Inlägg från: Zaxika |Visa alla inlägg
  • Zaxika

    BF December 2020

    Vad kul att det redan finns en tråd. Här plussade jag igår med andra barnet, bf 5 dec.

    Är jätteglad och förväntansfull. Vill berätta för syskon, föräldrar och vänner, men förstår att det är för tok på tidigt... Så nu går man och bär på en hemlighet bokstavligt talat..

  • Zaxika
    Victoria87 skrev 2020-04-01 23:16:50 följande:

    Vi kunde inte hålla oss så vi berättade det för de närmsta i familjen, däremot inte för bebisens storasyskon då jag är rätt säker på mina två stora skulle berätta de för deras pappa, skolan och alla man träffar på. Så de får vänta. Min stora tjej har önskat ett syskon så tror hon blir glad när hon får veta. :)


    Min förra graviditet var jag väldigt orolig, så jag funderar på att göra ett privat ultraljud i vecka 8, och om allt ser fint ut så kanske berätta efter det. Blir det tredje barnet för dig?
  • Zaxika
    Sweetheart2017 skrev 2020-04-03 09:11:00 följande:

    Hoppar in här och hoppa de vill stanna kvar denna gången. Haft 3 missfall. Har bf 15 december.


    Håller tummarna!
  • Zaxika

    Grattis till alla som plussat!

    Någon mer som räknar dagar, veckor, är så fokuserad på graviditeten att dagarna går extremt långsamt. Har räknat ut att det blir lagom att berätta om graviditeten vid midsommar om allt ser bra ut. Försöker jämföra symtom med förra graviditeten. Tänk om det är två? Har vi plats för det eller måste vi flytta? :)

  • Zaxika

    Idag kom illamåendet smygande. Har legat i soffan större delen av dagen och mått pyton. Ätit var tredje timme ungefär vilket har hjälpt. Sådant som jag vanligtvis kan tycka är gott får det att vända sig i magen på mig. Är i vecka 6+1.

  • Zaxika
    Felicia3 skrev 2020-04-18 08:50:20 följande:

    Hej! Jag har haft 3 missfall och är nu gravid igen BF 12 december. V 6 (5+6) VUL inbokat privat 30 april.Orkar inte knyta an riktigt.så van att det aldrig blir ngt,senaste missfallet var i februari dvs månaden innan jag blev gravid nu.Har hemsk magkatarr och mår illa.min kroniska migrän har varit värre 2 dagar med vilket gör att jag tror att det ska vara missfall.


    Förstår att man inte vågar hoppas när man har haft upprepade missfall. Skönt att du snart har tid för vul. Låter som du har en del symtom så hoppas detta blir en frisk graviditet!
  • Zaxika
    jlk skrev 2020-04-24 00:02:35 följande:

    Vi har gjort ultraljud och allt såg bra ut. 7+1 och med ett bra hjärtslag.

    Så skönt. Hade ett MA i november och har opererat bort ett mindre myom efter det så lyckan är total nu.

    Risken för missfall minskar väl en hel del när man hört hjärtljud?


    Vad roligt att höra! Grattis :)

    Jag har för mig att det minskar risken drastiskt att ha sett hjärtljud <3
  • Zaxika
    Filifjonken skrev 2020-04-26 17:56:16 följande:

    Ni som är c. 5 veckor gravida. Brukar era symptom också komma och gå? Förra veckan hade jag molvärk i magen, men kände inget alls i magen denna vecka. Blir orolig när molvärken försvann helt.

    Dock är bröstvårtorna ömma, men det kan ju vara jag som hittar på.

    BF 29/12!


    Det kan absolut vara så att vissa symtom kommer och går. En del skulle ju inte veta att de vore gravida om de inte tagit ett test. Jag tror man ska hålla sig sysselsatt med annat, låta tiden gå och tids nog blir det dags för ultraljud. Men det är lättare sagt än gjort. Här kryper verkligen tiden fram...
  • Zaxika
    Mudcakemonster skrev 2020-04-26 21:07:33 följande:

    Ska på vul i morgon och är såååååå nervös!!! Är idag i v7+1.


    Vad spännande. Hur gjorde du för att få ett vul? Jag försökte boka i Stockholm på två olika kliniker men det gick inte pga corona..
  • Zaxika
    Mudcakemonster skrev 2020-04-26 22:51:40 följande:

    Vi har gjort IVF så ett tidigt vul hör till. Min sambo får inte komma med pga corona.


