• Anonym (Ladydamer)

    Ska bonus betala hemma?

    Mannens son är 20 år och arbetar deltid. Han bor i källaren hos oss med eget kök och badrum. Jag är föräldraledig och mannen har opererat axeln och är för tillfället sjukskriven. Alltså har vi för tillfälleten aning ansträngd ekonomi. Han får ut lika mycket som mig i månaden och mannen tjänar lite till.

    Vi tvättar åt sonen, han har alltid matlådor, fri tillgång till bil, vi betalar även bensinen och telefonräkningen. Han städar inte ens själv i källaren så han har verkligen hotellservice.

    Sonen hotar att flytta och vi vill ju inte att det ska bli dålig stämning. Hans mamma tycker att det är helt sjukt att man ens kan tänka tanken att ta betalt av ett barn.

    Vi tänker oss ingen större summa utan kanske 2000 kr i månaden.

  • Svar på tråden Ska bonus betala hemma?
  • Anonym (Anna)

    Att han ska betala tycker jag inte handlar om att ni har ont om pengar. Sina barn försörjer man tills dess de avslutat gymnasiet. Det betyder att även en student som bor hemma bör betala till sina föräldrar för att skaffa sig en rimlig bild av vad som förväntas av en vuxen människa. Att få en individ att växa och ta eget ansvar ligger mycket i att ha en egen försörjning.

    Just med en student skulle jag om jag har råd spara undan de pengar de betalar till mig för att senare ge tillbaka om de ska köpa en bostad, men det är något jag tror är klokt att hålla tyst om tills dess de faktiskt har pluggat klart och ska köpa något. Dock kommer jag uppmuntra mina döttrar att skaffa eget så fort som möjligt för att de inte ska miste om de roliga åren mellan 20 och 25 år där man är fri att roa sig och umgås på ett mycket mer avspänt sätt än senare när livets ansvar i form av heltidsjobb och familj står för dörren. Därav kanske ni ska se det som positivt om han skaffar ett eget boende istället för att vara inneboende hos er.

    Om han nu trots allt väljer att bo kvar hos er bör han förstås tilldelas dagar när han ska laga middag och matlådor för att känna sig behövd och uppskattad. Han bör även involveras i städning och underhåll av hemmet eftersom det är saker som är bra att kunna. Jag minns att jag målade huset med pappa när jag var elva år och i flera år efteråt var jag stolt över resultatet. När jag var 14 år målande jag tak och väggar i mitt sovrum vilket också skänkte en god känsla av att klara saker själv.

  • Anonym (L)

    Låt honom flytta då, och så hyr ni ut källaren till en vanlig hyresgäst.

    Helt sjukt bortskämd unge, fattar inte hur du kan acceptera detta.

  • DasNerd

    "hotar" att flytta?  Drömmer jag?


    Han och hans mamma låter som en perfekt match! Det är där han hör hemma.

  • Anonym (Mk)

    Hade du tagit hyra av ditt egna barn?

    Jag hade aldrig tagit betalt av mina barn. Vill hellre se att dem sparar till lägenhet eller utbildning. Dock så hade dem fått betala sina räkningar själv som mobil osv.

  • Anonym (Givetvis)

    Är man 20 år, och dessutom gått ut gymnasiet bör man betala för sig!

    https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/ddMm8j/ekonom-lat-barnen-betala-hemma?


    När en person går ut gymnasiet upphör föräldrarnas försörjningsansvar. Men många unga bor kvar hemma i flera år efter det.
    ? Jag tycker man gör sina barn en tjänst genom att de får betala hemma. Ungdomarna lär sig att planera ekonomin och vad saker kostar egentligen. De blir bättre rustade för vuxenlivet, säger Bodil Hallin, privatekonom på Ikano bank.
  • Anonym (53)

    Utöver att städa sin egna skit, betala sin egen telefon o soppan han förbrukar borde han betala hyra ja. Om inte det så är ovanstående nämnda det minsta han kan göra. Varför ska nån annan betala hans Bensin, telefon o städa åt honom?

    Bortskämd bebis. Han kommer få svårt senare i livet, framförallt att hitta nån som orkar o vill bo med honom.

    Om han hotar med o flytta så låt honom göra det

  • Anonym (C 2)

    Jag är väldigt tacksam att mina föräldrar inte curlade mig på det viset utan gav mig en liten knuff i baken så att jag hoppade ur boet. Killen behöver sina föräldrars stöd i att bli vuxen, inte i att fortsätta vara barn.

  • Anonym (Love)

    Han hotar med att flytta? 


    Det är väl ni som borde hota med att slänga ut honom? En 20-åring ska inte bo hemma.

  • Anonym (ace)

    Självklart ska en vuxen, förvärvsarbetande individ betala för sitt uppehälle, mat och hushållsnära tjänster.

    Däremot så är det mellan pappan och barnet att göra denna överenskommelsen, inte mellan dig och barnet. Du och pappan får komma överens om vad ni anser vara rimligt, därefter tar pappan upp det med sitt barn.

Svar på tråden Ska bonus betala hemma?