Inlägg från: Anonym (Tröttnat på killkompisar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)

    Har min flickvän en normal kompisrelation med denna man?

    Han vill sätta på henne eller bara njuter av hennes ?vänskap? PÅ GRUND AV att hon är kvinna.

    Mvh Kvinna som tidigare älskade att ha killkompisar trots att alla var kära i mig. (Detta framkom oavsett om dom först hövdat i åratal att vi bara var vänner)

  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Anonym (normalt) skrev 2020-03-02 15:35:18 följande:

    Från en som har många killkompisar: Helt normalt.

    Även om han hävdar sig lite mot dig så är det inget du behöver bry dig om. Vissa tjejkompisar kan göra på samma sätt, och likadant killkompisar emellan gentemot den enes flickvän.

    Min bästa killkompis beter sig ofta jävligt drygt i gruppsituationer och blir sällan populär direkt, t.ex. Men han är inte så med mig utan världens bästa kompis.

    Slappna av och ventilera inte din svartsjuka med flickvännen, är mitt tips. Sjukt osexigt.


    Jag tycker att din bekräftelsekåthet är sjukt osexig. Jag var också sådär ego innan jag fyllde 30 så jag hoppas att du bara är ung och omogen.
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Anonym (Fundersam) skrev 2020-03-03 07:28:57 följande:

    Tack för svar, så vad finns det att göra? ...är frågan jag lämnar och fundera på med alla svar om att jag behandlas lite respektlöst eller att killen revirpissar osv... Vad kan JAG göra åt det? Hur kan jag närma mig min flickvän med detta, jag vill ju inte verka svartsjuk så att hon blir sur på mig istället...


    Du kan bara göra slut! Hon är respektlös mot dig och du kan inte få henne respektera dig mer. Du kan aldrig få en partner som inte respekterar dig att bättra sig, du kan bara acceptera skiten eller dumpa och ha reglerna klara inför nästa relation.

    Och ta inte åt dig av gränslösa narcissister som säger att det är deras rättighet att bada badtunna och ha en emotionell affär med ?vänner? av andra könet. Det är emotionell otrohet och det är DINA KÄNSLOR som ska avgöra DINA GRÄNSER!

    Det måste du lära dig och stå fast vid, trots folk som säger att du är sjukligt svartsjuk och yadayada.

    Det är du verkligen inte.

    Jag har haft en sjukligt svartsjuk partner som slog och skrek på mig, låste in mig och slog sönder mina saker, plockade isär min telefon och dator osv.

    Att BERÄTTA OM SINA KÄNSLOR OCH SÄTTA GRÄNSER är absolut inte att kränka sin partner.

    Att däremot skambelägga sin partner för att hen berättar om sina känslor och sätter gränser är att kränka sin partner!!

    Det är hon som är gränslös och respektlös och dra dig ur nu innan ni skaffar barn!

    Det är alltid bättre att vara singel och stark än i en relation med någon som inte gör en lycklig och trygg.
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Anonym (Obi Wan Kenobi) skrev 2020-03-02 23:11:09 följande:

    Det finns undersökningar som visar att i stort sett alla killar som har en kvinnlig "vän" gärna skulle vara något mer än bara vän.

    Däremot verkar det som kvinnor kan ha manliga vänner utan att ha minsta önskan om något mer.

    Jag drar alltså slutsatsen att det är "Malin" som bestämmer vilken typ av relation det är. Killen skulle gärna "ta det till nästa nivå" om han fick chansen.


    Jo fast vi är medvetna om att killkompisarna egentligen känner så och njuter av den tryggheten och boosten det ger.

    Dom bryr sig mer än kvinnliga (hetero) vänner och ställer mindre krav, ger mycket mer bekräftelse.

    Nu när jag börjat ta ansvar för mig själv och har gått i terapi har jag slutat med killkompisar just av denna anledning.

    100% av mina fd var kära/attraherade av mig, jag var nog lite attraherad tillbaka av allihop utan att uppleva det så.

    I efterhand kan jag se det dock.

