• Earlgrey

    Kommer inte vidare efter våldsam separation

    Finns det inga forum eller grupper på nätet med kvinnor som varit med om samma sak som kan stötta och hjälpa dig.
    Jag tror att du behöver mycket hjälp att bygga upp dig själv. Jag har förstått som att det som händer i en misshandelsrelation är: att kvinnan bryts främst psykiskt men även fysiskt av förövaren. (mannen) Han ser också till att isolera kvinnan ifrån nära o kära. Som annars skulle kunna bekräfta och uppmuntra henne.
    Det är bara det att samma man emellanåt visar massor med kärlek, uppmuntran och bekräftelse. Kvinnan som då är helt utsvulten på bekräftelse, blir beroende av den bekräftelsen och därför kan man inte släppa mannen. (Personen blandar varmt och kallt omväxlande, är som två helt olika personer)
    Men i alla fall du ska absolut inte skuldbelägga dig själv. Ända felet du gjorde var att du gjorde fel val av partner. Men resten av felen har din partner gjort. Och du får för förlåta dig själv för att du råkade välja någon som du trodde var en bra person. Att du inte klarat lämna tidigare, det är inte ditt fel. Förut undrade jag varför inte kvinnor lämnar, snacka om att jag skuldbelade offret. Man borde fråga varför mannen inte slutar misshandla? När man lever mitt i något så blir det normaliserat man ser våld som något normalt. Nämen det var ju bara en spark i magen tex....bara för att det inte var stryptag denna gången...hemskt. Det börjar inte heller med våld som jag trodde. Det börjar med kontroll. Och det kan se ut som att man bryr sig om och är förälskad och därför vill man ju vara med personen och skjutsa hit och dit och ringa ofta....men att det sen blir värre o värre o när botten är nådd så lämnar personen o flyr livrädd tex.... All form av samtal med någon som är förstående kan göra att du kan berätta en del, om något är väldigt tufft kanske du inte klarar o berätta om det. För starka känslor som dyker upp. Men pröva att måla av dig, eller dansa till musik och tänk igenom dina känslor...så kan du uttrycka dem utanord......sen skriv dagbok läs böcker om kvinnomisshandel o bli lite din egen psykolog. Kunskap är bra ha att du förstår dig själv. Du är värdefull och förtjänar att må bra!! Kram

Svar på tråden Kommer inte vidare efter våldsam separation