Inlägg från: Anonym (nervös) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nervös)

    Inställda kejsarsnitt pga corona

    Jag har ett inbokat snitt på danderyd om två veckor. Läste precis på deras hemsida att "de inte kommer kunna prioritera kejsarsnitt eller igångsättning utan medicinsk anledning."

    Jag födde första barnet vaginalt och fick en 
    sfinkterruptur grad 4. Efter det gjorde jag snitt med andra barnet. Har nu även fått beviljat snitt med tredje barnet. Dock står det i mina journaler att det är pga humanitära skäl med min bakgrund från förlossning ett.

    Är egentligen inte rädd att föda vaginalt men är väldigt rädd att spricka igen och få problem av det. Mina barn har varit stora och den här tredje ungen känns ännu större än de andra.

    Och telefontiderna på danderyd är i princip obefintliga så jag vet inte ens vem man ska ringa för att få svar på funderingarna. Och om de nu ställer in snittet, när och hur får man info om det. Håller på att bli tokig här hemma.

  • Anonym (nervös)
    ankan6 skrev 2020-04-06 16:35:13 följande:

    Jag förstår att du är orolig! Jag fick höra det på mötet hos bm idag, annars tror jag nog inte att jag fått nån info förens det väl är helt hundra att det blir inställt. Och som hon sa kan det ske när som helst, inklusive precis innan...

    Har du försökt nå både sjukhuset och din bm? Hoppas du får tag på nån!


    Nej ds har bara telefontid 1030-1130 så får väl ringa imorn. Tror inte min bm kan säga någonting egentligen. Vet dock inte om de klassar mitt snitt bara som humanitära skäl eller om det också vägs in den skadan jag fick och att jag gjort ett snitt innan. Var har du fått ditt snitt beviljat och när?
  • Anonym (nervös)
    ankan6 skrev 2020-04-06 16:45:52 följande:

    De borde ju informera bm om läget kan man ju tycka, eller bm borde ha någon slags insyn i alla fall.

    Jag har mitt snitt i Borås 4/5!


    Här i sthlm verkar inte barnmorskorna ute på mvc få någon info alls. Hon var själv upprörd när jag var där sist just för att de inte fick veta något alls. Alla gravida ringde henne för stöd men hon kunde inte svara på något. 
    Såklart har jag förståelse för denna extrema situation men bristen på vettig information är ju helt galen. 
  • Anonym (nervös)
    ankan6 skrev 2020-04-06 16:53:02 följande:
    Men vad frustrerande! Förstår att det måste vara jättejobbigt för dem...

    Ja, som sagt förstår man ju såklart läget men att inte veta nånting känns väldigt jobbigt
    Pratade med danderyd idag och mitt planerade snitt räknas som medicinskt och kommer att genomföras som planerat. Alla sfinkterrupturer grad 3 och 4 sa hon räknades som medicinskt. Däremot kunde själva datumet komma att flyttas. Så nu känner jag mig iaf lugn. men lider så med alla som får sina planerade snitt inställda. Vilken ångest att få veta det så här sent. 
  • Anonym (nervös)
    ankan6 skrev 2020-04-07 15:05:18 följande:
    Vad skönt för dig!! Måste kännas jätteskönt.

    Jag försöker ställa mig in så gott det går på att snittet inte blir av här och fick tid hos psykolog om 1,5v. Sent, men det är nåt iafll...
    Usch, lider verkligen med dig. Hade du fått snitt pga rädsla? Är det första barnet eller har du fött vaginalt förut?

    Jag födde första barnet vaginalt och kan verkligen rekommendera boken Föda utan rädsla. Den hjälpte mig mycket. hade gärna fött mina följande barn vaginalt också om det inte vore för skadan jag fick.

    Försök se fördelarna. Om går allt bra får du åka hem direkt efter bebis kommit ut. Efter ett snitt blir du ju kvar två dygn minst och här i sthlm får inte partnern stanna kvar på bb utan man får dela rum med en annan mamma. Det är ju ingen höjdare. 
  • Anonym (nervös)
    Anonym (Medicinska skäl) skrev 2020-04-07 23:14:31 följande:

    Då är det ju pga medicinska skäl. Du ska inte föda barn vaginalt efter en sfinkterruptur. Det kan förvärra skadan. Det är dels mycket större risk att spricka igen och chanserna att lyckas laga ihop redan skadad vävnad är mycket svårare.

    Jag vill inte skrämma dig utan jag blir bara så arg på förlossningsvården som fortfarande inte tar dessa skador på allvar utan ska göra det till att vi kvinnor lider av psykiska problem.

    Bästa vore om du kunde få ordentligt inskrivet i journalen att du har medicinska skäl. Hoppas att det ordnar sig för dig på bästa sätt!


    Ja jag ringde och pratade med dem och det räknades som medicinskt. Vet inte varför det står humanitära i journalen. Men på förlossningen När jg ringde igår sa de att jag inte ens behövde Tänka tanken att behöva föda vaginalt. Så kändes ändå bra. Är som sagt inte rädd för smärta eller så men väldigt rädd att ärrvävnaden ska spricka upp. Haft sån tur och läkt så bra efter så vill inte riskera att det inte går lika bra nästa gång
  • Anonym (nervös)
    ankan6 skrev 2020-04-08 06:49:43 följande:

    Det är första barnet, fick beviljat snitt pga rädsla rätt omgående. Önskar verkligen så innerligt att jag kunde se alla fördelar med att föda vaginalt, och jag har gått till Aurora, läkare, läst allt etc, men känner mig fortfarande lika rädd. Förhoppningsvis går ju allt bra, det är ju inte direkt som att man har nåt val om nu snittet ställs in, men just nu känns deh bara som att jag närmar mig något som känns som det absolut värsta jag kan tänka mig. Och det tråkiga med det är ju att det påverkar relationen och anknytningen med barnet i magen känner jag, inte minst pga skuldkänslorna för att jag ens tänker så...


    Måste kännas fruktansvärt för dig. Kan de inte hinna ändra sig eller är det definitivt? Jag ska inte försöka lindra din oro med ord. Förstår du hört och läst allt. Hoppas du ändå kan njuta av din graviditet
Svar på tråden Inställda kejsarsnitt pga corona