    Jag har en enda killkompis kvar som är gift men vi träffas BARA som par alla 4 och jag gör tvärtom mot vad din tjejs killkompis gör; jag visar alltid hans fru att jag är intresserad av att bli vän med henne, jag bekräftar henne och uppmuntrar och bekräftar alltid deras relation och skulle ALDRIG flirta eller uppmuntra flirt.
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Anonym (Fundersam) skrev 2020-03-03 11:51:17 följande:

    Ni och alla andra i tråden som säger att jag borde *man up* eller skärpa mig, positionera mig högre, vara större än honom osv. Jag blir nyfiken om ni säger så just för att jag är man, eller hade ni haft samma råd om jag vore tjej, att enda sättet att handskas med sån här typ av problem är att försöka ta sig ÖVER den andra människan? Oavsett kön? Visa vart skåpet ska stå helt enkelt.


    Har du läst mitt inlägg? För jag skriver tydligt könsneutralt just för att jag säger EXAKT samma sak som råd till både män som kvinnor som till icke-binära, till straighta, bi-sexuella, homosexuella.

    Det gör jag verkligen. Det är därför jag alltid skriver ?partner? och inte ?din kvinna? eller ?din man?.

    Så många straighta tjejer kan också känna igen sig i ditt beteende. Deras kille har en massa ?tjejkompisar? som beter sig fientligt och provocerande mot flickvännen medan killen bara flinar och gillar läget. Säger tjejen hur hon känner får hon höra att hon inte har rätt att vara svartsjuk och måste ?jobba? på att sluta känna så.

    Tryck gärna på ?visa endast? på mitt nick så ser du vad jag skrivit innan. Ja, det är könsneutralt förutom att jag skriver att straighta tjejer ofta har dom här suktande ?killkompisarna? som ?vänner? utan att vara attraherade av dom. Men, dom gillar uppmärksamheten! Och det är fortfarande emotionell otrohet (googla emotionell otrohet).

    Jag har känt lesbiska tjejer som haft både flickvän och ett gäng kvinnliga fans, förlåt, ?vänner? som har fryst ut flickvännen så som din tjejs kompis beter sig. Det har också varit ?vänskap? med gränsöverskridande undertoner. Poängen är att dom ens konkurrerar med en partner, den flickvän eller pojkvän som ens har sådana ?kompisar? är ingenting att satsa på!

    Nu kanske du inte tror mig, men om jag inte har rätt, förklara då varför du skrivit den här tråden.

    Förklara varför din flickvän inte ?kan se? vad du menar, varför hon skiter i dina känslor och ens har vänner som får dig må dåligt.

    Det är som jag säger. Och du kan ställa krav, förklara, böna, be, hämnas genom att ha en egen tjejkompis som beter sig likadant, ställa ultimatum, bara gå med på allt, ?jobba på din svartsjuka och barnsliga osäkerhet? men du står fortfarande med faktumet att du har en partner som inte respekterar och värdesätter dina känslor.

    Det är det det handlar om. Det finns andra potentiella partners därute som har mycket mer respekt för andras känslor och som har vuxna kompisrelationer som inte går ut på någon slags sexmissbruk light/gränsöverskridande emotionell långvarig affär som säkerhet för att boosta självförtroendet i relationer.

    Du får välja om du vill ha en omogen partner som skiter i hur du känner och vägrar ta hänsyn till vem just DU och DITT hjärta är, eller om du vill leva konstant besviken och åsidosatt med den där ?kompisen? som förpestar i perifirin hela tiden, plus hur sårad du blir av att hon tillåter alltihop.

    JA, detta är exakt vad jag redan sagt till en massa tjejer, både straighta, bi och gay... och till män, straighta som gay.
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Anonym (Vet ej) skrev 2020-03-03 13:04:36 följande:

    Du får väl markera när ni umgås alla tre?

    Var trevlig, men visa VEMS flickvän, blivande framtida fru och blivande mamma den här Malin är!

    Svårt? Ja kanske.. Men försök att inte låta honom tuppa sig på din bekostnad.


    Tycker inte Malin är värd att slåss om då Malin inte värdesätter ts känslor. Hon prioriterar bekräftelse från fler än sin partner, en form av otrohet. Att ts skulle tuppa sig skulle garanterat få hennes dopamin skjuta i höjden men det ändrar inte hennes respekt och hänsyn till ts.
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Ascendere skrev 2020-03-03 09:59:31 följande:

    Fasen vilket bra inlägg, verkligen huvudet på spiken där! 

