptom som jag brukar få innan mens.. har 8 dagar kvar nu. Mina cyklar är runt 31 - 33 dagar och känns alltid som en evighet, kan inte tänka mig ett halvår..

    Jag har regelbunden mens så den biten har aldrig varit ett problem.. undrar dock om jag har en regelbunden ägglossning, vissa månader känner jag jättemycket och de flesta inget alls. Nu med Letrozol blir jag ett monster i 2 veckor istället för i två dagar. Känner ibland inte igen mig själv kan bara sitta och gråta när jag är på jobbet, tur jag har en bra rumskamrat. Och har stora symptom på ägglossning, dock har jag inte längre ont i brösten på samma sätt.

    Känner du dig redo att komma igång nu igen? Hoppas verkligen på att pausen hjälper för dig. Har du testat något annat under tiden eller du har bara väntat? Tänker typ munkpeppar eller açaí?


    Ja det tär en del på en, så det var faktiskt skönt med en paus. Det kan nog vara bra för dem att veta att du tar letrozol :) jag har tagit två om dagen och då har jag alltid fått 1-2 mogna äggblåsor :) min cykel har varierat lite, första omgångarna var de 28-30 dagar långa och efter ett sommaruppehåll förra året (kliniken hade sommar stängt då) så blev cykeln något längre, ca 33 dagar.

    Skönt för dig att mensen är regelbunden :) förstår vad du menar med att man blir ett monster, det är samma här. Det gäller att ha folk omkring sig som förstår vad som händer :)

    Yes, nu är jag så redo som det går att bli, gjorde vul i tisdags och där kunde läkaren se en äggblåsa på 24 mm så fick ta Ovitrelle under kvällen i tisdags så nu är det bara att vänta och se i stort sätt :D nej, jag valde att pausa allt helt, kände att både kropp och knopp behövde fokusera lite på annat :)
  • Mammamadde03
    Diddi89 skrev 2020-09-13 20:13:56 följande:

    Kan tänka mig det, funderar själv på en paus nu. Känner det börjar bli en del och jag vet inte om letrozolen hjälper eller om jag inte behöver den.. just när man blir så instabil i känslorna. Jag var 100% säker på jag var gravid nu, låg uppe halva natten och räknade datum etc och var så jäkla glad.. kände symptom, svullna bröst och stickningar i både bröst och mage, illamående och lätt till tårar.. men två negativa tester på morgonen. Blev så sjukt ledsen.

    Då har vi nästan lika långa cyklar, blir en lång väntan med 33 dagar. Ah de hade sommarstängt här också, därför jag fortsatte utan foliekontroll. 24 mm är väl superbra? Vi får hålla tummarna nu. När brukar du ta tester? Vid BIM eller innan? Jag har alltid svårt för att hålla mig.Välkommen!! Kul att vi är lite fler som är på gång med Letrozol, kul att följas åt så man får både lite hopp och stöd:) hur länge har du försökt? Har du testat något annat än bidrottningele och d-vitamin?

    Här väntar jag på mensen, beräknad enligt appen på onsdag dock hoppas jag att jag testade för tidigt. Kanske är fler som får svullna bröst innan mens i samband med att man äter Letrozol?


    Om du känner att allt inte är helt optomalt så kan nog en paus vara bra. Tråkigt att det blev negativa tester :( försök hålla hoppet uppe <3

    Ja, det är riktigt segt att vänta efter ägglossningen när cykeln är så lång. Har du pratat något med läkare nu? 24 mm är superbra för att vara jag på cd 12, har tidigare haft mellan 18-22 på cd 14, läkaren sa att metforminen kanske hjälpte till lite extra denna månad :) enligt flo har jag bim 24/9 så får se när jag faktiskt testar, brukar också ha lite svårt att hålla mig haha brukar testa någon dag innan om jag har tidiga tester :)
  • Mammamadde03
    Diddi89 skrev 2020-09-15 20:03:29 följande:

    Jag får fundera på det, så svårt att veta om Letrozolen hjälper något eller inte.. samtidigt så har man ju ändå försökt i ett tag. Får ta tag i det där med läkaren, haha, se om de vill göra några fler tester:) Ja det brukar bli en dipp när man får negativt besked innan det går uppåt igen:) Har inte fått mens ännu dock, har de senaste 3 dagarna känt att den kommer när som.

