• Mammamadde03

    Letrozol - följas åt 2020

    Lillie1 skrev 2020-09-25 22:36:15 följande:

    Fortfarande ingenting? Spännande detta :D

    Hoppas för din skull att han tänker om, oro är ju någonting som kommer och går tänker jag..

    Blodprovet gick smärtfritt, besked får jag tydligen först nästa vecka. Vet inte om det beror på att det var fredag idag eller om det alltid tar några dagar men hoppas få svar snart! Blir inte klok på min temperaturkurva heller. Trodde att äl var i söndags men verkar som den kanske dröjde till i onsdags?

    Har värk från och till, ikväll är det riktigt jobbigt faktiskt. Hade dessutom en riklig orangefärgad flytning i eftermiddags (CD21 och Ovitrelle +6) och några droppar blod på pappret när jag torkade mig. Inget sedan dess dock. Vad tror ni andra? Kroppen är märklig alltså..


    Mensen kom igår :(

    Vi diskuterade igår kväll och ska försöka iallsfall en gång till, så börjar med letrozol igen imorgon. Sen blir det att ringa läkaren på måndag för ny vul-tid.

    Hmm har aldrig tagit blodprov för att bekräfta äl, men hoppas att det inte tar allt för många dagsr innan du får svar :)

    Äl har jag för mig blir ca 1,5 dygn efter att man har tagit ovitrelle så kanske där emellan helgen och onsdag? Tempar inte så har tyvärr inte så stor koll på det :/ kanske fästblödning eller några bloddroppar efter äl? Hoppas att värken går över och att det går bra för dig den här månaden! :)
  • Mammamadde03
    Anonym (C) skrev 2020-09-27 13:03:01 följande:

    Vad tråkigt :(bättre lycka nästa gång. Jag är super nervös; min första runda. Fick svagt sträck i morse på 11 dagar efter sprutan. Hoppas det blir starkare. Fick du inte ens någon skugga till test innan bim?


    Åh spännande, det låter ju lovande! :) nej, det var helt blankt :( hoppas på en bättre omgång denna gång.
  • Mammamadde03
    Anonym (C) skrev 2020-09-27 21:12:30 följande:

    Oh vad tråkigt men ger mig lite hopp är så rädd.

    Jag komme ihåg jag läste du kört flera omgångar? Får man fråga vad anledningen var? Hade du inte ägglossning alls? Jag hoppas verkligen allt går för dig snart med. Du har varit så stöttande för alla i denna grupp :)


    Det stämmer, vad jag vet så har jag ingen ägglossning utan letrozol och väldigt långa cykler på omkring 100-150 dagar :/ egentligen sa läkaren från början att vi skulle få 6 försök och sen ev ivf, men då vi har ett gemensamt barn sedan tidigare så kan de tyvärr inte hjälpa oss med det.

    Tack, det hoppas jag också :) tack ^^,
  • Mammamadde03
    Lillie1 skrev 2020-09-28 23:15:19 följande:

    Fy det är tungt när mensen kommer :(

    Skönt att din sambo lyssnade på dig och var villig att göra ett nytt försök. Tar du letrozol dag 3-7? Enkel eller dubbel dos? Jag håller tummarna för att det är er tur den här gången!


    Ja, jag bröt ihop en aning :(

    Ja jag är glad för att han går med på ett försök till :) ja precis :) jag tar dubbel dos, det brukar ge 1-2 äggblåsor som växer till sig :)

    Tack! <3
  • Mammamadde03
    Anonym (C) skrev 2020-09-29 13:33:12 följande:

    Så hemskt för dig. Det är tråkigt att man inte kan få hjälp direkt. Efter 3 år fick jag en bra läkare som började med behandling till mig, innan sa dem " du blir ju gravid så bara försöka" trots 8 missfall, ingen lyckad graviditet... Det känns som dem försöker hitta anledningar att inte hjälpa. 


    Ja det krävs verkligen att man har tyren och får en bra läkare för att komma någon vart, ingen läkare hade undersökt mig på 1,5 år nu. Den förra läkaren träffade vi nara en gång och han konstaterade pco (vilket jag redan visste sefan tidigare) och var överlag positiv, men sen slutade den läkaren och jag blev slussad till en klinik som bara har gjort vul och inte har kollat min historik fram tills för en månad sen. Nu när läkaren där är mer insatt så känns det bättre :) de har två läkare där som jag har varit hos vid olika tillfällen och den ena tjatade väldigt mycket om att det var viktigt att ta äl-tester för att bekräfta äl (sen när man läser det finstilta på testerna så ska man inte ta äl-test med pco för att det kan ge ett falskt positivt :/

    När det gäller IVF så får vi bekosta det själva och har förstått det som att det tyvärr inte ökar chanserna så mycket :(
  • Mammamadde03
    Lillie1 skrev 2020-09-30 19:26:35 följande:

    Varför skulle inte IVF funka för dig/er? Har det med din pco att göra? :(

    Det är verkligen som du skriver, alla läkare är olika och man ska ha tur med att hamna rätt..

    Vilken CD är du på nu? Är du igång med Letrozol igen?


