Inlägg från: Anonym (C) |Visa alla inlägg
  • Anonym (C)

    Lågt SF-mått, kan det bero på stress eller att jag äter dåligt?

    Det tror jag inte.

  • Anonym (C)
    Långbenopluto skrev 2020-04-05 15:33:31 följande:

    Men som vuxen gravid kvinna så MÅSTE du fixa mat, du äter åt helsike för lite... det skadar både ditt ofödda barn och dig själv.


    Det skadar inte alls barnet. Jag åt knappt något under hela min graviditet. Mitt barn mår utmärkt.
  • Anonym (C)
    Anonym (K) skrev 2020-04-05 17:48:35 följande:

    Hur ditt barn mår spelar totalt NOLL roll. Det finns mängder med barn till rökare som mår toppen också.


    Fast att äta lite under graviditeten är inte samma sak som att röka under graviditeten. Och inte i närheten av så farligt för barnet.

    Finns mängder av kvinnor som svälter under graviditeten i fattiga länder, och det finns en sjukdom som gör att man inte får i sig något under hela graviditeten. Dessa barn föds helt friska.

    Barnet tar vad den behöver och äter inte mamman något tar barnet av reserverna i mammans kropp.
  • Anonym (C)
    Anonym (Li) skrev 2020-04-05 21:23:47 följande:

    Ditt första inlägg utgjordes av anekdotisk bevisföring. "Jag gjorde x och allt gick bra, alltså är x ingen riskfaktor", men det funkar inte så på gruppnivå. Ditt andra inlägg tar bara en googling på "iugr" eller "svält graviditet" för att avfärda. Jag citerar:

    "Intrauterine growth restriction (IUGR) refers to poor growth of a fetus while in the mother's womb during pregnancy. The causes can be many, but most often involve poor maternal nutrition(...)" - Wikipedia

    "Undernäring är allra mest förödande under graviditeten i mammans mage och under barnets första år" - Unicef

    "(risk för) hjärt-kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och olika psykiska besvär exempel på diagnoser. De bakomliggande riskerna finns enligt Peter Nilsson till stor del hos modern. Hit hör näringsbrist och dålig kost" - Vetenskap och hälsa


    Nej, eftersom det har gått bra för miljontals svältande gravida kvinnor och även mig är det inte anekdotisk bevisföring.

    Enligt min barnmorska och flera av mina vänners barnmorskor är det heller inte farligt att äta lite under graviditeten, då barnet tar det den behöver även om modern svälter.

    Länka gärna till dina källor så jag också kan läsa eftersom du annars tenderar att välja ut en text som passar dina åsikter bäst utan att se till hela sammanhanget av texten som då kan kan handla om något helt annat.
Svar på tråden Lågt SF-mått, kan det bero på stress eller att jag äter dåligt?