    Verkligen det är så länge, samtidigt kan ju vissa se om man är gravid ca. 6 dagar efter ägglossning, jag har dock aldrig fått utslag så tidigt på gravtest. Tänker att väntan inte blir så lång då.. Ja verkligen, jag hade 22 på CD 15 sist. Har du diabetes? Eller det är för att komplettera letrozolen på något sätt. Håller tummarna!!Dosen kanske gör en del skillnad då.. jag tog 1,5 tablett denna månaden och känner mycket mer än de två tidigare. Jag har också haft humörsvängningar, gråtattacker och känt mig lättretlig. Ont i brösten har jag haft sedan CD23 är på CD31 nu och har bara lite ont. I början stack det nästan konstant och jag var jätteöm. Har också känt i ena äggstocken och stickningar där nere. Magen har varit upp och ner, tänkte det var på grund av kosten???? vilken dag är du på nu?


    Jag förstår vad du menar, hade de funderingarna i vintras då jag fick mer och mer biverkningar och väldigt smärtsamma ägglossningar. Ja så är det ju, varje negativt test är väldigt tråkigt att se och påverkar humöret väldigt mycket :( hoppas att den inte kommer :) brukar du ha myclet känningar före mensen? Har du fått göra blodprov för att kolla äggreserver och sköldkörteln? :)

    Ja det är intressant att den kan vara så olika, jag har haft illamående av dofter vid frukosten igår och idag men kan inte testa för tidigt då Ovitrelle kan ge felaktigt positiva test upp till 11 dagar efter att den tagits :/ så tidigast på söndag :) vid förra graviditeten började jag må illa 2-3 dagar före bim och det visade svagt positivt mitt i natten innan bim. 22 är ju bra :)

    Nej, ingen diabetes men metformin kan tydligen öka ämnesomsättningen (och minska aptiten) och har lite svårare att gå ner i vikt pga min pco fick jag det för att öka chanserna, har gått ner ca 3 kg på en månad nu :) Håller tummarna för dig också!
  • Mammamadde03
    Anonym (C) skrev 2020-09-16 22:08:59 följande:

    Någon som fått ovitrelle i samband med letrozol? Min första kur denna månad och då vi försökt i 3 år med 8 missfall så ville barnmorskan pröva allt. Såg två folliklar på 21 mm Idag och fick sedan sprutan och mått väldigt illa och ont i magen. Någon annan med dessa biverkningar?


    Jag fick såna biverkningar under nästan 2 veckor första gången jag fick Ovitrelle, misstänkte överstimulering då jag hade haft letrozol under ganska många omgångar då. Hur stor letrozoldos hade du?
  • Mammamadde03
    Anonym (C) skrev 2020-09-20 13:30:35 följande:

    Jag hade bara enkel dos, bara min första gång och det verkade fungera då äggen var fina. :) Jag mådde bara konstigt första dagen nu mår jag som vanligt igen. 


    Då är det säkert ingen fara :) när har du bim?
  • Mammamadde03
    Lillie1 skrev 2020-09-21 20:52:03 följande:

    Oj, kände du av sprutan så länge? Spännande att se hur de kommande två veckorna blir.. Hur går det för dig?


    Ja, men då mådde inte kroppen så bra :/ tog ovitrelle nu den 8:e och kände i stort sett inget alls, bara ägglossningsvärk.

    Ja du, tog ett negativt tidigt test i måndags. Har bim imorgon torsdag så försöker hålla hoppet uppe, men känns inte så lovande för denna månad :( Sambon börjar känna att det räcker med försök så har varit en hel del depp och extra djup önskan att det ska bli något denna månad.
  • Mammamadde03
    Diddi89 skrev 2020-09-21 21:11:03 följande:

    Eller hur!! Skönt dock att man inte är ensam. Hur gick det på ditt VUL? Förstår det!! Det tar så hårt när man kämpar så mycket för något som är så självklart för andra...

    Jag fick min mens i onsdags, därför jag försvann ett tag. Blev så deppig av allt. Var så säker på att det var något denna gången. Hade riktigt mycket känningar av letrozolen även under mensen och även nu, vet inte om jag inbillar mig eller det är något även ni känner?Ja man blir så deppig, kände att jag behöver fokusera på annat nu så pausade letrozolen och ringde läkaren, fick en tid i mitten på oktober, lagom till nästa mens. Ja jag brukar ha ganska mycket symptom men innan denna hade jag mer än vanligt. Därför jag blev så ledsen med. Jag har kollat äggreserverna och sköldkörtel, men inte haft något avvikande.

    Ojdå vad spännande, har du tagit något test ännu? Eller det är för tidigt fortfarande? Jag håller tummarna, när har du BIM?

