• Anonym (Fundersam)

    Har min flickvän en normal kompisrelation med denna man?

    Hej på er! Har sett att detta forum ger många kommenterar och en bra diskussion så jag tänkte försöka mig på det själv. Jag är en man i 30-års åldern som är ihop men kvinna som är jämngammal. Vi har varit ihop 2 år varav vi bott ihop i 1 år ungefär. Vi har ett bra förhållande i övrigt men det är en sak som gnager mig lite, hon har en väldigt bra killkompis som hon har känt väldigt länge, enda sedan de var tonåringar så jag förstår att jag såklart inte ska förstöra deras vänskap på något vis men jag själv har lite svårt att förstå den. Kanske någon kan fundera lite på det med mig?

    Jag är ofta bortrest under veckorna pga jobb men är hemma varje helg. Och under dessa veckor när jag är borta så umgås dom ca 1 gång per vecka sådär. Det kan vara vanlig fika hemma hos honom, eller att hon hjälper honom med något eller vad det nu kan vara. Oftast hemma hos honom. Han har också flickvän som han bor med och min tjej är också kompis med henne men hon är som mig och är även hon borta med jobbet ibland, men dom umgås alla tre tillsammans när det finns chans och har alltid varit så, egentligen började det med att min flickvän var kompis med tjejen i paret men med tiden började hon känna killen så pass bra också så att det blev naturligt att träffa honom på egenhand, och tjejen i paret verkar inte tycka det är något konstigt med det. Jag själv har varit med också och träffat dem ett flertal gånger, alltid när jag är hemma så är jag med när dom ses, min flickvän stöter alltså inte ut mig på något vis.

    Däremot tycker jag mig känna att killen i paret verkar väldigt vad ska man kalla det, lekfull? Med min tjej och stöter ut mig lite, möjligt att han inte ens märker det själv men han kan typ säga min flickväns namn massor av ggr även fastän jag sitter bredvid henne, som att han vill prata till henne och inte OSS. Typ såhär, hans flickvän säger något och så kan han säga efteråt *Malin (min flickvän), hörde du? Hanna, (hans tjej) sa att blabla*. Och detta händer massor av ggr under ett besök när jag sitter bredvid min flickvän... Malin vad tycker du? Eller vad säger du, Malin? Men Malin då... Malin, Malin, Malin... En gång när jag var med så talade vi om en app där jag och min flickvän kan se vart den andra befinner sig, då säger plötsligt killen i fråga *Men va! Den borde ju jag få tillgång till, Malin. Det var nästan lite elakt av dig att du inte låter mig se vart du är, såsom du och jag känner varann hörru*. Jag rynkade lite på näsan åt det uttalandet...

    Sen är dom jätte bekväma med varandra också, dom har gjort massor med varandra genom åren, alla 3 men även bara min flickvän och denna kille också. Allt mellan himmel och jord kan man säga. Förra veckan badade dom badtunna tillsammans, bara min flickvän och killen. För mig känns det lite väl intimt men det är tydligen bara jag som tycker det, min flickvän tycker att det är det mest normala i världen, vi är ju bara kompisar och har alltid varit det och det har aldrig varit något och är inte något och kommer aldrig bli något heller, är vad jag får höra. Men jag vet inte, jag kan väl inte förbjuda henne att inte göra saker som både hon och dom tycker är helt normalt...

    Killen i fråga undrar mycket om mig har min flickvän berättat så han verkar ju ändå intressera sig på något plan om vem min flickvän är ihop med men varför han beter sig som han gör när jag är med, det är en fråga jag inte får svar på.

    Vill understryka att det inte handlar om att jag skulle tro att dom skulle göra något tillsammans, alltså att det skulle handla om någon otrohet från någons sida, för jag vet att min flickvän älskar mig, hon visar det på så många sätt, utan jag funderar bara om det är en normal kompisrelation? Eller har dom blivit så bekväma med varandra så dom ser inga gränser längre? Jag som kommit in som ny nu de senaste åren tycker mig se lite halvt otydliga gränser i relationen ibland. Finns det något jag kan göra/säga/begära eller är det bara att acceptera att dom bara är väldigt nära vänner helt enkelt?

  • Svar på tråden Har min flickvän en normal kompisrelation med denna man?
  • Anonym (Hygglo)
    Jordfelsbrytaren skrev 2020-03-03 18:22:50 följande:

    Svårt TS!

