• AnnaZL

    Orolig för min mamma (missbruk och dumma beslut).

    Usch, vilken jobbig situation för alla inblandade!

    Jag tolkar det som att du är myndig och kan försörja dig själv, men dina syskon är omyndiga och lever i fattigdom eller tom svält då er mamma endast har pengar till hyra och vissa räkningar (eller får de också gå med ut och äta? Mat varje dag?).

    Din mamma är vuxen och gör sina egna val. Du kan inte på något sätt påverka henne att agera som du vill. Låt henne ta ansvar för sina egna val, det är det enda sätt hon eventuellt kan komma till insikt om sitt missbruk. Detta kan låta hårt, men du KAN inte kontrollera henne och gör ingen av er någon tjänst genom att göra det lättare för henne att fortsätta missbruka.

    Det sämsta du kan göra är att ge upp ditt eget ordnade liv och flytta in i misären och missbruket.

    Skulle absolut rekommendera att kontakta soc, så att dina syskon iaf kan få hjälp med mat. De bör inte heller växa upp i en sådan traumatiserande miljö.

    Har du möjlighet att låta syskonen bo hos dig? Även om det är trångt är det bättre än att leva med missbrukande förälder och svält.

    Det är jättejobbigt att bry sig om en missbrukare, men sjukdomen styr hela människan. Det finns inget du kan göra förutom att.vägra mörka och släta över.

    Lycka till!

Svar på tråden Orolig för min mamma (missbruk och dumma beslut).