• cyptic

    8 årig dotter lyssnar inte och trotar allt vi säger till henne.

    Hej!

    Vår dottern är 8 år och säger emot allt vi säger. Det kan vara enkla saker som att hänga upp jackan, plocka undan efter sig, komma in för att äta eller att acceptera att man inte får leka, hänga med till affären osv.
    Hon har varit extremt envis och haft ordentliga utbrott genom hela sin uppväxt men endast tillsammans med familjen och inte i skola/dagis osv.. Så fort hon bestämt sig för något och vi säger nej så triggas det igång och hon gör allt för att få sin vilja igenom och är även utåtagerande mot oss och saker. Hon gör sådant som hon vet vi inte gillar så som slår i saker och visar att hon ska förstöra prylar etc.
    Jag är medveten om att man ska tala sansat och vara metodisk, lugn osv och vi försöker i så stor utstäckning vi kan men det är en stor utmaning när man själv blir trött mentalt av den urladdningen som går åt varje gång det händer om man tillslut tvingas att överrösta och nästan hålla i henne för att hon ska stå kvar och lyssna.
    Det är extremt svårt att försöka prata med ett barn som springer iväg, skriker, slår i dörrar oavsett samtalston. Vi är trötta på detta och tycker synd om hennes småsyskon som får uppleva detta varje dag.
    Tacksam för alla tips som vi kan få. 
Svar på tråden 8 årig dotter lyssnar inte och trotar allt vi säger till henne.