• Elewith

    IVF - Fick ni extra embryon till frys när ni plussade?

    Jag har googlat men har svårt att formulera en bra sökfras, så provar på detta sättet.

    Ni som plussat - upplevde ni att den gången ET slutade i graviditet att ni generellt hade större "skörd" av kvalitetsembryon som kunde frysas? Och ni som fått minus - när det inte lyckades, var skörden sämre, aka få eller inget embryo till frys? Blir nyfiken om det finns ngn slags kvalitetsliknelser i de ägg som man får ut under en och samma cykel, eller om alla ägg, oavsett om de tagits inom samma cykel är HELT skilda från varandra och HELT olika, och att man därav ska sluta oroa sig om majoriteten var dåliga.

    Kanske krånglig fråga, men såhär på min första ruvardag någonsin snurrar tankarna. Av 8 ägg blev det bara ett embryo och är såklart livrädd att den lilla pricken i min mage nu ska ha samma knapra energi som de andra som togs.

  • Svar på tråden IVF - Fick ni extra embryon till frys när ni plussade?
  • Elewith

    Tack för svar båda två. I dessa tider är de underbemannade och därför var insättningen en väldigt snabb historia och fick INGET om varför de trodde så många ägg inte hållit, inget om kvalité av äggen, inget om spermier, NADA. Jag blev så frustrerad. Men samtidigt förstår jag att de måste lägga sitt krut på verksamhetens kärngrejer, inte att trösta mig med förklaringar.

  • Elewith

    Intressant, ja, det gäller ju bara att tänka positivt, när och inte om, och så vidare. Men i och med att vi som har svårt och försökt länge ofta också är superduktiga på att googla ALLT (på gott och ont) så är jag förvånad att inget dykt upp om det heller. Sökningar på engelska ger ofta fler riktiga studier publicerade i tiddskrifter, men om detta har jag inte hittat ngt alls. Tänk om man hade kunnat sadla om och bli forskare inom detta, så spännande!

Svar på tråden IVF - Fick ni extra embryon till frys när ni plussade?