• Anonym (ooo)

    Träffa folk i påsk?

    Anonym (Osugen) skrev 2020-04-08 08:46:18 följande:

    Jag är totalt osugen på att träffa folk i påsk med tanke på covid-19. Vill bara göra det mest nödvändiga, dvs gå till jobbet men sen vara hemma och bara umgås med barnen. Tyvärr är det ju andra som vill umgås, ens föräldrar och så. Hur tänker ni kring detta? Mina föräldrar är under 70 men jag är självisk och vill miminera kontakt för att inte jag själv och mina barn ska bli smittade.. En av mina föräldrar kommer dessutom ta det personligt om jag inte vill umgås. Denna förälderns partner jobbar dessutom på sjukhus så finns en risk att hen bär på smitta.


    Men stanna hemma bara! Ingen har med vad du och din familj gör och man kan alltid tala om att man seriöst följer alla rekommendationer från myndigheter, även om andra i släkten inte anser det vara så viktigt. Om den släktingens partner jobbat på sjukhus Bode väl åtminstone den personen tycka det är bra om ni minimerar kontakttillfällena.

    I går på nyheterna hade de ett helt inslag om vad "rekommenderar" betyder när en myndighet säger det och det innebär att man ska göra vad de säger. Det enda som skiljer det från att vara en lag är att i Sverige kan man inte göra allt till en lag så snabbt. Tyvärr verkar ju en hel del ta "rekommendera" enbart som ett råd. 

    Vi ska inte heller träffa någon i påsk. Min mamma som alltid har påsklunch har ställt in (klokt tycker jag) 
Svar på tråden Träffa folk i påsk?