    Har en kollega som är lite mer insatt i ivf och som jag förstod det är det bara ca 20% chans att det faktiskt blir något vid varje försök och eftersom vi har fått ett barn utan ivf så hjälper de oss inte ekonomiskt eller vad man ska säga :/ varje försök kostar minst 30 000 och det har vi inte riktigt råd med om det skulle krävas flera försök (som med letrozolen som jag har tagit nu i ca 12 omgångar) så det är mer en kostnadsfråga och att jag inte känner att kroppen skulle klara den överstimuleringen som görs för at många ägg ska släppa :(

    Ja, saknar den läkaren vi fick hjälp av vid förra graviditeten :(

    Är på cd 6 och tar sista dosen letrozol imorgon, har vul inbokat 6/10 så får vi se hur det ser ut då :) blir förmodligen sista omgången så hoppas på det bästa.
  • Mammamadde03
    Lillie1 skrev 2020-09-30 21:38:30 följande:

    Ja jag har fått veta samma sak av en vän som är nyexaminerad barnmorska. IVF målas upp som en i princip 100%ig lösning men det är ju inte säkert att det fungerar hur hårt du än pressar kroppen och finns inte några garantier för att det fäster heller.

    Vi har fått remiss till Sahlgrenska (bor i Göteborg) men tror att det får bli privat i alla fall en omgång (har sparat ihop till det) för att slippa kötiden eftersom min sambo snart är 40 och har en 12åring sedan tidigare. Kommer antagligen hamna i samma sits som er eftersom min kropp inte samarbetat hittills. En runda har vi råd med, kan säkert spara ihop till ytterligare en men sedan? Det är absolut en kostnadsfråga :/


    Nej, precis. Känns lite tråkigt att det inte informeras bättre om vad det faktiskt innebär att göra ivf. Kanske görs om man väl är där, men den processen kunde ju även informeras om i ett tidigare skede.

    Skönt att ni fått en remiss iallafall, även om ni tar privat istället. Hur långa köer är det?
  • Mammamadde03
    Lillie1 skrev 2020-10-01 08:09:14 följande:

    Ja precis, min senaste läkare tyckte vi skulle vänta lite med att göra IVF om den senaste letrozolkuren faktiskt resulterade i en äl..

    När mina vänner gjorde IVF via landstinget för två år sedan var kön 4 år, vet inte om den är ännu längre nu men det är tyvärr för lång tid oavsett :/ Privat vet jag inte, har dragit mig lite för att kolla upp det eftersom jag fortfarande hoppas vi ska lyckas naturligt..

    Hur går det för dig? Hur mår du på letrozol den här omgången?


    Oj, det var länge! :( jag hoppas för er också och skulle det vara så att ni gör ivf privat så hoppas jag verkligen att kön inte är lika lång <3

    Har mått illa i stort sett varje dag den här omgången, extremt i tisdags :( förstår det inte då jag inte har haft så mycket biverkningar förut, men får väl se på tisdag om tabletterna åtminstone hae gjort det de ska :)
  • Mammamadde03
    Anonym (C) skrev 2020-10-02 09:31:33 följande:

    Hej Mamma Madde,

    Ledsen för sent svar, har haft en liten jobbig period då jag fick min mens efter svagt gravtest och alla symtom. Har dem fortfarande kvar trots mens vilket är så konstigt. Kanske är för Ovitrellen. Fått info att köra dubbla tabletter denna månaden med Letrozol, får se hur det går.

    Hur går det för dig? Jag har varit med om lite samma sak som dig, vet hur det känns att inte bli tagen på allvar. Varför får ni bekosta IVF själva? 


    Det är ingen fara! Förstår vad du går igenom, det blir ju dessutom ännu kämpigare när det är så mycket som pekar mot positivt och sen blir det inte så iallafall :( hoppas att det går bättre för dig denna gång <3

    Tog sista letrozolen igår och sen väntat VUL nu på tisdag, hoppas att det har växt till sig bra då. Då vi redan har ett gemensamt barn som blev till utan ivf (dock med pergotime) så anser dem att vi borde kunna få ett till barn utan ivf. Mina äggreserver ligger på 8,8 och sambons prover såg superbra ut enligt läkaren, men vi har väl bara haft otur att det inte matchat eller fäst :/
  • Mammamadde03
    Lillie1 skrev 2020-10-03 12:52:13 följande:

    Jo jag vet, känner att jag borde undersöka det så jag kan förbereda mig..

    Själv inväntar jag mens i helgen samtidigt som hoppet stiger för varje toalettbesök där jag inte ser blod. Jag tar tempen varje morgon och den har de senaste dagarna stigit ytterligare vilket jag, efter en googling, hoppas kan indikera att ägget fäst? Har lovat mig själv att vänta tills imorgon med att ta ett nytt test men är SÅ rädd att bli besviken. Fick höra att man kan testa med ett äl-test för att upptäcka en tidig graviditet så det gjorde jag imorse men blev inte klokare för det ;) Snacka om att man kastas mellan hopp och förtvivlan..

    Fy va jobbigt det låter med illamåendet! Och man hoppas ju att man ska få några lugna dagar när man ?börjar om? men tydligen inte? Håller tummarna inför tisdag och att du får se en eller två fina blåsor då! Tar du ovitrelle efter VUL?


