Inlägg från: Anonym (Förskollärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förskollärare)

    Håll era barn hemma! Corona

    Anonym (S) skrev 2020-03-13 15:41:59 följande:

    Om du inte är sjuk så kan du jobba. Men det är konstigt att du klagar på hur sjuk du är när du är frisk.


    Jag skrev inte att jag är sjuk. Jag och mina kollegor mår som vanligt och kommer att arbeta precis som vanligt. Eftersom inga tester görs i Stockholm så kommer vi aldrig få veta vilka av oss som sprider covid-19 och vilka som inte gör det. Vi är inte sjuka, vi mår som varje dag. Vi mår bra! Snoriga är vi jämt. Barnen också, året om och definitivt nu med. Folk skriver att friska barn ska gå till förskolan, men det är naivt av er att tro att barnen som står här faktiskt är friska. De är lika snoriga som alltid. Hur ska man veta?

    Bättre att stänga så att vi kan få stopp på smittspridningen! Det är ju vad experterna rekommenderar. Det har ju visats framgångsrikt och borde göras här med! Håll era barn hemma så kan vi förhoppningsvis lyckas stoppa smittspridningen!
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (K) skrev 2020-03-13 16:35:09 följande:

    Det är lika naivt att tro att personalen är frisk.

    Måste du ha ett förbud för att gå hem när du är snorig? Men andra ska göra det frivilligt?

    Låter som att du vill vara ledig gratis...


    Ett förbjud är det enda sättet att få barn och personal som är lite småsnoriga att stanna hemma. Om man inte är sjuk kommer man såklart fortsätta jobba! Om barnen inte är febriga utan bara lite snoriga så kommer dom komma till förskolan. 49 olika länder har redan stängt skolor, men inte Sverige.

    Jag vill knappt tänka på vilka konsekvenser detta kommer få.... Några av er verkar inte se att vi är på väg ner för samma väg som Italien.
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (Förskollärare2) skrev 2020-03-13 18:40:29 följande:

    Men det är väl just ett förbud även för småsnoriga? Iallafall i min kommun (Stockholmsregionen). Föräldrarna är beordrade att hålla barn med även lindriga symptom hemma och vi pedagoger är beordrade att säga till om det inte efterlevs. Detta från igår. Därför har det knappt varit några barn på förskolan jag jobbar på sedan igår. Eftersom nästan alla barn hade rinnande näsa, hosta el dyl.

    Har ni inte liknande direktiv?

    Jag arbetar på privat förskola företaget går på kommunens riktlinjer.

    Har ni annorlunda?


    Jag jobbar i Stockholm, men inte i Stockholms stad. Vi har liknande direktiv från rektor - ring hem barn som är sjuka, tex med förkylning eller feber.

    Vi har ringt hem ca 10 barn denna vecka som varit uppenbart verkligen förkylda, och många föräldrar blir MYCKET arga eftersom deras barn inte är sjuka och inte har feber. De kommer tillbaka dagen därpå.

    Idag var ca hälften av barnen på förskolan borta. Många som var där idag var både snoriga och hostiga, men var går gränsen? Hur mycket snor? Hur många hostningar per timme? Som sagt, förkyld och feber säger våra riktlinjer och det är svårt att skicka hem någon som har milda symptom. Men visst är dom barn som är där både snoriga och hostiga.

    Många föräldrar tycker att friska barn ska vara på förskolan. Att skicka hem någon med milda symptom accepteras inte. Så länge barnen inte har 38,5 graders feber tycker de inte att barnet är sjukt.

    Det kan omöjligt bara vara vi som träffar föräldrar som inte vill va hemma med ett barn som hostar eller snorar lite, som säger ?mitt barn är INTE sjuk och friska barn ska vara här!?.
  • Anonym (Förskollärare)

    Italien som har erfarenhet av hur viruset spridit sig där vädjar till svenska myndigheter att stänga alla skolor innan det är för sent och vården i Sverige blir överbelastad och kollapsar.

    Kina som också har stor erfarenhet av viruset kritiserar hur ansvarslöst Sverige är som inte vidtar åtgärder.

    Varför följer inte Sverige experternas råd eller WHO?s rekommendationer?

  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (J) skrev 2020-03-14 13:06:32 följande:

    Du och de kollegor du har som går till jobbet fast ni har förkylningssymptom gör fel. Alla måste nu ta SITT EGET ansvar och det innebär för närvarande att om du ens MILDA FÖRKYLNINGSSYMPTOM så SKA du stanna hemma från jobbet. Om du känner dig tvingad att gå till jobbet fastän alla experter, myndigheter och vår regering tydligt talat om att man SKA stanna hemma när man har (återigen) MILDA FÖRKYLNINGSSYMPTOM så ligger ju inte problemet i att föräldrar skickar barn till skolan utan hos dig som inte förstår direktiven. Det är huvudmännens ansvar (tillsammans med myndigheter) att lösa problemet ifall det saknas personal på skolor och förskolor. Fattar du inte detta svar, tar ditt ansvar och går hem från jobbet när du är sjuk så finns det nog inget som hjälper. Det är folk som går och jobbar trots att de är sjuka som sprider alla virus. Karensdagen är borta och inget läkarintyg behövs under två veckor. Kan inte bli enklare. Lycka till med tänket och krya på dig.