    TS har en väldigt lång väg att gå innan han blir en självständig man med tydliga gränser för sig själv. 

    Angående gränssättning så har jag hört den här liknelsen som jag gillar, TS lyssna nu för det här är guld: 

    Tänk dig att du går på en strand med din partner. Ni går hand i hand. Ni kommer till en linje i sanden. Du säger till din partner "jag vill absolut inte att du går över den här linjen". Din partner blir arg och säger "vadå, det ska väl du skita i, det är ju bara en linje i sanden, spelar roll, jag tänker gå över". Du säger "NEJ, du får absolut inte gå över linjen!". 

    Det du gör här är att försöka kontrollera din partner och säga vad hon får och inte får göra och det är alltså INTE hur man sätter gränser. Vi tar nästa scenario: 

    Du och din partner går på en strand. Ni går hand i hand. Ni kommer till en linje i sanden. Du säger lugnt till din partner "Den här linjen tänker jag inte gå över". Din partner säger "men vadå, det är ju bara en linje, vi kan väl pröva?".

    Du säger "Nej jag tänker inte gå över den här linjen". 

    Här ger du din partner ett tydligt val, gå över linjen och fortsätt ensam, eller stanna här tillsammans med mig. 

    Skillnaden är att du försöker inte kontrollera din partner eller sätta gränser för henne, däremot kontrollerar du dig själv och står upp för DINA gränser. 

    Om du inte vill ha en flickvän som har nära manliga vänner så är det helt OK att ha den gränsen för dig själv, då får din tjej välja vad som är mest värt för henne, och det är inte du som gör det valet utan hon.


    Tack! Detsamma! Håller helt med om gränssättning. Det handlar inte om att ändra sin partner utan att vara tydlig med sina egna gränser och att ha dom inom sig så man själv sätter dom, alltså väljer vänner och partner som respekterar dessa, inte slösar tid på att försöka förändra vänner och partners som upprepade gånger sårar och sviker en :)
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Ascendere skrev 2020-03-03 14:13:51 följande:

    OM du pratar med Malin så se till att göra det på rätt sätt, som en man som tydligt kommunicerar sina gränser. 

    Gör såhär:

    Du: "Jag tycker inte att det är OK om man är i en relation att man badar badtunna på tu man hand med personer av motsatt kön" 

    Malin: "Men vadå, vi är bara kompisar, etc etc." 

    Du: - 

    Dvs du kommunicerar ditt budskap, som är tydligt, lättförståeligt, och generellt, sen säger du inget mer. Lämna det hängande. Fortsätt prata om annat, byt ämne, eller gå därifrån om du måste. Men börja INTE försvara dig, förklara varför, bli inte upprörd eller ge dig in i en diskussion där ni bollar argument fram och tillbaka. 

    Det här är vad DU tycker, det är här DINA gränser går. Resten är UPP TILL HENNE. 

    Om hon gör det ändå vet du att hon inte respekterar dig och dina gränser tillräckligt för att vara i en relation med dig, så dags att bryta upp och börja leta ny partner. 

    Om hon avstår från sitt gränsöverskridande beteende kan er relation fortsätta utvecklas och ta nya spännande vändningar när du vågar visa dig sårbar och var dina gränser går. För det är precis det du har gjort, du har visat att HÄR är jag sårbar, här går min gräns och gör någon så här finns det ingen plats för den personen i mitt liv.

    Men du måste naturligtvis vara 100% redo att lämna om hon upprepade gånger går över dina gränser så det inte bara blir tomma ord, då kommer hon ännu mer tappa respekten om hon nu har någon..

    Många tror att visa sig sårbar går ut på att säga skit som "jag blev så sårad när du sa XYZ" eller "när du gjorde ABC kändes det inte bra, måste du verkligen göra så", men det är alltså fel. 

    Men återigen, börja på gymmet, det är det viktigaste just nu. 


    Håller med, säger samma sak till tjejkompisar (som dejtar både killar och tjejer). En gräns måste vara en gräns, om det är en gräns är det inte öppet för diskussion eller att den andre ska börja prata ner och övertala hur fel man känner.

