Inlägg från: IceKitten |Visa alla inlägg
  • IceKitten

    Hjälp att tänka kring ev. kattköp

    Köp en eller två katter som redan levt som innekatter hela sina liv samt är vana vid varandra (om ni köper två). I övrig så hade jag inte låst mig helt vid en ras, nu vet jag ju inte varför ni valt just ragdoll men det finns flera raser med liknande standarder (som ex sibirisk katt) och individen (vilket ni bör kunna se på tydligt på en 5+ åring) är betydligt viktigare än rasen. Ni lär får vänta lite längre på att hitta rätt individ men vad spelar några månader för roll när en katt kan leva i 20 år?

    Kolla på olika uppfödare hemsidor, de säljer ibland gamla avelskatter som redan har gett sina kullar och hjälper även ofta till att omplacera tidigare sålda katter.

    Ni kan även lämna en "intresseanmälan" till katthemmen där ni beskriver katten som skulle passa i ert hem. Många katter på katthemmen är som du beskriver men ibland får de in helt "normala" katter som de gärna blir av med så fort som möjligt för att göra plats för en ny katt.

    Det finns ju även omplaceringar på blocket, fb osv men var försiktiga där så att ni får hela historien. Ni första katt hade otroligt mycket problem när jag först köpte honom (1,5 år) just för att jag inte dubbelkollade säljaren.

Svar på tråden Hjälp att tänka kring ev. kattköp