    Håller tummarna att allt går bra!
  • Zaxika
    Hallonen80 skrev 2020-04-29 12:10:13 följande:

    Hej igen.

    Ja då kom dagen idag när det var dags för ultraljud.

    En litet i precis rätt storlek 7+3 men inga hjärtslag. De trodde det avstannat precis nu. Blev skickad vidare till kk för second opinion och de hittade heller inget. Kunde inta ta beslut om cytotec idag utan ska tillbaka nästa vecka om inte kroppen hajjat tills dess. Jävla skit.

    Lycka till alla ni andra hela vägen i mål <3


    Beklagar! Vilket tråkigt besked att få. Hoppas ni snart plussar igen!
  • Zaxika
    Felicia3 skrev 2020-04-30 19:59:08 följande:

    Jag trodde inget fanns men idag såg vi ett foster med hjärtslag.(v 9) iom vidrig migrän tänkte jag att det nog var kört samt brösten plötsligt var mjukare.bf ändrades från 12/12 till 8/12.Vågar inte hoppas så mkt än (3 missfall) men just idag vågar jag känna mig lite lugnare.Nytt VUL om 3 v.


    Vad härligt att ni fick se hjärtslag. Hoppas nästa vul går lika bra.
  • Zaxika

    Idag blev illamåendet värre. Har haft ett litet illamående sedan ca 2 veckor tillbaka men det har gått bra att dricka bubbelvatten och äta regelbundet. Jag kan fortfarande äta, så det är bra. Men känns hela tiden som att jag har blivit magsjuk och ska behöva springa till toa. Är i vecka 8+5. Nu kommer mer och mer tankar på kub. Förra graviditeten var jag så orolig inför kub så jag i princip grät hela ultraljudet (fick bra resultat). Men då hade jag min partner med mig. Denna gång får jag ställa in mig på att göra ultraljudet själv... vet inte vad jag ska säga till barnmorskan... typ " jag är jättenervös och kommer kanske inte kunna titta på skärmen för då kommer jag böla"...

  • Zaxika
    gammelpysen skrev 2020-05-01 17:13:01 följande:

    Hur gammal är du? Risken för att något ska vara fel ökar med åldern. För egen del är jag 39, försöker tänka att det är så liten risk och sannolikheten att det ska gå bra är störst. Känner dessutom flera som fått väldigt låga siffror men där det inte var någon fara.

    Är du väldigt nervös kan du ju beställa NIPT privat, så vet du ju säkert. Det kan man göra från vecka 10. Kostar några tusen men kanske kan vara värt det.


    Jag fyller 34 i år. Visar nipt om det finns ett foster eller inte? Jag har velat göra ett privat ul, men har fått nej från de kliniker jag kontaktat i och med corona. Bor i Stockholm. Det är själva anspänningen " finns det ett foster " som gör mig nervös... och inte lika mycket att det skulle vara något fel på fostret. Tänkte nog ta upp det med mvc, kanske det känns bättre att prata med en kurator.
  • Zaxika
    Filifjonken skrev 2020-05-01 21:49:55 följande:

    Jag är också orolig och vill boka tidigt vul. Men nu blir jag nervös när jag läser att klinikerna säger nej! Tar dom inte emot några personer alls pga corona eller hur funkar det? Jag trodde verkligen att man kunde få tidigt vul/ul bara man var beredd att betala. Dåliga nyheter detta... (Bor också i Stockholm!) Jag har plussat för 2 v sedan men jag tror inte att det är något levande i magen, måste se det för att tro det:(


    Det var inte meningen att göra någon annan orolig. Jag kontaktade mamma Mia på Söder och Capio globen, och ingen av de tog emot. Jag ville välja en klinik på min sida av stan och inte åka för långt då det måste fungera att göra en avstickare från jobbet. Så det kanske finns andra ställen som tar emot. Jag har inte kontaktat några fler än de jag nämnde. Får man remiss från mvc tror jag det går enklare också. Ville inte skapa mer oro, så ursäkta att jag uttryckte mig klumpigt.
  • Zaxika
    Michaaa skrev 2020-05-05 00:04:52 följande:

    Oki tack för tipset. Men gud känns som jag äter hela tiden inte normalt. Dvs så fort jag får i mig ngt känns de som det redan är borta i magen känns som min mage brinner invändigt av hunger fastän jag ätit.

