Inlägg från: mamma 86 |Visa alla inlägg
  • mamma 86

    Min son blir inte bättre RS?

    Har han varit av med febern däremellan? Nu är det säkert inte samma men min 12 åring var väldigt sjuk när hon var mindre så till slut varken åt eller drack hon. Hon bara sov. Hon hade så ont i halsen men proverna visade inget, inte ens när de skickade på odling. Till slut fick hon ändå antibiotika och då var hon feberfri efter 1-2 dagar och blev snabbt piggare. Ser han ok ut i halsen?

    Angående hosta så tycker jag olivolja är väldigt bra.

    Hoppas verkligen han blir bättre snart!!

  • mamma 86
    Muminski skrev 2020-03-01 16:41:38 följande:

    Åh stort tack för ditt tips! Minskar olivoljan hostan eller lindrar den effekterna av hostan? Hur ska jag ge honom det?

     

    Han har haft timmar utan feber men den kommer alltid tillbaka och då blir den ganska hög. Han är lite röd och har ont i halsen men troligtvis beror det på hostan. Inga prover taget i halsen konstigt nog. 


    Det minskar hostan. Tycker absolut de bör ta halsprov. Men på min dotter visade det inget men det måste varit nått mer än virus eftersom antibiotikan hjälpte så snabbt. Det finns ju väldigt långvariga virus och en del av dem har en tendens att sätta sig i magen också. Och hotar man mycket blir det ibland som värsta träningsvärken i magen.
  • mamma 86
    Muminski skrev 2020-03-01 17:36:42 följande:

    Ok, tack igen. Ska jag ge oljan bara som den är, i sked?

    Han har haft "förkylning i magen" tidigare och magen är ett problemområde i övrigt så det är kanske inte konstigt att det strejkar. Det svåra är ju att få i honom något när han totalvägrar pga illamående och kramper.

    Vi får höra av oss till VC i morgon igen och se om de kan ta halsprov. Han har tagit bort halsmandlarna, kanske var det därför de inte tog prov?


    Jag har gett en matsked bara som den är.

    Ok han har inga halsmandlar. Låter som ett elakt virus han har fått men de borde ju ändå ta fler prov i och med att han varit dålig så länge, och verkligen kolla hals och öron. Ibland när man är riktigt förkyld så kan man ju helt tappa smaken också.
  • mamma 86
    Muminski skrev 2020-03-01 18:17:25 följande:

    Om han tappade smaken skulle det vara lättare att få i honom nåt, nu är ju allt antingen för surt, salt eller sött. 

    Ja, de borde ha gjort mer, men det var helt sjukt mycket sjuka barn på akuten igår och på VC var de bara inriktade på CRP och sedan hänvisning till akuten...


    Stackare! Jag hade absolut kontaktat vc på nytt.
  • mamma 86
    Muminski skrev 2020-03-03 09:40:44 följande:

    Det blev snabbt sämre igår och vi fick åka in akut. Efter en lång och jobbig natt på intensiven är han nu stabil. Han var så tät och svullen i andningsvägarna, medicin hjälpte bara markant. Efter en stund fick han tas till intensiven och förberedas för intubering. Det behövdes dock inte tack och lov. Influensa med en twist som de säger här på sjukan. Intravenöst antibiotika och lite annat gott verkar göra susen. Phu!


    Fy vad jobbigt! Låter som en hemsk influensa verkligen. Hur känner han sig i magen nu? Har de tagit fler prover?
Svar på tråden Min son blir inte bättre RS?