    Om jag var sjuk skulle jag såklart vara hemma från jobbet! Men jag är inte sjuk.
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (Suck) skrev 2020-03-14 12:51:59 följande:

    Sverige som har erfarenhet av att låta välutbildade experter agera så vetenskapligt som möjligt är ju istället något för Italien att ta efter med sin galna och lågintelligenta halvdiktator. Italien och Kina har med sina ?fantastiska? regeringar högst andel dödsfall av de smittade i hela världen.

    Sverige har 2 st bara. 2 väldigt gamla och redan sjuka människor. Du skiter i att det varenda år dör 200 människor i Sverige i influensa?

    Italien Och Kina agerar mest hysteriskt, svar ja. Italiens medborgare är redan fattiga och utarbetade, mina släktingar där arbetar alltid 6 dagar i veckan, 10 timmar om dagen och har typ 2 veckors semester.

    Med tanke på hur Italien nu fuckat upp ekonomin ännu mer för lång tid framöver finns det risk för att de skapat enorma framtida problem där människor inte har råd med vård eller att behålla sina hem nu när jobben droppar av i rasande takt (pga alla korkade beslut som tagits om att typ stoppa tillväxten)

    Bra jobbat, verkligen


    Alltså, vi har varit drabbade av Corona några veckor.. Hur många som dött efter 1år återstår väl att se? Eller vad menar du, varför spelar det någon roll hur många som dör i influensa årligen?

    Och hur spridningen i Sverige ser ut vet vi ju inte, eftersom de inte testar människor med Corona-symptom. Vissa länder testar mycket, tusentals per dag, och får mer korrekta siffror. Sverige skulle kunna ha 8000 smittade, det vet man ju såklart inte eftersom man inte testar. Så det är väldigt svårt att uttala sig on hur utbredd sjukdomen är i Sverige för tillfället.
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (J) skrev 2020-03-14 13:33:31 följande:

    Du skriver ju att du ör ?lite snorig med halsont som vanligt?. Bestäm dig.


    Ja, vad menar du? Jag är absolut inte sjuk för att jag är lite snorig och ont i halsen. Jag är fullt frisk och mår prima, precis som vanligt. Jag är lika frisk som alltid och kommer således fortsätta jobba. Direktiven är väl att friska människor ska gå till jobbet? Jag är inte förkyld och inte sjuk. Regeringen har sagt att är man sjuk ska man vara hemma. Det är ju upp till individen att bedöma sitt tillstånd.
  • Anonym (Förskollärare)
    Pope Joan II skrev 2020-03-14 13:40:30 följande:

    Vad beror ditt halsont och ditt snor på då? Om det inte är förkylning?


    Jag och många av mina kollegor inom förskolan är alltid så, året om, varje år. Dag ut och dag in. Jag är inte mer sjuk nu än annars. Barnen är snoriga och hostiga, som alltid. Om jag skulle känna mig sjuk skulle jag vara hemma. Men så länge jag mår som vanligt så bedömer jag att mitt snor och mitt halsont är mitt friska allmäntillstånd och jag kommer att jobba. Mina kollegor är också snoriga, men friska, och är på jobbet.

    I förskolan går det inte att särskilja, speciellt inte den här årstiden. Alla kan inte vara hemma från oktober - april.

    Så länge inte regeringen går ut med direktiv kommer det fortsätta se ut såhär i förskola och skola.
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (f) skrev 2020-03-14 13:59:16 följande:

    Jag förstår faktiskt hur du menar. Även inom vården är folk smått förkylda halva året. Det är det som blir lite farligt just nu, och därför smittspridningen snart är stor.

    Jag har tex alltid torrhosta, jag har nog svårt att särskilja vad som är astma och luftvägsinfektion. Min astma är behandlad, men i perioder blir den mycket värre. Särskilt när jag varit förkyld. Sedan har jag även pollenallergi.

    Jag brukar i slutändan ofta få lunginflammation av de flesta influensor. Ca 1 gång per år.


    Jag har också en kollega med astma och torrhosta. Hon hostar konstant just nu, och annars med förstås. Kronisk hosta liksom. Men eftersom hon känner sig frisk och mår som vanligt så jobbar hon ju som vanligt, för hon hostar varje dag året om.
  • Anonym (Förskollärare)
    Jemp skrev 2020-03-14 14:03:44 följande:

    Nej direktiven är att människor med sjukdomssymtom som snuva och halsont ska stanna hemma.


