Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Regeringen vill ta ett steg mot diktatur

    FDFMGA skrev 2021-04-19 07:25:27 följande:
    Jag tror att man i skrikhögerns senaste forskning har kommit fram till att det egentliga skälet bakom coronarestriktionerna i Sverige är att man vill återupporätta DDR här i Sverige medan skälet till coronarestriktionerna i övriga världen är att begränsa smittspridningen.

    De6 finns folk till alltGlad
    Jag har från säker källa hört att DDR var demokratiskt, liksom nordkorea - själva namnet säger att det är så

    Det är samma källa som hävdar att den temporära lagen inte är temporär och inte heller permanent.

    Forskningen bygger på ingenting så vitt jag kan se
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-04-19 14:20:22 följande:
    Det vore en lögn om jag påstod att jag inte uppskattar den forskning som presenteras här på FL av några av de sylvassaste intellekt som mänskligheten danat.

    Jag kan fortfarande bli full i skratt om jag tänker på hen som kommit fram till att universiteten i kroatien och Bulgarien erbjuder Europas bästa innovationsklimat eller föralldel påståendet att svenska coronarestriktioner är avsedda att leda landet mot diktatur.

    Man kan heller inte påstå annat än att Familjelivs SD-vurmare lever upp till talesättet "Endast fantasin sätter gränser"


    " target="_blank">




    Ja, för att inte tala om alla dessa tystade regimkritiker (dvs att någon tar debatten med dem om de alternativa fakta som de drar fram) 
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-04-24 00:04:44 följande:
    De av oss som, till skillnad från dig och dina partivänner, inte ser DDR som ett föredöme utan som den diktatur det i verkligheten var vet att demokratin inte kan tas för given utan att den måste försvaras. Särskilt i tider som dessa.
    nattuw skrev 2021-04-24 00:14:24 följande:
    Det var frihetstörst som fick mig att starta tråden. En frihetstörst som saknas hos de som genom hela tråden försökt förminska behovet av frihet.
    Jahapp, så de länder som har civila krislagar (något som Sverige inte har) för att skydda enskilda människor och hela befolkningen vid kriser är alltså enligt ditt resonemang värre än DDR

    Jag tror inte du har på rätt sätt kan redogöra för i vad likheten mellan en tillfällig pandemilag och DDR föreligger.

    Har du överhuvudtaget egen erfarenhet av en diktatur? 

    Påståendet om att den tillfälliga pandemilagen är ett steg mot diktatur är i bästa fall konspirationsteorier och desinformation, i sämsta fall är det någonting som någon tror på {#emotions_dlg.flower}

  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-04-24 09:14:10 följande:
    Det är ju en slippery slope.

    Om liiiite grand av din frihet tas bort, är det OK? Om lite till tas bort, får något "gott syfte" är det OK?

    När få man börja protestera? När SKA man börja protestera?

    Eftersom det inte finns någon 100% perfekt demokrati så blir nog det hela i slutänden en politisk smaksak, hur mycket repression man tål för att man håller med om de politiska målen hos den som drar tillbaka friheterna.

    Och där skulle det ju vara smart att tänka på att om man ändrar i systemet vad händer då om min motståndare får makten över systemet?
    Ahh.. sluttande planet argumenetet - det är ett argumenationsfel/ohedelig argumentation.

    Dåligt underbyggd argumenation och felslut. 

    Om sluttande planet-argumenetet är det som skall vara bevis för att steg mot diktatur tas så finns det ingenting att oroa sig för annat än foliehattarnas hälsa {#emotions_dlg.flower} 
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-04-29 22:21:45 följande:
    Socialminister Lena Hallengren har uttalat sig om ett nytt normalläge där det nya normala innebär restriktioner:
    " Vilka typer av restriktioner, begränsningar eller åtgärder som möjligen kan vara en del i ett nytt normalläge, det är det vi ber myndigheten att titta på, säger Hallengren till TT"

    Uttalandet har väckt en del reaktioner. I en krönika "Snart är Hallengren ett större hot än viruset" på Timbro skriver Amanda Broberg bland annat:
    "Regeringen kan gömma sig bakom slitna klyschor om att viruset inneburit en permanent förändring och få det att framstå som att det inte finns ett alternativ i att gå tillbaka till hur vi levde innan. Men det handlar inte om det det handlar om att man uppenbarligen anser att individens frihet väger mycket lätt."
    [Amanda Broberg; Timbro; Snart är Hallengren ett större hot än viruset; 29 April 2021]
    Länken för den som vill läsa hela krönikan:
    timbro.se/smedjan/snart-ar-hallengren-ett-sto.../
    Japp, begåvningsreserven anser att "Åtgärderna kan till exempel handla om fortsatt testning, eventuell ytterligare vaccinering och att förebygga nya utbrott av smitta." är ett hot mot demokratin och skiter högaktnngsfullt både i att smittan fortsätter att ta liv och som vanligt i att återge uttalanden i den sammanhang det gjorts

  • Padirac
    nattuw skrev 2021-04-29 22:45:26 följande:
    När makthavare börjar inskränka medborgarnas rättigheter.

    Även om det inte går bygga ett samhälle helt utan inskränkningar så måste det finnas någon form av motkraft som gör att det inte går för långt. Trotts allt så är Terrorbalans bättre än terror.

