Inlägg från: Anonym (Funderar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Funderar)

    Regeringen vill ta ett steg mot diktatur

    nihka skrev 2021-04-30 12:45:10 följande:

    Under kontroll betyder inte att "faran är över" utan att de åtgärder man satt in har haft en effekt. Och vill man fortsätta ha kontroll över läget så får man fortsätta med åtgärder, eller har du huvudet uppe i ett moln och tror att coronavirusen kommer att dö ut och bara poff vara borta en dag du vaknar? Tror du att när vi har vaccinerat alla som vill nu att det är klart?


    Utan att ha läst hela tråden här, men vi har ju inte restriktioner kvar mot Spanska sjukan eller pesten (vad jag vet). Så hur länge tänker du att restriktioner skall finnas då de någonstans borde ha ett slut? Tänker du att specifika covid - restriktioner finns kvar till viruset är på en nivå som är på en viss spridning eller hur tänker du?

    Covid19 är inte den första eller sista pandemin.
  • Anonym (Funderar)
    nihka skrev 2021-04-30 13:51:12 följande:

    Spanska sjukan var 100 år sedan och höll på på pandeminivå i ungefär två år. Förutom trupprörelser under första världskriget rörde vi inte så mycket på oss då, så som vi gör nu. Därför tänker jag reserestriktioner och att de är kopplade till vaccinering. På sikt kanske man kan "utrota" så som vi lyckats med smittkoppor, men ja, det kommer hela tiden att dyka upp nya smittsamma sjukdomar, eller nya varianter på gamla sjukdomar.

    Sedan tänker jag på djurhållning och hur vi kan förhindra överföring mellan vilt och tamt/människor just när det gäller coronavirus (gruppen).


    Förstår. Jag undrar lite hur man kommer få till det bra långsiktigt dock, med olika vaccin som godkänns i olika delar av världen, om man ibland godkänner en dos som nog medan ett annat land har två. Hur det funkar med familjer med små barn som inte får vaccineras. Olika hållbarhet på olika vaccinationer för samma sak. Hur gör man med flyktingar, blir det karantän och obligatorisk vaccination innan de släpps in dit de flytt?

    Vad jag hört tror de ju inte att viruset kommer utrotas men att de hoppades att det blir mindre farligt (som en del coronavirus blir?). Då borde ju kravet på reseintyg slopas.

    Smittsamma sjukdomar utan vaccin finns väl idsg, som Ebola. Vet inte hur kravet är där för de som jobbar eller reser i ebolaområden, är det obligatorisk karantän när man kommer hem?
  • Anonym (Funderar)

    Okopplad fundering till de senaste diskussionerna i tråden men efter nyheten idag att ovaccinerade ska få egna råd och ?inte kunna få gå tillbaka till ett pre-2020-samhälle? som FHM säger, vilket då övriga medborgare får.

    Hur funkar detta egentligen juridiskt med den frivillighet till vaccin vi har i grundlagen, om myndigheterna sätter upp hinder att delta i samhället övriga får delta i? Jag tänker nu rent juridiskt och undanber mig känsloargument att det är rätt åt dem osv.

    När slutar en frivillighet att vara frivillig i rent juridisk mening? Får staten skilja på folk allmänt på det viset utifrån ett val som är frivilligt i lag?

  • Anonym (Funderar)
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-09-15 17:10:49 följande:

    Menar du att ett råd är ett hinder? Varför skulle staten inte få ge vissa råd till vissa grupper, och andra råd till andra grupper? Något som är frivilligt är frivilligt så länge det inte är obligatoriskt. Förstår inte riktigt vad du menar. Följer de ovaccinerade inte dessa råd, händer inget särskilt, de blir inte arresterade. Rent juridiskt.


    Reagerade mer på Johan Carlsons uttalande att de ovaccinerade inte kan räkna med att få gå tillbaka till det samhälle som var innan 2020. Det kändes hårdare än ett råd så jag funderar på vad som egentligen är tanken framåt.
Svar på tråden Regeringen vill ta ett steg mot diktatur