• tessylin

    Är det mobbning?

    Hej! Min dotter är 8 år och i hennes klass är de endast 6 tjejer. Det är en tjej som hon kommit närmare och som brukar få följa med hem från fritids väldigt ofta . Den tjejen har eg en annan bästis och när de är ihop får min dotter aldrig vara med. De gånger bästisen är sjuk, inte på fritids är min dotter alltid med den här tjejen. Idag busringde de min dotter och sa ingenting utan bara rapade i luren och skrattade. Min dotter sa inte så mycket men blev ledsen. Tycker det liknar lite mobbning eller vad tycker ni? Hon har ingen att leka med på lovet och är väldigt ledsen och så kommer det här samtalet uppe på allt . Bör jag göra något, typ säga att de gör min dotter ledsen eller ska jag bara låta det vara.

  • Svar på tråden Är det mobbning?
  • tessylin

    Ok! Tack för tips. Så svårt att veta när man som förälder ska lägga sig i, men det här samtalet kändes verkligen inte ok.

  • tessylin

    Ok! Tack för tips. Så svårt att veta när man som förälder ska lägga sig i, men det här samtalet kändes verkligen inte ok.

  • tessylin

    Hej! Tack för era svar. Jag är inne på att antingen ringa föräldrarna eller att prata direkt med tjejen som brukar följa med hem från fritids. Tänkte i så fall direkt ta upp det med henne nästa gång hon frågar om hon får följa med hem. Är det så att det här fortsätter så ringer jag föräldrarna. I denna klass är det sådan uppdelning av tjejerna. I klassen över så verkar det vara bättre

    sammanhållning. Tjejerna leker många åt gången precis som killar brukar göra. Hon vill gärna leka med killar, men de blir retade om de leker med någon tjej och blir kallade tjejtjusare så de vågar inte leka med min dotter . ????

  • tessylin
    Avenia skrev 2020-04-13 15:59:37 följande:

    Var bor ni? Har en dotter som också har det lite tufft med vänner (liknande situation) och skulle behöva få nån ny vän.


    Hej! Roligt att du frågade. Bor i Skaraborg. Bor ni långt ifrån? ????
Svar på tråden Är det mobbning?