Inlägg från: Anonym (Man 50+) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man 50+)

    Stödtråd för oss som gett upp sexlivet med vår partner

    Jag tänkte att det kanske kan vara på plats med en sk "stödtråd" för de av oss som insett att vi går ge upp tankarna på att ha ett sexliv med vår partner. Men vi väljer ändå att stanna kvar. Livet är ju komplext och man bryter inte bara upp för att exempelvis sexlivet inte funkar. Vissa gör det men många av oss väger saker mot varandra och inser att vi helt enkelt väljer att stanna kvar och låta sexlivet med partnern tona bort.

    Själv väljer jag att låta min sexlust somna in. Eller rättare sagt, jag onanerar ibland även om det blir mer och mer sällan. Jag konsumerar lite internetporr emellanåt men även det blir mer och mer sällan. 

    Hur ser din situation ut?

  • Svar på tråden Stödtråd för oss som gett upp sexlivet med vår partner
  • Anonym (Man 50+)
    Anonym (Sportig och pigg tonårspappa) skrev 2020-03-25 14:00:29 följande:

    Jag försöker kramas och smeka igång min fru, men hon vill hellre sova eller helst slöa i soffan med sin mobil och spela på den. Hon dricker gärna rödvin och somnar och snarkar. Hon skäms för sin kropp som ökar i vikt men hon orkar inte röra sig särskilt mycket, tar bilen till jobbet. Hon är chef i växande företag.

    Hon gnäller rätt mycket på mig, att jag är så pigg, att jag försöker komma nära och hångla lite, särskilt lördag och söndag morgnar... 

    Förr älskade hon mig och väckte mig om nätterna för sex, hon ville duscha med mig och vi njöt så av varandra. Jag kände mig som en duktig älskare som kunde ge henne lång sex och flera orgasmer.. jag tycker inte att jag ändrats.

    Jag har visat att jag inte är nöjd och hon får dåligt samvete men inget händer. Hon slappar ännu mera. Jag sköter hemmet till 70% med mat, tvätt och inköp...

    Jag har sagt att jag inte vill ha det så här men respekterar att hon inte är intresserad. Jag har sagt att jag gärna ser att vi har ett öppet förhållande så jag kan söka kärlek med andra. Jag funderar på att göra det.

    Jag har onanerat några gånger i veckan för att står ut som människa, men det blir rätt snopet och snabbt i badrummet. Huset är fullt med ungdomar, en hund och en katt och förstås min fru.

    Jag älskar min fru och är ledsen för hennes skull, känner mig rätt bortprioriterad (varför äter kvinnor så mycket, dricker så mycket vin och spelar så mycket på mobilen?) 


    lCopy
    Tack för att du delar med dig. Rätt typiskt att du kände dig tvingad att tydliggöra att du sköter hemmet till 70%. Jag gissar att du antog att råden hade handlat om att "börja hjälpa till med hushållssysslorna" annars? Trist.

    Nu vet jag inte hur gammal du är och hur länge ni levt tillsammans men tids nog så kommer din lust att klinga av. Man fyller tomrummet med något annat. Bit ihop och stå ut. 
  • Anonym (Man 50+)
    Freyya skrev 2020-04-05 10:44:54 följande:

     


    .....


    Om en man betedde sig så hade man lugnt kallat honom för en mansgris osv. Jag förundras ofta över hur kvinnor får nåt slags "grönt kort" och kan bete sig själviskt och oansvarigt i relationer. Det är så långt ifrån feminism och jämställdhet man kan komma. 


     ......


    Bara en kort reflektion en del av ditt inlägg. Jag skall inte tala för allas definition av feminism men min uppfattning är att det är precis sådär som många definierar feminism.
  • Anonym (Man 50+)
    Anonym (Mannen) skrev 2020-04-05 11:52:13 följande:

    Har försökt få igång henne under många år på alla sätt, skulle gärna annars experimentera mer med samlivet men har gett upp, orkar inte prata mer om det för då tar hon det bara som tjat. Hon vill helst vara hemma, sova, slöa, titta på serier, facebooka eller pyssla i trädgården.

    Jag kollar mycket på porr och onanerar en hel del, faktiskt så känns det rätt befriande kravlöst, det har gått så långt så det skulle bara kännas obekvämt och konstlat med sex numera. Rätt sorgligt egentligen men tyvärr sant.


    Exakt och mitt i prick. Jag skriver under på varje ord, bokstav, mellanrum och kommatecken i det du säger. 
  • Anonym (Man 50+)
    Anonym (J) skrev 2020-04-08 09:26:14 följande:

    Jag har det liknande som dig, förutom att jag är kvinna och det är min man som inte vill ha sex. Vi hade det bra de första åren men sex dagligen, sen föll det ganska snabbt ner till ca 1 gång/månad.

    Vi har haft otaliga diskussioner där han svarar att han inte vet varför han inte vill längre. Och där jag förklarat att jag inte vill leva såhär sexlöst. Jag hoppades ganska många år på att det till slut skulle ordna upp sig. ?Bara vi kommer ur småbarnsåren?, ?bara han får det lugnare på jobbet? o.s.v.

    Nu sista halvåret typ, efter 8 år av sex max 1 gång i månaden så har jag äntligen kommit till nån slags acceptans att det aldrig kommer bli bättre än såhär. Hans lust är borta. Sista året har det nog snarare varit varannan månad. Och snart antar jag att vi inte kommer ha sex alls längre då jag tröttnat på att ta initiativet när det bara slutar med avvisanden för det mesta och annars ett tydligt ?ställa-upp-sex? som är oengagerat och dött.

    Det är inte alls så jag sett framför mig att jag skulle leva mitt liv, i princip sexlöst från 26 års ålder. Men jag försöker nu istället fokusera på att jag åtminstone fick några år med bra sex och av det kom en familj jag älskar. Nu är jag 34 år och har förhoppningsvis inte allt för långt kvar till klimakteriet och då brukar ju sexlusten dö ut för många kvinnor.


    Även om det kanske inte uppfattas som ngt positivt får jag väl ändå välkomna dig till sällskapet. 

    Ser du avsaknaden av ett sexliv idag som enbart negativt eller kan det vara så att det istället öppnar för annat som väger upp och kan uppfattas som positivt?
  • Anonym (Man 50+)
    Anonym (Skild) skrev 2020-04-09 16:54:49 följande:

    Men varför bara anta att sexlusten dör ut i klimakteriet, finns det ens bevis för det?

    För mig ökar det bara med åren. Synd bara att männen i samma ålder hellre suktar efter 20åriga kroppar.


    Mja...jag får nog protestera lite mot din generalisering här. Visst är det vackert med unga, släta och fräscha tjejer. Men....min gräns rent åldersmässigt följer med min dotters ålder. Mao den flyttar fram hela tiden. Jag kan inte tända på någon som är i närheten av hennes ålder. 
Svar på tråden Stödtråd för oss som gett upp sexlivet med vår partner