• Pope Joan II

    Hur gör andra par när de bråkar?

    Det där är inte en situation som jag hade brytt mig om. Det låter ju inte som om det handlar om mycket små barn med tanke på att något av dem tränat. Det låter som om de hade en gemensam aktivitet som de uppslukades av, och är det inte något som händer hela tiden så förstår jag inte problemet. Pappan fick väl fixa maten efter att de spelat färdigt? 

    Men jag är inte alls en sådan där person som du beskriver dig som - jag skulle aldrig skrika och är inte mycket för att sura heller. Tycker jag något är värt att reagera över så är jag tydlig med vad det är jag anser och sedan är jag färdig med det. 

  • Pope Joan II
    Anonym (Ts) skrev 2020-04-09 09:30:59 följande:

    Nej det kanske inte är en situation som andra reagerar på. Vi har dock problem, rätt ofta, med att just det barnet som tränade igår blir överhungrig och blir på oerhört dåligt humör. Så vi brukar vara snabba med mat efter träning. 


    Och nej, det var inte så det var en gemensam aktivitet som de gjorde tillsammans, det var nog mer att pappan spelade tv-spel och de andra sitter med annan skärm, bara att de sitter i samma rum.

    Jag skrek ju inte eller så, jag tyckte jag var tydlig med vad jag tyckte. Men det är ju det jag inte får göra, enligt honom, då blir ju han sur för att jag ens har reagerat. 


    Men var det barnet på dåligt humör igår då? Och om det var det så fick väl pappan hantera det bara? Hans val, hans hantering. Nu var det ju i stället du som var på dåligt humör - trots att inget väl hänt som gick ut över dig på något sätt? 

    Jag vet inte hur ni har det annars, men just det här har jag svårt att se varför du alls skulle tycka något om? 
  • Pope Joan II
    Anonym (Ts) skrev 2020-04-09 09:46:26 följande:
    Problemet var ju löst när jag kom hem en halvtimma senare, då precis var maten klar och allt åt. Så jag behövde inte lösa något. Men irritationen som jag byggt upp ensam i bilen över detta fanns kvar eftersom jag inte fick prata om det ordentligt. Utan det blir att jag slänger ur mig någon kommentar om det på den nivå jag vågar - eftersom det känns som att jag går på ett minfält när jag säger något (typ "jag förstår inte hur du bara kan sätta dig och spela tv-spel istället för att laga middag när klockan är si och så") och då går han totalt i försvar och bara tycker jag gör en stor grej av det. 

    Problemet hos oss är att jag är väldigt planerad och strukturerad och sällan gör slarvfel (dvs missar sällan saker eller har sönder saker osv bara av rent slarv och nonchalans). Medan han rätt ofta bara är lite lat eller slarvig och inte tänker sig för och därför går saker sönder, han missar saker osv). Och då blir han jättesur om jag påpekar det. Jag får alltså inte känna de känslor jag känner och det är det som skapar en stor frustration hos mig. Men det kanske är jag som har fel där, att det är fel hos mig att jag känner känslorna och inte bara har överseende med hans tabbar? För ja, det är klart att det inte är stora saker som går fel, två dagar senare är de ju helt betydelselösa. 

    Tycker du att han har rätt att uttrycka sin frustration?
    Vad? Du menar alltså att när du väl kom hem så hade han ordnat allt men du var retroaktivt sur eftersom du hade hetsat upp dig över saken i bilen och egentligen ville ge honom på nöten för att han inte är som du?

    Du får väl känna vad du vill, men varför måste du påpeka det? 
  • Pope Joan II
    Anonym (undrandes) skrev 2020-04-09 16:31:34 följande:

    Jag hade blivit skitsur faktiskt. Som pappa har man lika mycket ansvar att få vardagen att fungera som mamman.
    Skulle jag av någon anledning vara borta vid middagstid hade jag aldrig tänkt annat än att maken fixar. För det är så man gör.
    Det handlar om samarbete. Men även kommunikation, ni är två vuxna människor och måste kunna tala med varandra för att få saker att fungera. Det går inte att bara anta att den andre gör.

    Shit alla dessa bortförklaringar vissa har för att det inte fungerar, att mannen ska ha någon gräddfil till att fastna i en lek och inte ta ansvar.
    Wow.


    Han fixade ju? Han städade och fixade middagen. Det sistnämnda skriver ts att han oftast är den som gör.
  • Pope Joan II
    Anonym (undrandes) skrev 2020-04-09 16:51:48 följande:
    I trådstarten står det tydligt att han av någon anledning inte lagade maten trots att klockan blev mycket. Har det ändrats?
    När ts kom hem hade han fixat middagen. Innan dess hade han också städat bostaden. Det verkar väl högst rimligt att få sätta sig ner och "leka" efter att man gjort vad man ska. Ts skriver ju på Familjeliv, det är även det att betrakta som egentid/lek/intresse/avkoppling. 
  • Pope Joan II
    Ingrid1983 skrev 2020-04-11 15:23:47 följande:

    Jag har en man som överhuvudtaget inte tål kritik. Säger man till honom vad man tycker om att han inte gjort något han sagt att han ska göra och man säger ett par såna grejer på en dag tjurar han resten av dagen och känner sig förtryckt av mig. Han tar ansvar för matlagningen, men när det passar honom, vilket innebär att han startar upp först på kvällen när han börjar bli hungrig och tar 2-3 timmar på sig att bli klar. Vid det laget är jag, gravid och illamående, halvdöd av hunger. Har sagt till honom flera gånger men han skulle aldrig få för sig att fråga, ?vilken tid vill du äta idag?? Detta måste förändras när bebisen är här, jag vet sedan förutom ju outhärdligt det är att amma trött och hungrig..


    Men om det inte fungerar för dig att han lagat maten så är det väl bättre att du lagar maten? Det är ju jättekonstigt att du som vuxen är halvdöd av hunger för att du väntar på att han ska laga mat åt dig. 
  • Pope Joan II
    Plupp73 skrev 2020-04-12 12:30:05 följande:
    Fast om hon är illamående....

    Har man gjort sin partner gravid (med fullt samförstånd) och denna mår illa, så är det väl rimligt att ta hänsyn till det och vara lite extra omtänksam....

    Anser jag efter tre barn som nu i stort sett är vuxna. Graviditet är ingen sjukdom, men vissa människor mår allt annat än bra under graviditet.
    Hon kan ju äta? Annars hade hon väl knappast efterfrågat lagad mat och varit halvdöd av hunger? 
Svar på tråden Hur gör andra par när de bråkar?