Inlägg från: DasNerd |Visa alla inlägg
  • DasNerd

    Klant som tappat/förlagt glasögon (hittelön)

    Det fungerar inte, och därför behöver det heller inte "diskuteras".

    Det som borde diskuteras är hur det kommer sig att vi har vuxna [förmodar jag?] människor i ett samhälle med förhållandevis fungerande utbildning som ens överväger att tro att någon kan utifrån ett anonymt inlägg på ett internetforum "se" var ett par glasögon har tagit vägen. Mycket oroande.

  • DasNerd

    Tack detsamma!
    Men det är bara det att den allmänna rösträtten ger även dig rätten att rösta. Och då blir sådana här frågor allas angelägenhet.
      

  • DasNerd
    Anonym (Li) skrev 2020-03-18 22:55:16 följande:
    Ber dig backa då TS bad specifikt att få slippa kommentarer som din. Låt hen ha sin tro, kopplingen till rösträtt känns mest bara märklig.
    Man kan inte ta ifrån någon sin tro. Tro är inget val. Antingen tror man på någonting eller så gör man inte det. Anledningen till att man tror på en viss sak kan däremot stå på lite olika stabila grund.

    Tanken med att rösta på en viss politik är att man ska kunna försöka avgöra hur hur de presenterade aktionerna ska påverka landet som helhet.  Att sätta nycklar eller en gurka på fönsterbrädan för att glasögon ska ploppa fram tyder på avsaknad av slutledningsförmåga. Det här i sig påverkar naturligtvis inte mig på något vis. Däremot blir man dock intresserad hur det här påverkar personens möjlighet att bidra med en röst, och om en sådan röst borde ens ses som giltig då det påverkar oss alla.
  • DasNerd
    ilva skrev 2020-03-18 23:16:58 följande:

    Tänker lite att vem är jag att säga att det fungerar/inte fungerar.


    Du kan ju börja med att berätta varför du har skäl att tro det skulle KUNNA fungera? Varför just nycklar vid fönstret?  Varför inte knacka på en daggmask 7 ggr? Eller vad det för att fylla på kryddburken igen?

    Vad finns det för anledning att tro på vilken godtycklig sak som helst innan det finns belägg för det? Att inte tro på att knacka på en daggmask 7ggr hjälper, betyder inte att det inte hjälper, men likaså kan det vara 6 och 8 eller 56ggr, och resten av knackningarna innebär att man dör en plågsam död istället.

    Avsaknad av tro är inte samma sak som att vägra att någonting inte är sant. Avsaknad av tro är standard-förhållningen till någonting som saknar tillräckligt med information om för att bedöma om det är sant eller ej.
    De flesta saker i livet faller i kategorin "avsaknad av tro", då det är omöjligt att bevisa en negativ ("det finns inga X"),

    Jag kan inte ?se? det själv, men kanske kan någon annan.
    Faktumet att du kan skriva meddelanden på din dator eller trådlösa lilla kloss som du har i handen betyder att mänskligheten har har tillräckliga kunskaper för att kunna producera dessa enheter så att du kan kommunicera med t ex mig på detta viset. Är inte det rätt häftigt? Det innebär också att åtminstone vissa ur mänskligheten har då tillräckligt med kunskaper för att ha kunnat analysera områden som det du eftersöker för att kunna, på ett vetenskapligt sätt, inse att det finns ingen grund för dessa påståenden.  Om det fanns, skulle vi ha byggt ännu häftigare prylar. 

    Men tyvärr ser verkligheten ut som den gör. Ingen som påstår sig ha sådana här krafter har någonsin lyckats uppvisa dessa. Vi har även ett otal exempel på människor som har åkt fast för ren lurendrejeri inom dessa områden.

    Du kunde ha spenderat den här tiden på att leta efter dina glasögon. Det hade åtminstone höjt sannolikheten från 0. :) 

Svar på tråden Klant som tappat/förlagt glasögon (hittelön)