    Jag hade en väldigt god tjejkompis förut under gymnasiet som kanske i mångas ögon utifrån säkert uppfattades som gränslös hon rapade,fes, pratade sexliv, badade topless m.m.m. Vi var 4 killar och hon i ett jäkligt tajt gäng. Ingen av oss har vart ett dugg intresserade av henne utan alltid sett henne som en fantastisk vän och vise versa. Hon visade aldrig intresse för någon i gänget heller för den delen.

    Så något gränslösa relationer utan minsta baktanke finns absolut.

    Men eftersom du skriver en tråd här så är det ju uppenbarligen något som gnager.

    Är du svartsjuk och inbillar dig saker tror du? Alla människor tolkar information olika.

    Rent generellt tycker jag dock att man ska lita på sin magkänslan.


    Det är just det att dessa relationer passar utmärkt upp till en viss ålder. Sen blir det bara skumt...
  • Anonym (Inte okej)
    Hej TS,

    Nej det är inte okej att bada badtunna med en manlig bekant. 

    Googla det här (eller något liknande): "My wifes best friend is a male"

    Som du ser, helt neutralt men kolla vad du får för svar. Här är ett axplock:

    http://www.fairytale-marriage.com/5-reasons-why-married-women-should-rethink-male-friends/

    https://www.psychologytoday.com/ca/blog/family-matters/201101/should-married-woman-have-man-her-best-friend

    https://www.liveabout.com/is-it-okay-for-my-wife-to-have-a-guy-friend-2492362


  • Anonym (Change)
    Anonym (Fundersam) skrev 2020-03-03 16:42:57 följande:
    Tack för din historia. Berättade du nånsin att du gjorde så *med flit* så att säga, alltså efteråt tänker jag, att du började hänga med tjejerna pga hur killarna var? Och hur visar man att man ÄR värd något då?

    Nej jag har aldrig berättat om min "taktik" fast vi nu varit gifta i många år. Nån hemlighet måste man ha Flört

    Hur blir du värd nåt alldeles extra i din flickväns ögon? 


    Tja det korta svaret är: Se till att andra kvinnor uppmärksammar dig, gärna i din flickväns åsyn. Menar nu inte att du skall råflörta med alla kvinnor, men var lite extra trevlig mot dem som ni umgås med så blir de extra trevliga mot dig, och jag lovar det kommer din flickvän att snappa upp.

    En fråga: Vet inte om jag missförstått, men umgås din flickvän, den manlige  "vännen" och hans flickvän ofta utan att du är med? Har fått den känslan av vad du skrivit men det kanske är fel?

  • Anonym (Inte okej)
    Jordfelsbrytaren skrev 2020-03-03 18:22:50 följande:

    Svårt TS!

    Jag hade en väldigt god tjejkompis förut under gymnasiet som kanske i mångas ögon utifrån säkert uppfattades som gränslös hon rapade,fes, pratade sexliv, badade topless m.m.m. Vi var 4 killar och hon i ett jäkligt tajt gäng. Ingen av oss har vart ett dugg intresserade av henne utan alltid sett henne som en fantastisk vän och vise versa. Hon visade aldrig intresse för någon i gänget heller för den delen.

    Så något gränslösa relationer utan minsta baktanke finns absolut.

    Men eftersom du skriver en tråd här så är det ju uppenbarligen något som gnager.

    Är du svartsjuk och inbillar dig saker tror du? Alla människor tolkar information olika.

    Rent generellt tycker jag dock att man ska lita på sin magkänslan.



    Du gick i gymnasiet? Du var alltså max 18 år gammal? Lite skillnad eller...? Obestämd
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Anonym (normalt) skrev 2020-03-03 14:51:53 följande:

    Jag undrar hur många som skriver liknande detta inlägg som verkligen haft långa vänskapsrelationer med personer av motsatt kön. Kan verkligen inte relatera till detta. Mina kompisar är mina manliga kompisar och i en helt annan "sortering" än den typen av män jag attraherats av och haft kärleksrelationer med.


    Det motsäger ju ingenting. Dom är i ?the friendzone? men du får en speciell sorts bekräftelse/boost av ?vänskapen? som du inte får av en (straight) tjejkompis.
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Ascendere skrev 2020-03-03 14:53:17 följande:

    Vet inte hur det är för andra män men själv skulle jag inte börja träffa tjejkompisar som jag inte uppfattade som någorlunda attraktiva och skulle kunna tänka mig att ha sex med under rätt betingelser. Så det gäller säkert åt båda hållen. 

