Inlägg från: Themis |Visa alla inlägg
  • Themis

    Stormig relation med pappa

    Jag säger som Rudbeckius ovan, och det är hans val att utebli då.

    Förhoppningsvis fattar han att han förlorar mest på det själv, om ni sätter ner foten ordentligt nu.

    Och annars- är det någon förlust egentligen?


    Never mind leg day. Don't skip brain day. /Themis
  • Themis
    Proppan skrev 2020-03-09 17:14:06 följande:
    Tyvärr inte och det är en av anledningarna till att situationen är så jobbig.. i början av planeringen försökte vi involvera honom i olika uppgifter, fick bara veta att det är vårat jobb om brudpar att se till att saker blir gjorda. Nu när andra i familjen har tagit sig an olika uppdrag visar pappa en enorm avundsjuka men fortfarande inget initiativ till att hjälpa till, det enda han vill göra (läs KRÄVER) är brudöverlämning och menar att jag sviker honom som inte ens kan låta honom gör "denna lilla enkla uppgift". Vi har nått en punkt där den enda kommunikation vi har är verbala bråk över detta.... börjar bli väldigt tröttsamt, jobbigt och ledsamt (vilket jag också har sagt till honom men där han säger att jag överreagerar och är egoistisk)
    Ursäkta? Vems bröllop är det egentligen? Du är vuxen, du gifter dig, han får leva med att inte fjantiga amerikanska idéer han har tillgodoses.

    Jag hade gift mig utan den pappan, vem orkar?

    Ett par av våra vänner hade också en jobbig sits med hans föräldrar. Hans mamma "bestämde" för både sig själv och pappan veckan innan (!) att de inte skulle komma, för se bruden passade inte herrskapet.

    Men det blev ett fint bröllop även utan dem, och något senare tog de sitt förnuft tillfånga ändå.
    Never mind leg day. Don't skip brain day. /Themis
  • Themis
    Rudbeckius skrev 2020-03-19 08:14:40 följande:
    Det är inte alls enkelt, vilket tråden visar. Du behöver inte svära ut ditt kortsynta och enkla råd. Du kallar någon idiot som du inte lyssnat på och som tjatigt drömmer om att genomföra en amerikansk sed. Tar du inte i lite för överdrivet nu? Vill du bomba fadern pga bröllopsdiskussioner, kanske hans grannar också?

    Man bjude rin människan (brudens far) till planering inför ett bröllop för att bröllop är vanligen en familjeangelägenhet för att fira kärlek, känner du till de sociala koder som är vanliga här?

    Att tycka att ett barn ska lämna sin förälde rutan vidare tyder sannolikt på mycket bekymmersamma egna erfarenheter och egen förmåga till empati, anknytning och problemlösning.

    TS är en vuxen kvinna, trodde du inte det? TS tar ansvar och kan vuxet fatta egna balanserade beslut. 

    Vi kan fundera över vilken idiot som vi skulle kunna slippa för gott. Det är svårt med självinsikt och egen förnekelse/projektion i sin situation. Jag hoppas att du kan komma igenom din vrede och din frustration och finna bra relationer med dina nära. 
    Det går inte att ha bra relationer, eller ens några relationer, med alla föräldrar. 

    Detta handlar givetvis inte om bara den här situationen, utan en förälder som under lång tid orsakat problem och slitningar i en familj. Då får man som vuxen någonstans bestämma var gränsen går. Kanske går den här, kanske inte.

    Om det är stor risk att pappan skulle förstöra bröllopet för samtliga närvarande så kan man mycket väl besluta att inte utsätta sig för detta.
    Never mind leg day. Don't skip brain day. /Themis
  • Themis
    Proppan skrev 2020-03-20 16:23:11 följande:

    Tack för era svar och tips! Många av er har gett bra förslag medan en person uppenbart projicerar sina egna sorgliga erfarenheter på omvärlden....

    Min far kommer INTE närvara vid bröllopet och vi har numera ingen kontakt, detta är inte något som kommer ändras heller.


    Tråkigt att det måste bli så. Men ibland är det enda sättet att själv kunna fortsätta fungera vettigt och inte sätta krokben för sin egen lycka, vilket några av oss förstår.

    Lycka till med bröllopet! {#emotions_dlg.flower}
    Never mind leg day. Don't skip brain day. /Themis
Svar på tråden Stormig relation med pappa