Inlägg från: Blueobserver |Visa alla inlägg
  • Blueobserver

    Måste man ha rest innan 25?

    Hej,
    Av nån anledning känner jag skam över att jag bor kvar i samma stad som jag växte upp i. Jag är 25 år (så inte levt så jättelänge) och pluggar. Jag är generellt rätt nöjd med mitt liv, har ett jättebra förhållande, en fin lägenhet, och det går bra med studierna och tar antagligen examen om ca 1,5 år. Jag gillar också staden jag bor i - är en rätt stor stad, så ingen håla..., har vänner, har kul osv. Har haft enormt många upplevelser i mitt liv, jättedåliga och bra, destruktiva förhållanden och riktigt bra (som nu), olika typer av jobb, så det handlar definitivt inte om en brist på upplevelser, snarare tvärtom.

    Trots allt detta skäms jag över att jag inte är en av dom ungdomarna som "reste runt i Asien i tre månader", eller "roadtripade i Australien". Jag har rest utomlands rätt mkt, varit borta som längst i två veckor, vilket jag verkligen tkr om att göra. Däremot är jag verkligen inte backpacker-typen över huvud taget, är mera en bekvämlighets-och "lyx"person, jag gillar att njuta och ha kul på mina egna premisser. Jag tror alltså mer att det är avund och trend-press som orsakar den här oroliga känslan/skamkänslan, för det känns som att man är en riktigt "spännande" person om man har gjort dessa resor, eller pluggat i USA ett år osv.

    Jag vill bara slippa den här skammen! Sluta känna press. Är det nån som skulle kunna ge lite uppmuntrande ord? eller nån som kanske känner samma sak? Lite rationella tankar skulle verkligen uppskattas.
    Det låter som en extremt trivial sak att känna "ångest" över (vill inte trivialisera det ordet), så trollande om att man är bortskämd eller gnällig känns onödigt, ifall nån skulle känna behov av att skriva nåt i den stilen


    Lite skamsen ungdom
  • Svar på tråden Måste man ha rest innan 25?
  • Blueobserver
    Anonym (Kvinna 39) skrev 2020-04-09 10:35:44 följande:

    Sluta jämföra dig med andra! Hur de lever sina liv är deras ensak! Har du varit lycklig? Har du gjort något produktivt? Var glad för det! Resa kan du göra när som helst, har du ett normalt jobb kan du ha råd att åka varje år om du så vill! :)


    Å jag vet... Ja jag är stolt över att ha tagit mig ur mig väldigt dåligt sällskap och destruktivt förhållande och dåliga betyg, och att jag är på väg nånstans och pluggar och har ett fantastiskt förhållande nu. Så jag är väldigt tacksam, det är bara skönt att få lite uppmuntran så man får lite perspektiv som man inte alltid enbart kan ge sig själv. Så tack för fina ord! <3
  • Blueobserver
    Bjoer skrev 2020-04-09 10:57:20 följande:

    Jag tror ärligt talat det är väldigt få som har backpackat i 3 månader i asien eller australien. Alltså kanske 5% av de som är under 40 och färre upp i åldrarna. Men man hör om det mycket. Jag har rest extremt mycket jämfört med de flesta men aldrig fått för mig att packpacka på det sättet. Tilltalar mig inte riktigt. Och jag gör inte bara lyxresortsemestrar på något sätt.


    Jo till viss del har du nog rätt. Grejen med att just backpacka är kanske inte helt vanlig. Men det känns ändå ganska vanligt att vissa kanske har pluggat utomlands ett år som "har varit livsförändrande" och så vidare. Men som sagt, det finns ju många upplevelser man kan ha som inte involverar sånt förstås.
Svar på tråden Måste man ha rest innan 25?