    Precis, det handlar inte om att ändra sin partners beteende, det handlar om att kolla av om ens partner respekterar ens gränser.

    Det tog lång tid och många timmar på gymmet innan jag fattade skillnaden. 

    Håller helt med om resten av det du skriver också, TS behöver bli en oberoende individ i första hand,  om han blir kvar i den här relationen eller inte är inte det viktiga. 

    Eftersom det inte verkar finnas barn inblandade skulle jag nog ge rådet att dumpa tjejen och jobba på sig själv ett par år och se vart det leder. 


    Absolut. Får man barn är man fast med varandra för alltid även om man gör slut.

    Jag tänker att det är irrelevant som många skriver att Malin aldrig skulle ha sex med den här ?vännen?, det handlar ju om att hennes bästa vän vill honom illa på nåt sätt och försöker få honom må dåligt, inte stöttar deras relation.

    Jag skulle inte gå in i en relation med en man vars bästa killkompisar uppenbarligen försökte frysa ut mig och få mig på dåligt humör varje gång vi sågs. Speciellt inte om mannen jag dejtade satt med och låtsades inget märka/var så blind att han inte märkte.

    Ens närmaste vänner säger ju mycket om vem man är som person. För att må bra i en relation är det väl viktigt att partnerns vänner och familj är schyssta mot en?

    Det säger nåt om partnerns respekt/kärlek för en om dom blundar ifall deras vänner/familj verkar psyka en.

    Precis som jag inte tycker man ska acceptera om ens partner är dryg mot ens bästa vänner eller försöker low key sabba ens relationer till sin familj.
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Ascendere skrev 2020-03-03 15:48:16 följande:

    Jepp 100% det här. 

    Att känna att en kvinna öppnar sig och släpper en nära är en egoboost för en man, det betyder att hon känner sig trygg med en. 

     


    Och detta är varför det finns en massa trådar med oroliga ts vars man/fru börjat umgås med en kollega och mannen/frun försvarar sin ?oskyldiga vänskap?.
  • Anonym (Tröttnat på killkompisar)
    Anonym (Fundersam) skrev 2020-03-03 16:35:13 följande:

    Ok, vi föreställer oss att jag berättar min gräns till Malin, och då gissar jag att hon kommer svara något i stil med att *okej, så vi ska bara gå enligt dina gränser då? Vad jag tycker spelar ingen som helst roll? Bara vad du tycker är vad som betyder något?*

    Hon kommer med största sannolikhet ta det som att jag bestämmer något (även om jag försöker att inte säga det på det viset) och hon kommer eventuellt se det som att jag hotar för annars lämnar jag henne och eventuellt också kommer hon tycka att det handlar om svartsjuka, att detta är något som ligger hos mig som jag borde egentligen lära mig att acceptera.

    Detta är min gissning på reaktion, och vad gör jag då? Jag har svårt att komma med motstånd i såna påståenden, speciellt det där om att om det bara är mina gränser och vad jag tycker som betyder något...

    För min flickvän tycker verkligen inte att hon gjort något som är fel i saken för ingenting är något speciellt för henne, det ÄR bara en kompis som hon känt väldigt länge. Så det är verkligen bara JAG som tycker något ifall jag kommenterar det. Hon har kanske inte ens reflekterat över killens beteende.


    Du slutar ta ansvar för hennes reaktioner och slutar ta 100% av ansvaret för relationen vilket du uppenbarligen gör nu.

    Om du bara tar DIN del, 50% så sätter du upp dina gränser tydligt utan diskussion. Sen är det upp till henne. Jag har ju redan skrivit att jag inte tror hon kommer att ändra sig utan att det är bättre om du släpper henne.

    Alla tjejer är inte som hon, men å andra sidan måste ALLA som vill ta plats i en relation känna sig värdefulla och sätta gränser för att bli värdefulla för den andre.
  • illimbius

    Jag tycker att suger hon av han så är den HELT NORMAL, man ska visa sina vänner uppskattningDrömmer

  • Ascendere
    illimbius skrev 2020-03-03 23:07:12 följande:

    Jag tycker att suger hon av han så är den HELT NORMAL, man ska visa sina vänner uppskattningDrömmer


    Ja precis, det betyder ju ingenting, det är ju TS hon älskar och är tillsammans med. 
Svar på tråden Har min flickvän en normal kompisrelation med denna man?