Inlägg från: Anonym (Slanggurka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Slanggurka)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Men vänta nu, munskydd i kollektivtrafiken? haha, vi är i Sverige, här använder vi inte munskydd för vi har ju fått lära av vår expertmyndighet att det hjälper föga och att vi inte kan hantera dem rätt och börjar skita i avståndet. 
    Det är dessutom frivilligt att använda dom, så varför i hela friden finns ens rekommendationen? Vad och vem hjälper det om 3 av 30 använder munskydd i en packad tunnelbanevagn??
    Tunnelbanan i Sthlm idag kl 16... det var inte många munskydd i sikte. 

  • Anonym (Slanggurka)

    Ingen som vet varför det rekommenderas munskydd i kollektivtrafiken?
    Vad skulle det hjälpa???

  • Anonym (Slanggurka)
    Pope Joan II skrev 2021-12-09 14:54:30 följande:
    Myndigheten har väl vid något eller några tillfällen motvilligt och nedlåtande uttryckt att munskydd möjligen kan ha något symbol- eller signalvärde. I allt övrigt är det förstås helt onödigt, enligt myndigheten.
    Precis, här i Sverige hjälper ju inte munskydd har vi fått lära, därför undrar jag varför de håller på och fånar sig med symbol- och signalvärden.

    Är det för att de inte ska kunna bli ifrågasatta av omvärlden där munskydd anses bromsa smittspridning? 
  • Anonym (Slanggurka)
    FDFMGA skrev 2021-12-09 15:46:39 följande:
    Hmm, för oss som inte besväras av guldfiskminne så är det inte första gången under pandemin som FHM inför rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken vid trängsel.

    Munskydd tycks för övrigt fungera utmärkt i andra länder, såtillvida att smittan sprids alldeles utmärkt - men de funkar väl samtidigt som en talisman för de troende.

    Själv ser jag ingen anledning att ifrågasätta munskyddsbärare - var och en får bli salig på sin tro.
    Jag vet att de höll på och fånade sig fr o m januari 2021 också då de helt plötsligt började rekommendera munskydd i kollektivtrafiken som de uppenbarligen inte ens tror på själva. Så varför rekommenderas det är fortfarande min fråga. Om det bara är en talisman för troende.

    Det var iaf  knappt någon som använde munskydd på tågen eller bussarna då, och det kommer inte vara det nu heller. 
  • Anonym (Slanggurka)

    Någon som förstår nyttan av dagens pressträff??
    Vaccinpass från grannländer, thats it. 
    OM smittan ökar KAN det komma nya rekommendationer. 
    Ok, så om alla slarvpellar skulle skärpa sig så skulle smittläget bromsas på en vecka?
    Att alla barn går i skolan där virus härjar hela tiden spelar fortfarande ingen roll?
    Fhm strategi att alltid invänta, avvakta lite till, varför denna stategi?
    Att få svenskar att börja avstå grejer igen tror jag blir svårt, dels pga att man inte vill och inte behöver (allt är ju frivilligt), dels pga av vår lama lagstiftning. Inget verkar ju ha effekt på omikron ändå, Se på Norge där smittan skenar trots enorm försiktighet.

    Här en sammanfattning från svtnyheter:


    Hallengren upprepar också tidigare rekommendationer om att undvika trängsel och uppmanar den som inte vaccinerat sig att göra det.


    Folkhälsomyndigheten kommer att uppdatera sina scenarier för utvecklingen, eftersom man befarar att varianten kan leda till mer smittspridning. De uppdaterade scenarierna ska presenteras för regeringen på måndag.


    Den senaste veckan har smittspridningen ökat, framhåller Karin Tegmark Wisell. Besked om nya åtgärder kan komma i nästa vecka.


    ? Här och nu är det inte aktuellt, men det kan bli aktuellt i ett senare skede, säger hon.


    Vilka åtgärder som kan bli aktuella är oklart.


    ? Vi kommer inte att stå här och säga nu vad som eventuellt skulle kunna komma nästa vecka, för då hade vi kunnat säga det redan i dag, säger Lena Hallengren.