    Ser ju lovande ut, håller sig mensen fortfarande borta idag? :) har också läst att äl-test kan ge utslag, håller tummarna för dig! :)

    Ja men precis! Ingen vila inge ro, blev lite förvånad över hur kroppen reagerade denna gång, hoppas att det blir värt det :) Tack <3 har inte bestämt det än, tänkte se hur det ser ut först :)
  • Mammamadde03
    Anonym (C) skrev 2020-10-05 11:14:28 följande:

    Hej,

    Någon av er som blivit gravid under en behandling? Jag hde en känsla men tog test första dagarna trots att en blödning kom men den var sparsam. Är idag på bim +5 och fick ett svagt positivt test. Har börjat letrozol behandling och rädd att allt är förstört :( 


    Har inte blivit gravid under behandling, men prata med din läkare. Tror inte att allt är förstört <3
  • Mammamadde03
    Anonym (C) skrev 2020-10-05 20:41:55 följande:

    Dem bad mig sluta direkt med behandlingen och börja med trombylen och ta ett nytt test om 2 veckor. Håller tummarna.


    Håller också tummarna för dig <3
  • Mammamadde03

    Idag kunde läkaren sen en äggblåsa på ca 16 mm så fick instruktionen att ta Ovitrelle antingen fredag kväll eller lördag morgon. Hoppas att det växer bra till helgen.

  • Mammamadde03
    Lillie1 skrev 2020-10-06 22:23:00 följande:

    Jag plussade i lördags och har fortsatt ta test varje dag men de är fortfarande svaga.. Är bara på äl+13 idag och vet att vissa plussar först efter BIM men är fortfarande orolig och vågar inte ta ut något i förskott.. Hoppas så att det äntligen ska vara vår tur den här gången!


    Åh hoppas att det håller i sig och blir starkare! <3
  • Mammamadde03
    Diddi89 skrev 2020-10-20 22:29:22 följande:

    Hur går det för dig nu? Har du några symptom och var ligger du till i cykeln?Jag med, vill verkligen få till det där plusset. Tänker att det är dags att vi får lite fler plus härinne???? vi har försökt i ca 2,5 år, har en dotter som är lite mer än 3. Är 31 och jag och mannen har varit tillsammans i 11,5 år. Vi fick vår dotter helt utan hjälp efter 8 månader. Blev gravid igen när hon var 1, fick då missfall i v. 8. Har därefter levt i en berg-och-dal bana känslomässigt. Hur länge har ni försökt?Jag har inte märkt att letrozolen påverkat min cykel eller ägglossning i datum. Mer gällande symptom. Hur kommer det sig att du bara åt den i två dagar?


    Är i vänteperioden nu :) har beräknad mens på måndag den 26:e så får väl se om den kommer eller ej. Har mått/mår illa av och till sedan ca en vecka tillbaka och har som en molande mensvärk av och till + huvudvärk och ett pendlande humör haha
  • Mammamadde03
    Anonym (C) skrev 2020-10-23 13:11:59 följande:

    Då ska vi typ ha samtidigt våran BIM :) Hoppas allt går vägen för dig.  


    Detsamma för dig :) håller tummarna för oss <3
  • Mammamadde03
    Diddi89 skrev 2020-11-06 18:29:05 följande:

    Hur har det gått för er? Har ni fått några nya besked ännu? Var är ni nu i era cyklar?

    Jag var inne på kontroll i förra veckan för att se om det var dags för ägglossning, vilket det inte alls var. Hade en äggblåsa på 13mm och fick ganska tråkiga besked av läkaren, hon menade att jag borde börja med IVF istället. Hade ett väldigt konstigt samtal där jag kände att jag inte förstod något.. fick fråga och be henne repetera flera gånger. Efter en stund säger hon att de kan se om jag haft ägglossning genom blodprov efter en vecka. Tog det provet igår, fick ett diffust svar, säger progesteron värde på 17 er något? Eller det är så testet heter? Vet inte vilka värden man borde ha...

    Min ägglossning var sen i 5 dagar enligt ägglossningtester. Väntar nu på BIM som är den 17/11. Har inga direkta symptom av letrozolen fast jag tog en dubbeldos. Har iofs börjat träna regelbundet om det kan påverka?!


    Här kom mensen den 27:e så nu får det bli som det blir ett tag, får se om jag tar letrozol någon mer gång framöver.
  • Mammamadde03
    Anonym (Första) skrev 2021-03-01 21:13:25 följande:

    Jag åt min första kur Letrozol denna cykel. Nu är min mens sen, vilket den aldrig brukar vara. Jag är alltid väldigt punktlig på den fronten. Är det vanligt att mensen blir förflyttad åt nåt håll när man börjat med Letrozol?

    Var på vul dag 13 men hade väldigt små ägg tyvärr. Är nu på dag 31, vilket då är mycket för mig.


    När jag använde letrozole så hade jag cyklar på omkring 33-35 dagar ibland. Hur gick det för dig?
Svar på tråden Letrozol - följas åt 2020