    Jag läste faktiskt mycket av en relationscoach som riktade sig till kvinnor en gång, och ett specifikt exempel var om ens man/kille började träffa en ny ?tjejkompis? från jobbet alt. sitt ex och man mådde dåligt över det.

    Hon skrev att man bara skulle säga ?jag mår inte bra om du bjuder hit henne/att ni har en egen relation?. Inte att man skulle diskutera det och sätta sig och ?prata ut?, inte heller nåt ?jag förbjuder dig? eller ?om inte du gör si gör jag slut?.

    Bara ?Jag mår inte bra om du umgås med henne/skaffar nya tjejkompisar?.

    Om mannen då skulle fortsätta så hade han visat att han gick över ens gräns och då skulle man helt enkelt sluta erbjuda sig själv i relationen.

    Att ts ska satsa på sig själv är också precis vad jag läst för relationsråd som riktar sig till kvinnor (straighta). Han är upptagen med att oroa sig för tjejen och den där ?kompisen?, det han behöver göra är att skifta fokus till sig själv, ge sig själv egentid, som du säger träna, träffa egna kompisar, utveckla egna intressen. Allvarligt talat tycker jag att han kan flirta lite oskyldigt med andra tjejer också. Just nu. Inte i vilken relation som helst men just nu. Om han fokuserar på Malin och hur han ska få henne att ändra sig spär han bara på sin känsla av osäkerhet och känslan av att inte bli 100% vald.

    Hon kommer aldrig få upp ögonen för honom genom att ts hänger efter henne med fokuset på henne.

    Och det är generella unisex-råd oavsett sexuell läggning...
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Anonym (normalt) skrev 2020-03-03 14:51:53 följande:

    Jag undrar hur många som skriver liknande detta inlägg som verkligen haft långa vänskapsrelationer med personer av motsatt kön. Kan verkligen inte relatera till detta. Mina kompisar är mina manliga kompisar och i en helt annan "sortering" än den typen av män jag attraherats av och haft kärleksrelationer med.


    Det motsäger ju ingenting. Dom är i ?the friendzone? men du får en speciell sorts bekräftelse/boost av ?vänskapen? som du inte får av en (straight) tjejkompis.
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Ascendere skrev 2020-03-03 14:53:17 följande:

    Vet inte hur det är för andra män men själv skulle jag inte börja träffa tjejkompisar som jag inte uppfattade som någorlunda attraktiva och skulle kunna tänka mig att ha sex med under rätt betingelser. Så det gäller säkert åt båda hållen. 

    Precis, det handlar inte om att ändra sin partners beteende, det handlar om att kolla av om ens partner respekterar ens gränser.

    Det tog lång tid och många timmar på gymmet innan jag fattade skillnaden. 

    Håller helt med om resten av det du skriver också, TS behöver bli en oberoende individ i första hand,  om han blir kvar i den här relationen eller inte är inte det viktiga. 

    Eftersom det inte verkar finnas barn inblandade skulle jag nog ge rådet att dumpa tjejen och jobba på sig själv ett par år och se vart det leder. 


    Absolut. Får man barn är man fast med varandra för alltid även om man gör slut.

    Jag tänker att det är irrelevant som många skriver att Malin aldrig skulle ha sex med den här ?vännen?, det handlar ju om att hennes bästa vän vill honom illa på nåt sätt och försöker få honom må dåligt, inte stöttar deras relation.

    Jag skulle inte gå in i en relation med en man vars bästa killkompisar uppenbarligen försökte frysa ut mig och få mig på dåligt humör varje gång vi sågs. Speciellt inte om mannen jag dejtade satt med och låtsades inget märka/var så blind att han inte märkte.

    Ens närmaste vänner säger ju mycket om vem man är som person. För att må bra i en relation är det väl viktigt att partnerns vänner och familj är schyssta mot en?

    Det säger nåt om partnerns respekt/kärlek för en om dom blundar ifall deras vänner/familj verkar psyka en.

    Precis som jag inte tycker man ska acceptera om ens partner är dryg mot ens bästa vänner eller försöker low key sabba ens relationer till sin familj.
Svar på tråden Har min flickvän en normal kompisrelation med denna man?