• Liberté

    Hur länge står ett samhälle ut med restriktioner och karantän?

    Anonym (ja) skrev 2020-03-24 20:38:04 följande:
    Så är det ju alltid UNDER en kris, men det  glöms snabbt bort när allt återgår till det normala.
    Problemet är att förra veckan var det +18000 arbetslösa och det lär knappast bli mindre kommande veckorna, det är svårt att gå tillbaka till normalt ifall detta håller i sig längre än någon månad.
  • Liberté

    Jag hoppas att detta kommer leta till tillräckligt stora ekonomiska bekymmer att moderna val görs för välfärden.

    Man öppnar upp den för man saknar ändå platser och den blir sämre för varje år.

    Att folk får rätten till sin egna pension att investera och förvalta som man själv vill utan att staten håller på större delen som någon slags buffert.

    Dags för Sverige att ta steget in i 2000talet. Att bara trycka in nya skatter på allt kommer leta till total brain drain inom några år.

  • Liberté
    Anonym (ja) skrev 2020-03-25 18:08:13 följande:
    Annars är ju välfärden i kollaps just för att man "öppnat upp" för girighet och egenvinning. Sen när blev det "modernt" förresten?.... girighet är ju gammalt som gatan.

    Man saknar platser och den blir sämre för varje år för att man VALT att sänka skatter och skatter är ju det som finansierar vård.

    Ja, steget in i 2000 talet har vi tagit och den vart ju inte så lyckad, 1983 hade vi 4300 intensivvårdplatser, men då hade vi ju inte hunnit bli "moderna" än och slakten hade ju precis börjat.... 2018 var vi supermoderna och hade 570 platser kvar.... Sverige är en av få länder i välden som öht tillåter vinster i välfärden och mycket riktigt är vi en av länderna i europa som har sämst kapacitet att klara kriser.

    Och ändå tycker du att vi ska ha MER av det som sett till att det blivit som det är? Hur fan tänkte du där?
    Sverige har uppenbart inte råd med den välfärd vi idag har. Kolla bara ranking för skolor, kolla antalet vårdplatser i Sverige per 10k personer jämfört med andra länder.

    Våra skatter har ökat rejält sen 50 talet, inte direkt som vår ekonomiska ranking, sjukvård, skola och polis blivit bättre.

    Att kasta pengar på något som inte fungerar är uppenbart inte lösningen, vi har testat i 60 år.

    Mer skatt är inte lösningen kolla bara laffer kurven samt vad som händer när ett område i en union höjer alla skatter samtidigt som lönerna är låga, folk flyttar pengar utomlands eller sig själva.

    Mindre inkomst för staten.

    Sverige är inte alls ett enda landet. I Europa har du minst 10-15 länder. Tyskland, österrike, frankrike, spanien, Italien osv.
Svar på tråden Hur länge står ett samhälle ut med restriktioner och karantän?