  • Anonym (Slanggurka)
    Pope Joan II skrev 2021-12-16 10:59:55 följande:
    Hallengren hade ju uppenbarligen varit hos frissan, så kan ju ha varit en önskan om att visa upp den fräscha frisyren?
    Ja hon var väldigt tjusig.
    Vilken frissa går hon till, vet man?

    Jag tror de talar för döva öron, tror väldigt få personer bryr sig om rekommendationer i sin egen vardag. Man gör som man vill, för att man kan och får. De vaccade för att de gjort det som krävs, och de ovaccade för att de tror på den egna kroppens förmåga att klara av smitta. Och så har vi de rädda som ändå undviker allt och håller sig isolerade.

    Allt som vanligt alltså
  • Anonym (Slanggurka)

    Skönt att slippa använda munskydd överallt då det ändå inte hjälper mot covid. Sverige har fattat, men jag fattar inte varför andra länder envisas med munskydd. Är det för att andra länder inte rekommenderar avstånd?
    Eller beter sig viruset annorlunda utanför Sveriges gränser?

  • Anonym (Slanggurka)
    Pope Joan II skrev 2021-12-22 12:36:59 följande:

    Torsdagens presskonferens hålls idag i stället. 

    Britta Björkholm kunde inte svara på om folkhälsomyndighetens kommunikation kring munskydd bidragit till att följsamheten är låg. Det är ju rent komiskt att hon inte kan svara på det, särskilt med tanke på att Tegnell redan vidgått att det kan ha med saken att göra (vilket det naturligtvis har, det är givetvis den enskilt största anledningen). Men hon tycker att siffran borde bli högre. 

    Jösses så fånigt.


    Ja riktigt fånigt då vi från start fått lära oss att vi varken kan hantera munskydd i Sverige, vi håller avstånd istället, och att munskydd ändå har minimal skyddseffekt. 
    Så varför de ens rekommenderar munskydd i rusningstrafiken är ju märkligt, men spelar roll, knappt någon använder ju munskydd ändå så fhm borde vara nöjda. Och vi med som slipper använda skiten.
  • Anonym (Slanggurka)

    Vad kommer hända nu tror ni, när smittkurvan pekar spikrakt uppåt?

    Kommer det bli restriktioner igen? Vilka, och vad hjälper de?
    Alla går i skolan som vanligt.
    Det är massa folk i gallerior, köpcenter, på cafeer, restauranger och på bussar och tåg. Folk i alla åldrar.

    Smittan skenar ju i länder oavsett hur hårda åtgärder de sätter in.

    Hörde på aktuellt att Kina stängt ner en hel stad (1 miljon invånare) pga tre (3) bekräftade fall. Lite olika prioriteringar där och här.

  • Anonym (Slanggurka)
    Padirac skrev 2022-01-04 22:46:21 följande:
    Det ligger distansstudier i pipen i någon form enligt de uppgifter jag läst - på lokala livsmedlesbutiken (2 mil bort) hade de igen satt upp displayen som visar hur många besökare det är i butiken, så begränsningar med antal besökare är kanske på gång.

    Så länge inte sjukvården överbelastas och inte dödstalen skjuter i höjden så är smittan kanske inte samhällsfarlig?
    Känns som trycket på vården är det som avgör? 

    Jag bor i större stad, många butiker har skyltar om maxantal i butiken. Medan galleriorna är knökfulla.

    Tänker mest på vad dessa restriktioner har för betydelse... sittande sällskap på krogen, maxantal på tillställningar, inställda läger och cuper osv. Vad hjälper det när barnen ändå är i skolan hela dagarna liksom. 
  • Anonym (Slanggurka)

    Måtte omikron vara början till slutet på pandemin!!!

  • Anonym (Slanggurka)

    Jag sätter hur mycket som helst på att antivaxxarna kommer "genomskåda" vilket vaccin eller läkemedel som än kommer, med det vanliga tugget att det inte är tillräckligt beprövat, saknas långtidsstudier, det är "bara nödgodkänt", massa biverkningar (som självklart mörkas i vanliga media och av sjukvården), det är läkemedeslindustrin som vill tjäna pengar osv. Dessutom ger det säkert inte 100%igt skydd heller så då är det ingen mening.
    Enl antivaxxarna alltså.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin