• Anonym (ooo)

    Vän som ständigt har problem

    Jag har en vän som mest hör av sig när hon har problem som hon vill diskutera. För mig gör det inget. Om jag har saker jag vill diskutera tar jag det med en annan person, inte henne. Jag vet inte om hon fattat att det är så, men för oss fungerar det. Därför lyssnar jag, oftast engagerat men när jag tycker att det blir samma omtag runt och runt, då lyssnar jag med viss distans (vi är oftast online, ska sägas, vi träffar inte IRL varje gång). 

    Jag tror att tipset till dig om du ändå vill fortsätta umgås med din vän är just distans. Att inte ta in/ta åt dig så mycket av vad som sker i hennes liv. Du kan se dig själv lite som en rådgivare kanske, hellre än att du är en god vän. Om du inte ids lyssna mer på henne så säg till. Sitt inte i flera timmar och lyssna.

    Jag tänker på det exemplet med att hon ringde och grät i 2 timmar mitt i natten - det innebar ju att du också var vaken 2 timmar mitt i natten? Hur är det möjligt att du ens svarade? På nätterna har jag inget ljud på min telefon, jag vill ju sova!  Och om man vill svara för att se vad det är, så får man väl lyssna 5 minuter, sen säga, ok jag förstår att du är ledsen men jag MÅSTE sova nu. Vi får prata i morgon. Jag ringer kl 10.00". 
    Du har väl varit den snälla kompisen som alltid svarar? Har jag fel? 
    Försök se din egen roll i detta; du måste markera var dina gränser går. 

  • Anonym (ooo)

    Ett tillägg: om din vän har 5 kompisar hon umgås med men du är den enda som är "snäll" och svarar om hon ringer mitt i natten - gissa vem hon förstås väljer att ringa till för att älta. Det är alltså du som måste bestämma var dina gränser går. 

Svar på tråden Vän som ständigt har problem