    Tips att ha vid nattduksbord


    Den känslan kan jag ha vid magkatarr.
  • Zaxika

    Jag går in i vecka 11 (v10+0) på söndag och jag fick ett roligt besked här i veckan om att göra ett "tidigt ul" på måndag hos min vanliga barnmorska. Ska bli spännande och skönt att se om det finns nåt där eller inte. Har börjar med postafen nu, men blir rätt trött av dem. Men lite mindre illamående iaf.

  • Zaxika
    Michaaa skrev 2020-05-07 23:14:42 följande:

    Vecka 9 och min man har precis begärt skilsmässa och han vill få ut mig hemifrå så snabbt som möjligt.

    Han vill ej att ja behåller barnet. Ja kämpat med att ha barn i många år och drömt om barn sen ja sj var barn.

    Vad fan ska jag göra. Hur kan man göra mig gravid för tat sedan bara vilja skiljas


    Usch vilken mardröm!

    Varför skilsmässa just nu? Ni har kämpat för barn och precis lyckats. Han får inte slänga ut dig hur som helst. Om han är seriös med skilsmässan så sök stöd hos någon du litar på och kontakta en jurist så att du får rätt råd från någon som vet vad som gäller.
  • Zaxika
    Zaxika skrev 2020-05-07 16:41:27 följande:

    Jag går in i vecka 11 (v10+0) på söndag och jag fick ett roligt besked här i veckan om att göra ett "tidigt ul" på måndag hos min vanliga barnmorska. Ska bli spännande och skönt att se om det finns nåt där eller inte. Har börjar med postafen nu, men blir rätt trött av dem. Men lite mindre illamående iaf.


    Fick besked i fredags om att ultraljudet fick bokas om, blev erbjuden en tid om 2 veckor istället. Blir ju ungefär samtidigt som kub. Blev först besviken. Hur som helst så blev jag förkyld nu i helgen så hade ändå behövt avboka tiden. Känns ganska skönt att få vara hemma några dagar och kurera sig. Är trött pga graviditeten..
  • Zaxika
    juliaslife skrev 2020-05-11 10:12:51 följande:

    Jag är i v 11 (10+1) och jag har en hel del symtom. Ömmande bröst sedan innan jag plussade. Illamående, framförallt om jag ätit dåligt och på morgonen. Känner mig glömsk och allmänt trött men jag sover extremt dåligt. Sover mindre nu än jag gjorde innan jag blev gravid.

    Trots dessa symtom så känner jag mig inte gravid för fem öre. Detta blir mitt första barn och jag har ännu inte gjort något ultraljud. Barnmorskan gjorde inte ens ett graviditetstest på mig när jag var där första gången i v 7.

    Jag ska till mvc idag och bli inskriven och ta blodprov inför kub b.la. Dock finns inte någon ultraljudsmottagning i staden jag bor i så vi måste åka en bit ifall det blir aktuellt med kub.

    Men enligt barnmorskan kunde hon inte lova att vi får göra kub då det pga covid-19 varit inställt i Dalarnas län.

    Någon som varit i liknande situation? Hur löste det sig för er?

    Jag vill så gärna göra ett ultraljud av något slag, för att få se att detta är på riktigt.


    Då är vi lika långt gångna. Det här blir mitt andra barn. Känner igen mig så väl i dina tankar. Jag tänker lite såhär, att så länge ingen bevisat motsatsen så är jag gravid. Vi kan inte påverka hur graviditeten ska utvecklas utan det sköter kroppen. Låter som du har tillräckligt med symtom. Trötthet, illamående, ömma bröst. En del känner ju absolut ingenting och är ändå gravida. Jag hoppas att du får göra kub om en vecka så du får se den lilla. Fråga din barnmorska hur du ska göra annars för att göra ultraljud? Själv har jag blivit sjuk nu så om det vill sig illa så blir det inget kub för mig. Men hellre missa kub än rul tänker jag. Runt vecka 14 kanske magen börjar växa lite också.. och då kan man bli lugn av det.. Minns inte när mvc började lyssna efter hjärtljud men tror det var rätt sent i graviditeten. Annars hade ju det varit häftigt att göra. Kan säga att min förra graviditet så njöt jag i princip ingenting för att jag hela tiden var orolig. I efterhand känns oron så onödig. Och grattis till graviditeten förresten!
Svar på tråden BF December 2020