    Aha då är jag med, visste inte att man kunde använda det så.. Det är ju jättebra!! Bra jobbat!! Hoppas att det hjälper. Min läkare sa att viktnedgång inte borde påverka då mitt BMI låg på gränsen men jag har gått upp 7 kg sedan jag var där sist så tänker att det nu kan påverka. Tycker att mitt humör har påverkat viktuppgången med då jag ofta tröstäter. Jag har dock inte så svårt för att gå ner men lyckas aldrig hålla vikten, går upp och ner som en jojo. Tänkte försöka komma igång och träna nu för att gå ner lite men också för att fokusera mer på annat.


    Jag upplever nog att ju fler gånger jag har använt letrozol desto mer har jag känt av det (blev dock bättre efter pausen), så hoppas att det blir bättre för dig av din paus. Förstår dig, jag tycker att jag har haft massor av symptom nu (illamåendet som kommer och går och brösten värker bl.a). Tog ett tidigt test i måndags som visade negativt så bröt ihop lite då :( har bim imorgon torsdag (enligt flo) så får väl se om mensen kommer då.

    Det hade inte jag heller en aning om förrän läkaren föreslog det den här omgången :) Tack! Håller tummarna för att det ska hjälpa. Så brukade jag ha för några år sen, då brukade det pendla ca 5 kg upp och ner, men nu senaste åren har det bara gått sakta uppåt :/ fast jag har tränat och försökt tänka på vad man äter så har det inte hjälpt före tabletterna.

    Det låter som en bra idé, är skönt att lägga tankarna på något annat ett tag :)
  • Mammamadde03
    jennycarolines skrev 2020-09-24 13:54:01 följande:

    Hej! Jag ska börja ta Letrozol för första gången denna cykel pga att min naturliga cykel bara blir längre och längre efter ett tidigt missfall i våras. Jag går hos två olika privata läkare pga av lite strul med immunförsvaret med men den ena rekommenderade 1 tablett Letrozol denna cykel och den andra rekommenderade 2 stycken så nu vet jag inte vad jag ska köra på. Vad skulle ni ha gjort? Vet någon om det finns någon risk med att ta 2 tabletter redan från början? :)


    Om jag var du så skulle jag börja med en för att eventuellt öka på om en inte ger resultat. Risken med fler tabletter per dag är att det kan släppas för många ägg sen vid äl, alla reagerar vi ju olika :) (startade också med 1 per dag, men fick öka upp till 2 sen.)
  • Mammamadde03
    Lillie1 skrev 2020-09-23 13:31:45 följande:

    Hur brukar mensen funka för dig? Drar den igång på dagen eller kan den vara sen? Hoppas såklart att det bara var för tidigt för test och att du plussar efter helgen :)

    Usch det är hemskt när man är i ofas med sin partner. Vi hade en sådan period i början av sommaren och jag fick panik eftersom allt faller om sambon inte vill längre.. Hoppas verkligen att din sambo är villig att fortsätta så du slipper stå ensam med frustrationen!

    Jag är på CD 19, 4 dagar efter ovitrelle och idag är första dagen utan tydliga symtom. Började vänja mig vid molvärk/växtvärk i magen men nu oroar jag mig för att allt stannat av istället? Har haft en liten temphöjning men vet först om några dagar om kurvan fortsätter uppåt. Ska ta blodprov för att bekräfta äl på fredag 25/9 och är så nervös. Jag hoppas verkligen att det gick vägen den här gången!


    Den brukar kunna vara någon dag sen, men ändå relativt punktlig så länge jag har haft äl, hoppas hoppas :) bim idag och inget än.

    Ja men så är det ju tyvärr :( jag hoppas verkligen att han ska ändra sig, jag fick också en del panik när han sa att han inte vet om vi borde försöka mer (han är orolig att det ska bli något fel när jag tar medicin för att bli gravid)

    Spännande och nervös tid då med andra ord, tror inte att du behöver oroa dig för att de symptomen försvinner, kan ju har varit känningar av själva ägglossningen (jag brukar ha som mensvärk lite före och efter äl).

    Hoppas att blodprovet ser bra ut imorgon :) Håller tummarna! :)
  • Mammamadde03
    Anonym (C) skrev 2020-09-24 08:33:06 följande:

    Någon annan som började testa tidigt trots ovitrelle? Min första kur och ville se hur fort det gick ut ur kroppen. Såhär är mina resultat

    Ovi + 4 = jätte starkt

    Ovi + 5 = positivt men svagare

    Ovi +6 = negativt helt blankt

    Ovi 7 = negativt men kan se skugga

    Ovi + 8 = positivt inte jätte starkt men synligt.

    Hoppas detta tyder på en graviditet då det gick ur kroppen först.


    Har faktiskt inte tänkt på att göra så, men spännande att se förändringen :)

    Håller tummarna för dig!
Svar på tråden Letrozol - följas åt 2020