Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2022-02-02 09:36:37 följande:
    Jag tittade nu igen på presentationen av kommissionens andra delrapport och då ser man på s. 6 ett diagram där man ser - mer tydligt och uppenbart än vad jag själv förväntade mig - att smittan från Alperna (Italien och Österrike) visserligen kom in i stor utsträckning v. 9 -11, men att den också försvann igen nästan helt mellan v. 12 - 14.

    Det talar ju för att man faktiskt har smittspårat noga. Det som började sprida sig i stor utsträckning var smitta ifrån Spanien och övriga länder (Iran? USA?). Så jag förstår inte hur du menar att det skulle vara Alpernas smitta som skulle ha åtstadkommit den stora smittspridningen i Sverige?

    coronakommissionen.com/wp-content/uploads/2021/10/presentation-sverige-under-pandemin-sou-2021_89.pdf
    Börjar du också nu?
    Ja smittan kom från Italien och Österrike. Sen försvann den inte, svenskar som varit i alperna smittade andra svenskar, som alltså blev smittade i Sverige. Det var sen  färre som smittades i IT eller AT.

    Om du även läst nästa sida, hade du sett att den variant som spreds som en löpeld på våren, var samma variant som kommit från alperna. Någon sida senare står det även att smittspårningen kom i gång för sent etc etc.

    Det är inte min personliga åsikt att alpsmittan hade störst betydelse, det är Kommissionens slutsats efter att ha typbestämt varianten som spreds på ålderdomshem och i samhället i stort. Svenskar smittades av svenskar som varit i alperna.

    Bra att du hittat material, men läs det gärna också.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2022-02-02 11:10:47 följande:
    Jo, jag läste sedan nästa sidan och blev lite förvånad. Och förstod att de nog på s. 6 avsåg smittan som kom in i landet då, inte hur mycket smitta det fanns då.  Det är ju skillnad, lätt att feltolka. Jag ska kolla om jag även hittar en översikt över hur länge det var kvar. Det jag var ute efter var ju om det som kom in i landet försvann igen eller inte. Och det visade inte den här bilden. 
    Tabellen du hänvisar till har ju Importfall i titeln, som en ledtråd.

    Kommissionen skriver att genotypen 20C dominerade i Sverige under våren, men om du går igenom deras rapporter hittar du kanske någonstans exakt hur länge den dominerade om du är nyfiken. Kanske är den varianten inte helt utdöd än i Sverige, men det vet jag inget om. Kommissionens slutsats var ju i alla fall att den var orsaken till de flesta smittade, sjuka och döda under den våren, när det var som värst.  

    Kommer inte ihåg exakt vilken tidsperiod Kommissionen granskat, men det var ju från början av pandemin och ett antal veckor efter det. FoHM har väl senare analyser av genotyper. 
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2022-02-02 19:03:41 följande:
    Ledsen, men där kom det återigen substanslöst svammel du förtvivlat gärna vill kalla "fakta". Du får gå och blarra med några "polare", vilket f.ö var det mest osannolika i din förra skröna. 
    Typiskt fall av Alternativ D.
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2022-02-02 21:33:03 följande:

    ?strain ifrån BG/FR/USA?


    ?IT och Alp-strainen?


     


    Det finns inga stammar med de här benämningarna. För det första uppstår inte en stam på tre ställen samtidigt. För det andra var det flera än en stam som kom från alpområdena.


     


    FHM påstår att smittspårningen lyckades trycka tillbaka allt virus som kom från Alperna. Så kan man kanske tänka, om man tror att man börjar smitta andra först när symptomen har brutit. Nu har det ju visat sig att det inte stämmer, man börjar smitta andra redan två dygn innan man får symptom. FHM rekommenderade att alla som hade rest i Alperna skulle gå till jobbet, och att alla som hade exponerats för viruset skulle gå till jobbet. Det är fullständigt omöjligt att trycka tillbaka smitta med sådana rekommendationer.


    Amen
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-02-03 06:40:41 följande:
    I sekvenseringen vi hade i denna diskussion i början, så finns det flertal källor som visade vilka som var den dominerande, och vilka som inte var.
    Och där finns en källa, men jag orkar verkligen inte leta efter dessa nu, då det är så extremt mycket inlägg.

    Och även då fanns det stor resistans för denna sekvensering, för av någon anledning kunde man inte acceptera att den visade på runt 50% på denna GB/FR/USA-strain.
    pyssel skrev 2022-02-02 19:03:41 följande:
    Ledsen, men där kom det återigen substanslöst svammel du förtvivlat gärna vill kalla "fakta". Du får gå och blarra med några "polare", vilket f.ö var det mest osannolika i din förra skröna. 

    Redan fastställt i tråden sedan innan och tidigt.


