Inlägg från: Mascaraklumpar |Visa alla inlägg
  • Mascaraklumpar

    Corona: Ändra fokus helt?

    FoHM borde ordna något slags föreläsningseftermiddag eller liknande i tv så att man på ett enkelt och tydligt sätt kan förklara situationen en gång för alla.

    Även om ANDELEN som blir svårt sjuka bland unga, friska personer är låg, så kommer ANTALET bli enormt stort och det finns inte resurser att hjälpa alla dessa på en gång. Lever vi som är unga och friska på som vanligt så tar det ca 8 veckor innan den största delen av Sveriges befolkning är smittade. Trycket på sjukvården skulle bli hundratals gånger högre än den klarar av.

  • Mascaraklumpar
    Anonym (S) skrev 2020-03-21 19:55:51 följande:

    Ja, förklara för en som inte förstår. Spela roll hur stor andel eller antal som blir sjuka på samma gång, om det inte är värre än en influensa (dvs riskgrupperna isolerade). På vilket sätt belastar det då sjukvården med säng- och IVA-platser?


    Det Tegnell mfl säger är att de HOS DE FLESTA ger symptom som vid en kraftigt influensa. En mindre andel - och ett stort antal - unga och friska personer kommer däremot att utveckla en kritisk sjukdom som kräver respiratorvård.

    En influensa som drabbade 6 miljoner över några veckors tid hade för övrigt också orsakat enorma problem inom sjukvården.
    Anonym (K) skrev 2020-03-21 19:39:46 följande:

    Trycket på sjukvården kommer att bli hundratals gånger högre i vilket fall som helst. De ekonomiska konsekvenserna är mycket värre för hälsan än viruset,  och mycket värre för sjukvården än viruset.


    Jag argumenterar inte för det ena eller det andra här, utan jag försöker förklara varför man inte gör som TS föreslår. Vad som hade varit den minst dåliga vägen i detta är något som vi får diskutera i efterhand.
  • Mascaraklumpar
    Anonym (Håller med) skrev 2020-03-21 22:19:13 följande:

    Det kommer inte alls att bli enormt. Du kan öka andelen redan smittade med minst 100 från den officiella siffran och av dom har 20 äldre personer dött. Alltså 20 av 200 000 smittade. Det är 0,01%. Så på 3 månader till kanske 600 000 fler smittas och 60 fler äldre och redan sjuka mestadels dö. Sammanlagt typ 80 personer. Förra årets Influensasäsong dog 400 svenskar i Sverige. Året innan det över 1000 personer.


    Du och väldigt många andra har inte alls förstått hur en viruspandemi fungerar, vilket inte är ett dugg konstigt då det ju inte är någon som förklarar det. Som sagt önskar jag verkligen att man kunde ordna en föreläsning där allt grundläggande förklaras klart och tydligt, så att folk är med på vad det är som händer i världen. Information till allmänheten är otroligt viktigt i sådana här lägen.

    För att uttrycka det väldigt basic så går insjuknandet snabbare och snabbare för varje dag, och på tre månader är det inte 600 000 som kommer att smittas utan 6-9 miljoner. Samtidigt så tar det två veckor från det att sjukdomen bryter ut tills dess att man dör. De 5 som dog idag är alltså inte 5 av de 1600 som är konstaterat positiva idag utan 5 av de 160 som var konstaterat positiva för 2 veckor sedan. Detta är en alldeles för kortfattad förklaring för att du ska kunna ta den till dig, men du får helt enkelt lita på att det finns en anledning till att de som är mer insatta i detta är väldigt oroliga över situationen. Det är inte så att hela Sverige har total panik för att vi tror att 80 personer kommer att dö.

    Det kan vara så att 1% av befolkningen redan är smittade och att antalet faktiska fall alltså är väldigt mycket större än beräknat. Är det så så är det på sätt och vis positivt eftersom det innebär att mortaliteten antagligen är lägre än man trott. Det finns dock inga säkra belägg för detta, utan det är baserat på enstaka uppgifter och det som tidigare är visat talar emot att det stämmer.
Svar på tråden Corona: Ändra fokus helt?