Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Ni som slutat ha sex med er partner

    Anonym (TS) skrev 2020-03-15 08:22:54 följande:

    Ni som slutat ha sex med er partner, varför har ni slutat?

    Hur länge har ni levt ihop utan att ha sex?

    Lever du då i celibat eller har du sex med någon annan istället?


    Vårt sexliv var bra de första par åren men eftersom vi bråkade så mycket fick jag allt mindre lust att ligga med min kille. Han å sin sida tyckte att direkt efter ett bråk är bland de bästa tillfällena att ha sex, att han "behövde" det för att kunna känna närhet igen och lägga bråket bakom sig, medan jag naturligtvis inte alls ville ligga med en som nyss varit elak mot mig. Tack och lov har han börjat fatta en del sedan dess. Det slutade iaf med att vi hade allt mindre sex och vi har haft sex en handfull gånger per år de senaste kanske sju åren ungefär, utom då vi skulle bli med barn och just nu när vi försöker skaffa ett till. Självklart är man trogen mot sin partner oavsett.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Kvinna 36) skrev 2020-03-15 10:31:51 följande:

    Men sen när barnen kom hände det något. Vi hamnade på spelplan. Barnen blev plötsligt mitt huvudproblem och (ofrivilligt) mitt huvudansvar där jag skulle delegera till honom. Min fritid krympte, hans vidgades. Han missköter tider med förskolan, glömmer tex picknickmat, glömmer att det är maskerad, hämtar efter utsatt tid. Och jag får vara den där jobbiga kvinnan som hela tiden måste ha koll på honom. Som en hökmamma som måste hovra så att familjen funkar samtidigt som jag har ett heltidsjobb med massa ansvar och projekt.


    Om det gäller saker som inte drabbar barnen ska du släppa det och låta honom ta smällen själv. Om det är saker som är viktiga för barnen, t ex picnicmat, så måste du tyvärr ha den kollen, för barnens skull.

    Delegera "ofarliga" saker till honom, låt honom ta barnen medan du åker och gymmar, umgås med vänner eller bara tar en promenad. Din återhämtning och fritid är lika viktig som hans.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Kvinna 36) skrev 2020-03-15 10:45:31 följande:
    Precis, det är så jag gör. Men det är när barnen kommer i kläm och riskerar att bli ledsna som jag inte fixar. Och han är duktig på att ge subtila suckar när jag ber om egentid för att tex gå till gymmet. Får mig att känna mig som en dålig mamma som arbetar mycket och sen prioriterar bort barnen för egen tid. Fast det nästan aldrig händer och själv har han inget problem att jobba en hel dag och ta en aw direkt efter...

    Men grejen är att jag snart inte orkar projektleda och styra i hemmet. Jag gör detta dagligen på jobbet. Hela mitt liv kan inte gå ut på att styra upp andra. Jag måste ha någonstans där jag kan få vila ut. Någonstans min hjärna kan få paus och där någon tänker på mig och värnar om mig. Men den platsen är inte hemma.

    Vet liksom inte hur vi ska kunna lös det här... känns så meningslöst
    Orka med sån där passiv-aggressivitet... Skit i suckarna, you are a goddess on a pedestal!

    Ingen orkar vara en bra mamma om man aldrig får paus. Jag tror alla kvinnor känt sig lite otillräckliga stundtals men som en kompis sa till mig när barnet var bebis, man FÅR lägga ifrån sig barnet för att äta, även om det skriker. Dvs vissa saker måste man faktiskt göra för sitt eget och barnets bästa. För dig kan det vara gymmet, eller nåt annat du väljer.

    Dessvärre verkar det som de flesta kvinnor blir "hemmets projektledare" när man får barn, om inte ännu tidigare, och vi gör det ju för våra barns bästa, något annat alternativ finns liksom inte. Om du inte kan få avlastning i hemmet så måste du lämna hemmet, kortvarigt alltså. Ta en promenad direkt efter jobbet kanske? Rensa tankarna lite. Låt mannen göra middag några dagar i veckan. Se till att träffa dina vänner. Något måste ju gå att göra! Och även om han gnäller så får du stå fast vid att du faktiskt måste få egentid ibland, annars kommer du ju gå in i väggen och bli utbränd, och då kommer ingenting att fungera.
Svar på tråden Ni som slutat ha sex med er partner