    Det var så man adresserade dom då, även du var med på denna diskussion och sekvensering och nu ska du låtsas av att den inte existerade?
    Att leka semantik är knappast till din hjälp, då du inte berättar nått med det, och att vi står kvar här fortfarande med exakt samma strain som var den dominerande, oavsett om vad benämningen är.
    Och det var inte den ifrån IT och Alperna som blev den dominerande, då vi smittspåra den bra.
    Hade du bott i Sverige så hade du vetat om detta, och du inte hade behövt fantisera.
    Tycker ni är rätt roliga som alltid ska se det värsta, inte undra på SÄPO varnar för såna.

    Och ja, som vi berättat för dig många många ggr, så övergav vi smittspårningsstrategin mycket tidigt, till förmån för den framgångsrika strategin sen och där man istället tänker på alla i samhället och inte bara de med virus.


    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-02 19:46:56 följande:
    Typiskt fall av Alternativ D.

    Eller J.


    Menar du alltså att SÄPO varnar för ABC och oss andra som inte bor i Sverige? Eller för de som är kritiska mot handhavandet av pandemin?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2022-02-03 12:48:59 följande:
    Tack, jag har läst det ganska noga nu. Men antigen så är det för krångligt för mig eller så är det inte riktigt säkert? Är det inte så att man egentligen inte kan vara säker? Det man skulle vilja se vore smittspårningen på dem personerna som varit i alperna. Då skulle man kunna se om smittan som kom ifrån dem slutade någonstans, eller om det spridde sig och ökade därifrån. 

    De olika typerna av mutationer gör det hela väldigt krångligt.
    Översättning och sammanfattning -

    Ingenting är 100% säkert, men enligt resonemanget i rapporten (om varianter, antal analyser att tillgå, tidsförlopp etc) tyder allt på att varianten som spreds som en löpeld i Sverige den våren, uppstod i alperna i AT, och spreds från alperna till Sverige. Om du vill veta hur länge denna variant var dominerade i Sverige, finns det antagligen något dokument hos FoHM som informerar om detta. Kommissionens rapport säger bara (av det jag läst i alla fall) att den dominerade under våren. När slutar våren? Maj? Vet inte. Och som jag skrev tidigare vet jag varken exakt vilken tidsperiod Kommissionen undersökt eller om den varianten fortfarande finns i någon mån. Sen nämner de även varianten som med stor säkerhet kom från Italien till Sverige. 

    Smittspårningen kan knappast ha varit en succé eftersom AT varianten dominerade i Sverige på våren och ett stort antal blev sjuka eller dog, och somliga drabbades av IT varianten. Rapporten skriver även att smittspårningen var sen och otillräcklig.  
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-02-03 18:30:58 följande:

    Jag tycker inte nått, utan är den sekvenseringen som berättar fakta om vilken strain det var som var dominant.
    Nått som fastställt sedan år tillbaka.


    Så sekvenseringen som gjordes för ett tag sedan och de slutsatser som drogs då av FoHM presenterade sanningen. Men slutsatsen som Kommissionen drog av FoHMs sekvensering plus de åtskilliga ytterligare sekvenseringar som Kommissionen gjorde, den är falsk.

    Underligt det där, det brukar vara så att om man undersöker ett större material, kan man dra en mer sannolik slutsats. Men tydligen är det så att FoHM alltid har rätt, även om deras material är mindre.   
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-02-03 20:16:33 följande:
    Jag tycker inget, och detta pga fakta finns i tråden vilken den dominerande strainen var.
    Fakta finns i tråden? Vilken tillförlitlig källa! 
    Tror du har missuppfattat det där med tillförlitliga källor, källgranskning osv. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2022-02-03 23:17:28 följande:
    Och där kan  man igen undra när våren slutade. Man behöver något mer exakt. 
    https://coronakommissionen.com/wp-content/uploads/2021/10/underlagsrapport-andersson-m-fl-dodlighet-och-sjuklighet-i-covid-19-i-sverige.pdf

    H
    är är en delrapport, från mars 2020-feb 2021, den är en av underlagen för Kommissionens rapport, men erkänner att jag inte läst den, så vet inte om den är en bra indikation av tidsperioden som undersöktes. Verkar finnas en mängd data om överdödlighet med variabler så som utbildning, kön etc. 
  • FuckGoggleAskMe
    Tow2Mater skrev 2022-02-04 00:23:21 följande:
    De plattade väl kurvan så inte IVA och sjukhus blev överbelastade med alla patienter på en gång. Hur de kan mena att det inte skulle dött fler om alla hamnat där samtidigt förstår jag inte, men beaktar man bara 24 av 18 590 studier kan man ju plocka de som stödjer ens sak.
    Det finns ju även statistik i olika länder på att antal smittade och döda gått ner efter en lockdown.

    Men sen beror det också på antalet vaccinerade människor, så om ett land haft lockdown och således sparat människoliv men sedan är inte folk så benägna att vaccinera sig, så kan det ju ändå bli ett högt antal dödsfall.

    De länder där de haft lockdown och även hög grad av vaccination, har klarat sig bättre än länder som bara förlitat sig på vaccination. Alltså har lockdowns hjälpt. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin