Inlägg från: Anonym (uska) |Visa alla inlägg
  • Anonym (uska)

    Corona: Ändra fokus helt?

    Ni glömmer det allra viktigaste och som media inte skriver ett ord om: hemtjänst och hemsjukvård!
    Media skriver bara om intensivvård och det som diskuteras här. Det är den typ av vård som kommer att beröra MINST antal personer.  Vi silar mygg och sväljer kameler i gigantiska mått.

    Gruppen som tillhör de allra mest sårbara som samhället ska skydda har i oerhört stor utsträckning hjälp av hemtjänst och hemsjukvård.
    Situationen där gör att vi kommer att smitta dessa patienter otroligt effektivt.
    Vi gör alltså allt för att de ska dö snarare än att skydda dem.

    På mitt jobb, hemtjänsten ser det ut som fölljande:
    Handspriten tar slut idag, sen har vi ingenting. Tvål och vatten i all ära men hos många är det så skitigt att det är förenat med seriösa hälsorisker att använda handfatet.

    Vi har ingen skyddsutrustning ALLS. Inga masker, inga skyddsrockar, inga visir, inga långa handskar. 
    Vi har i bästa fall en liten rock. Många tvingas arbeta i sina privata kläder. Cheferna och politikerna tvår sina händer och hänvisar till regler om basal hygien. 

    Det vi har i dagsläget är vanliga handskar och skoskydd. Jävlars vad det hindrar smittspridning.

    Betänk att varje patient har uppemot 20 olika personal i veckan. Och vi har konstaterat covid19-positiv patient.

    Så summan är alltså att vi kommer att få det värre än i Italien. I Italien bor åldringarna oftast hemma hos sina barn så smittan begränsas något på det sättet.
    Vi i Sverige har det annorlunda, här vårdas åldringarna av professionell personal och de gör det idag helt utan skyddsutrustning. De drar med sig smittan vart än de går. 

    Så förbered er. Det här är bara början. 

  • Anonym (uska)
    Anonym (Ö) skrev 2020-03-22 08:05:03 följande:
    Jag håller helt med! Jag har i flera veckor undrat varför de som är i riskgruppen inte håller sig inne istället för att ett helt land ska göra det.
    Va?
    De allra, allra flesta håller sig inne men som alltid annars finns det undantag. 
    Ett exempel på varför de inte sitter inlåsta kan vara att de inte har någon som handlar åt dem så att de MÅSTE ut. Eller behöver gå till vårdcentralen. Eller så är de bara ute och går ändå för att de håller på att bli tokiga hemma och passar på att ta en promenad men med ändrade vanor som tex att hålla avstånd.

    Så varför försöker du göra undantag rill en regel? Det är ful argumentation.
  • Anonym (uska)
    Anonym (Isolering) skrev 2020-03-23 11:41:30 följande:

    Ja det är otroligt  vad många felbeslut Sverige gör i detta nu...Max 500 får vistas på en plats!? Varför har de fortfarande en så hög gräns? Tyskland har gått ner till 2 vad jag läst! Sverige borde följa andra länder och inte köra nåt eget förvirrat race. Isolera så många som möjligt under några veckor och gå ut  med mer raka och konkret information om hur vi gör det på bästa sätt.  


    Du VET att det är fel för du vet bättre än världens alla experter?

    Vi ska vara tacksamma att riksdagen fattar beslut grundat på experternas rekommendationer. De gör inte som i andra länder och beslutar i ren panik. 

    Stänga skolor, som många länder gör, hejdar inte smittspridningen, inte heller att sätta städer och områden i karantän.


  • Anonym (uska)
    Anonym (Isolering) skrev 2020-03-23 11:46:10 följande:
    Ja det är det som många inte verkar tänka på. Just nu kan det verka lugnt, men spridningen sker exponentiellt stort sett så man måste tänka några steg fram i detta för att inse att det kan gå riktigt illa. Samtidigt så bor vi inte lika trångt här i Sverige och håller oss nog mer för oss själva än t ex i Italien, så kanske vi har en fördel där med tanke på spridningen.
    Italien har en enorm fördel jämfört med Sverige.
    I Italien bor de gamla kvar i sina familjer med barnen. 
    Trots detta är smittspridningen stor i den gruppen.