    Att tänka på vad som händer om din motståndare får makten över systemet kräver att du faktiskt har tänkt tanken att någon annan kan få makten. Om tanken med ändringarna är att hindra din motståndare från att få makt över systemet så finns det ingen anledning att fundera på hur någon annan skulle kunna använda systemet.
    www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-tas-planen-fram-for-att-oppna-sverige

    "Nytt normalläge

    Även när Sverige fått pandemin under kontroll, är det inte säkert att samhället blir som det var före pandemin. Regeringen vill att FHM analyserar vad ett ”nytt normalläge” kan innebära.


    TT: Finns det en risk att vi inte kan ha fullsatta läktare och gå på konserter under många år?


    – Vilka typer av restriktioner, begränsningar eller åtgärder som möjligen kan vara en del i ett nytt normalläge, det är det vi ber myndigheten att titta på, säger Hallengren.


    Åtgärderna kan till exempel handla om fortsatt testning, eventuell ytterligare vaccinering och att förebygga nya utbrott av smitta.


    – Successivt har det kanske sjunkit in att vi inte bara kommer att gå tillbaka till det samhälle som vi hade innan på många sätt, säger Hallengren.


    Inte över

    Hon understryker att pandemin inte är över även om Sverige skulle ha den under kontroll med bland annat vaccinationer.


    – Covid-19 kommer att finnas i en hel värld, och kan inte minst mutera och mycket väl hitta tillbaka, säger Hallengren."

  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-04-30 12:06:19 följande:
    Som du säkert (inte?) förstår så är det ministerns tal om att behålla inskränkningarna efter att faran är över som är den huvudsakliga invändning.

    Det står i artikeln.

    Sedan är det bara ett konstaterande att det ligger i socialismens natur att sätta kollektivet före individen och det rä därmed rätt förklarligt att just en socialistisk politiker luftar dessa tankar.

    Att diskutera rimlig omfattning av åtgärder under pågående situation kan man också. Exempelvis regeringens försök att förbjuda spridning av vad de kallar "felaktiga påståenden" i media och sociala media.
    OM DU LYSSNADE PÅ DAGES PRESSTRÄFF SÅ VAR FARAN INTE ÄNNU ÖVER
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-04-30 12:34:00 följande:
    Jag har inte tillgång till Hallengrens presskonferenser utan får nöja mig med referat som de flesta av oss.

    Förklara gärna vad du tycker är "tankevurpan" givet detta:

    www.svd.se/regeringen-tar-fram-plan-for-att-o...

    Även när Sverige fått pandemin under kontroll, så behöver inte det innebära att samhället kan bli som det var före pandemin. Regeringen vill att FHM analyserar vad ett "nytt normalläge" kan innebära.

    - Vilka typer av restriktioner, begränsningar eller åtgärder som möjligen kan vara en del i ett nytt normalläge, det är det vi ber myndigheten att titta på, säger Hallengren.
    Så du deltar på internet med ett terminalprogram och kan decoda websidornas text men inte se inbäddad video?

    www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/04/presstraff-om-vaccin-med-lena-hallengren1/

    Eller har du andra (tekniska) begränsningar som gör att du kommenterar andras kommentarer och drar långtgående ej underbyggda slutsatser från detta istället för att gå till källan...
  • Padirac
    Anonym (Funderar) skrev 2021-04-30 16:38:54 följande:
    Förstår. Jag undrar lite hur man kommer få till det bra långsiktigt dock, med olika vaccin som godkänns i olika delar av världen, om man ibland godkänner en dos som nog medan ett annat land har två. Hur det funkar med familjer med små barn som inte får vaccineras. Olika hållbarhet på olika vaccinationer för samma sak. Hur gör man med flyktingar, blir det karantän och obligatorisk vaccination innan de släpps in dit de flytt?

    Vad jag hört tror de ju inte att viruset kommer utrotas men att de hoppades att det blir mindre farligt (som en del coronavirus blir?). Då borde ju kravet på reseintyg slopas.

    Smittsamma sjukdomar utan vaccin finns väl idsg, som Ebola. Vet inte hur kravet är där för de som jobbar eller reser i ebolaområden, är det obligatorisk karantän när man kommer hem?
    Det har gått drygt ett år in i pandemin, det är långt från klart.

    Så länge inte en större del av alla jordens människor har en immunitet (naturligt eller genom vaccin) eller smittan är så begränsad / kan begränsas så kommer viruset att fortsätta spridas och muteras.  De som har någon sorts immunitet klarar kanske av de nya varianterna utan att skapa större spridning, de som inte inte tidigare smittats eller fått vaccin kommer att insjukna i olika grad och fortsätta sprida nya muterade varianter.   Endera kommer viruset att mutera till en mildare variant och fortsätta spridas, eller så muterar det till en mot kroppen aggresivare variant som man tror hände med spanska sjukan..  båda scenariorna kan hända samtidigt.   

    Visserligen har människori världen alltid haft kontakt med andra människor från andra delar av världen, men inte i den omfattning och med så korta intervall som nu.. spanska sjukans smittvågor var möjligen utspridda över en längre tid, nu kommer vågorna tätare och mer omfattande och från fler håll...  det skulle förvåna mig om vaccinet stoppar sjukdomen efter sommaren.
  • Padirac
    Anonym (Kaksi) skrev 2021-05-05 18:57:37 följande:
    Alla har blivit epidemiologer, verkar det som. Hobbyteorierna sprids värre än coronan själv.
    Ja, det går 13 på dussinet - just den här upprepade dock det FoHM och WHO pratar om
Svar på tråden Regeringen vill ta ett steg mot diktatur