    Jag är såhär när jag är frisk. Får jag sjukdomssymptom eller feber stannar jag såklart hemma. Men nu är jag frisk.
  • Anonym (Förskollärare)
    Jemp skrev 2020-03-14 14:06:00 följande:

    Nej det går inte att särskilja. Därför ska man vara mer försiktig än vanligt och stanna hemma.


    Jag kommer såklart inte stanna hemma i flera månader när jag är frisk. Det är ju arbetsvägran!
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (f) skrev 2020-03-14 14:09:42 följande:

    Märker att folk blir väldigt arga på oss torrhostare just nu. men sånt är livet.


    Ja, min kollega får också mycket blickar på grund av sitt hostande! Ni känner er säkert uttittade och folk lär väl hålla större avstånd.
  • Anonym (Förskollärare)
    Jemp skrev 2020-03-14 14:16:57 följande:

    Hahaha men föräldrar som ska hålla friska barn hemma för att du jobbar med trots sjukdomssymtom (det är ju så du själv formulerat trådstarten) arbetsvägrar inte?


    Har du barnen hemma kan du ansöka om vård av barn. Jag kan inte sjukanmäla mig utan sjukdomssymptom.
  • Anonym (Förskollärare)
    Jemp skrev 2020-03-14 14:17:35 följande:

    Av ren nyfikenhet, har du hafr svårt att få semester?


    Jag har inte ansökt om semester. Men generellt så beviljas inte semester mitt i terminen, eftersom vi behöver ju finnas där och ta hand om barnen. När barnen har semester kan vi få semester, inte annars. Det är alltså sommar och jul i första hand som är semesterperiod.
  • Anonym (Förskollärare)
    Jemp skrev 2020-03-14 15:08:33 följande:

    Det var inte riktat till dig.

    Du har sjukdomssymtom. Friska barn och öppen förskola kan inte vabbas. Bara kolla msb och fk.


    Barnen på förskolan är snoriga, precis som jag. Föräldrarna säger att barnen är friska och lämnar dom varje dag. Jag är också frisk. Påstår jag att ett hostigt barn är sjukt blir föräldrarna rasande och säger att barnet självklart är frisk och kräver att lämna sitt barn.

    Ni som inte befinner er i förskolan förstår nog inte hur det ser ut och hur svårt det är att ringa hem ett barn som inte ens har feber.
  • Anonym (Förskollärare)

    Ni som har möjlighet att vara hemma, stanna hemma. Kan ni arbeta hemifrån, arbeta hemifrån och håll era barn hemma samtidigt. Detta för att minska smittspridning.

  • Anonym (Förskollärare)
    nyfikenkvinna skrev 2020-03-15 07:27:22 följande:

    Du får gärna vara specifikt med vad du menar med att arbeta hemifrån. Det är inte så lätt som du tror om man har ett jobb som sker via datorn och där det kräver koncentration.


    Mer specifik? Arbeta hemifrån, hur ska jag specificera det? Jag måste var på min arbetsplats för att jobba. Stackars kassörskan på Ica med förstås och många andra yrkeskategorier. Men om man KAN så uppmanar jag er som KAN att göra det. Kan man inte så kan man inte. Men KAN man, så gör det. Fattar inte varför så många av er har svårt att läsa? Kan man inte jobba hemifrån så går man till jobbet, jag har aldrig skrivit något annat.
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (ledsen) skrev 2020-03-28 23:39:24 följande:

    Jag behöver verkligen hjälp! Snälla ge mig råd?

    Jag och min man brukar aldrig bråka, men nu är det verbalt krig med stora bokstäver varje kväll. Jag vill att barnen går till skolan. Han tycker att barnen ska vara hemma för att undvika all smitta. Barnen som går på mellanstadiet har nu varit hemma 2 veckor. När lärarna har frågat, mest av omtanke, så är den officiella förklaringen snuva, men de är fullt friska.

    Till saken hör att han är norsk och tycker att Norge har gjort rätt i sitt beslut att stänga skolor. Jag är för den svenska modellen, lev efter FHM rekommendationerna och anpassa dig till det nya normala. Vi jobbar båda två hemma (och har alltid gjort). Barnen har full skoldag här hemma och jobbar på med skolans uppgifter plus extra uppgifter som jag ger dem. Vi har tid att stötta dem. Ingen av oss är i någon riskgrupp och vi bor i en region som inte har många fall av covid19.

    Är vi ensamma om att vara oense om detta? Vad ska jag göra?


    Ni är hemma båda två och du upplever att ni har tid att stötta barnen i deras skolarbete, de gör skolans alla uppgifter + extra uppgifter.. Så länge som det fungerar så bra i ert fall så kan väl barnen få vara hemma några veckor? Hör med läraren emellanåt så barnen inte missar något viktigt.
Svar på tråden Håll era barn hemma! Corona