    I Sverige har vi hemtjänst och hemsjukvård. Det innebär att de gamla, den grupp samhället ska skydda i genomsnitt har 20 olika personer hos sig i veckan.

    Det slutar inte där. I min kommun har vi  konstaterade covid19-positiva patienter som legat på sjukhus men skickats hem. De är fortfarande sjuka och smittar således fortfarande.

    Hemtjänsten och hemsjukvården får inga som helst skyddsutrustning. Vi har inte ens handsprit, den tog slut i veckan.
    Personalen blir således mycket effektivt smittade. Personal som har familjer och anhöriga som blir smittade.
    Man vet i dagsläget inte om man blir immun eller inte.

    Och allt tidningarna skriver om är de 600 intensivvårdsplatser som finns i landet. Men den verkliga smitthärden, den skriver man inte ett ord om.
    Det blir en ENORM smittspridning i samhället just tack vare alla besparingar i äldreomsorgen.

    TACK ALLA JÄVLA IDIOTER SOM HAMSTRAR HANDSPRIT OCH PANODIL. SKÄMMES!!!!
  • Anonym (uska)
    CEZ skrev 2020-03-23 12:21:35 följande:
    Känns det jobbigt att bli synad i sin okunskap? Ja, jag vet detta eftersom det rapporteras om det kontinuerligt. Det är ingenting som är hemligt, och ingenting som jag gissar mig till eller tror

    Ok ja, jag har absolut fördomar om folk som sitter på forum och gissar om saker som dom inte har en aning om. Om man inte vet bättre, som du skriver, så är det bättre att lyssna på dom som vet - i dethär fallet Folkhälsomyndigheten. Och återigen, vilket land ska vi ha som förebild för en eventuell karantän som du skrev om tidigare? Eller är det också någonting som du bara gissar dig till är bra?
    Du vet bättre än experterna för att du har "läst" dig till det.
    På internet antar jag.

    Läsa och förstå skriven text är en svår konst. Du har aldrig funderat på om du har missförstått när all världens expertis säger annorlunda än vad du gör? 
  • Anonym (uska)
    Anonym (NM) skrev 2020-03-23 12:30:48 följande:
    Vad är det som får dig att tro att enbart den svenska regeringen klara av att "lyssna på experter" och medan alla andra länders regeringar "beslutar i ren panik"?

    Det finns en mycket mer logisk förklaring till skillnaden i agerande:

    Att Sverige är det enda land där taktiken går ut på att medvetet låta befolkningen bli sjuk för att skaffa "flockimmunitet". Men helst inte snabbare än att sjukvården hänger med - så gott det går.

    UK hade samma taktik, ända tills en rapport visade att det riskerade att ta livet av 250000 medborgare. Då bytta man taktik till att bara försöka begränsa spridningen så mycket som möjligt.

    Att folk har högljudda åsikter om den svenska taktiken att INTE stänga ned är förståeligt. Ingen tycker det är särskilt kul att bli utvald att vara försökskanin i ett potentiellt dödligt experiment.
    Man lyssnar och förstår vad experterna säger. Bland annat att nedstängda skolor och zonkarantän inte gör någon skillnad.

    Ändå gör politiker precis det i världen därför att det är populistiska beslut. De vill visa sig vara kraftfulla inför folket. För att de är rädda att förlora makten om de agerar mer sansat och i linje med smittskyddsrekommendationer.

    Allt sådant går faktiskt att läsa sig till, har du missat det?

  • Anonym (uska)
    Anonym (NM) skrev 2020-03-23 12:30:48 följande:
    Att Sverige är det enda land där taktiken går ut på att medvetet låta befolkningen bli sjuk för att skaffa "flockimmunitet". Men helst inte snabbare än att sjukvården hänger med - så gott det går.
    Det här är fake news. 
    Varför vill du misskreditera regeringen så till den milda grad med falska påståenden?

    LÄS PÅ vad andra länder gör och inte gör innan du kommer med fler FALSKA påståenden!
  • Anonym (uska)
    Anonym (gg) skrev 2020-03-25 16:53:43 följande:
    Sydkorea är definitivt ingen diktatur. 
    Tja... Nu påstod jag inte att sydkorea är en diktatur. Men låt gå för att du inte hänger med i komplexiteten.

Svar på tråden Corona: Ändra fokus helt?