Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2022-02-17 10:09:11 följande:

    Varför berättar du igen att du inte förstår vad beräknade/uppskattade siffror är?
    För det blir rätt komiskt att du bara pratar om den höga dödligheten andra år, som passerar flera procent.
    Det är här logiken kommer in och berättar nått.
    Nu kommer jag inte ihåg hur exakt man var med svininfluensan, men med COVID-19 har man varit mycket noga med räkna, andra år har man bara brytt sig om de som kommit till sjukhusen, och detta är ditt svar sen.
    Det berättar för mig att intresserat existerar inte på nämna, men samtidigt ve43t vi alla att dessa officiella siffror inte ens nära räknat in alla döda andra år.
    Och jag förstår detta är EXTREMT tufft för dig att ens förstå frågan med dessa beräkningar/(uppskattningar.
    Den stora komiken är dock när du väljer ignorera fakta som berättar att dessa virus är mycket mer dödliga än C OIVD-19, pga detta kan du ALDRIG NÅGONSIN få rätt.
    Och jag förstår du vill inte veta av andra år, men det är dom som man har uppskattat det handlar om 2500-5000 döda årligen i dessa virus och detta har man upprepat i decennier och när aldrig nyheterna då folk är ointresserade är min gissning.

    Och när du bara accepterar officiella siffror i nått man bara räknat på sjukhusen, vad vill du berätta med det?
    För det krävs inte mycket logik och inse att det inte funkar om man vill ha en bild om hur många som dör av influenser.
    Inte heller har det funnits ett intresse att ens räkna utanför sjukhusen inser man med COVID-19, sen vet vi också under och överdödligheten, som stärker dessa 2500-5000 existens.
    Men jag förstår att du väljer en linje där du slutar diskutera det jag diskuterar.

    JAg vet inte vad som gör er så upprörda över dessa beräkningar/uppskattningar, för det enda du berättar för mig sen är att du inte förstår vad beräkningar/uppskattningar är.
    Och vad du vill ha sagt med det i ämnet vet jag inte, saknar betydelse i alla fall.
    Glöm inte av allt som finns redan, logik kan jag inte hjälpa dig med, men att en sådan inte finns av dig råder ingen tvivel om när vi "diskuterar".


    Det är bra du informerar om SÄPO´s varningar, tack!
    Det är viktigt med alla konspirationer, desinformation och extrem högers daltande i ämnet, sen delar inte heller de i några diskussioner.
    Jag trodde jag skulle vara ensam, och nu hjälper du mig att sprida denna MYCKET viktiga information och det är bra.


    DU måste lära dig vad beräkningar/uppskattningar är, innan dess kommer du ingenstans.


    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-16 19:13:49 följande:
    Den åkomman kan man kanske drabbas av efter att ha blivit utsatt för hans otrevliga kommentarer, personliga påhopp och anklagelser i inlägg efter inlägg. 
    Apropå mästrande, otrevlig kommentarer. 

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-02-17 22:57:28 följande:

    Det är liksom upp till dig och förstå vad det är, men du blir ju så upprörd varje gång dessa beräkningar/uppskattningarna kommer på tal.
    Och när du tror endast de officiella siffrorna är de enda rätta, och på nått man inte ens brytt sig om att mäta utanför sjukhusen pga det har ingen funktion som så.
    Så väljer du populistens väg och glömma av saker, än lyfta blicken och försöka förstå vad det handlar om.
    Och att du har efterfrågat EXAKTA siffror, berättar du inte är intresserad av att veta hur många dessa kanske kan vara.

    Och efter den punkten så insåg att det bara handlade om mig IGEN, och inte om dessa beräkningar/uppskattningar.
    Denna besatthet av min person i ämnestrådar är fascinerande och rätt perplexande.
    För man kan tycka ämnet är mer intressant än jag, som är extremt ointressant och då pga jag kör saklighet istället.(Dock har jag inget emot och svara sånt tillsammans med saklighet.)


    Sen är det inte ens en otrevlig kommentar och när du bevisligen inte anpassar dig efter faktumet att det är beräkningar/uppskattade siffror, det var där du berättade för mig att det handlade om min person igen.(Tips = Min person är irrelevant för ämnet!!!!)


    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-17 22:30:05 följande:
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-16 19:13:49 följande:
    Den åkomman kan man kanske drabbas av efter att ha blivit utsatt för hans otrevliga kommentarer, personliga påhopp och anklagelser i inlägg efter inlägg. 
    Apropå mästrande, otrevlig kommentarer. 

    Igen! 
    Nej jag är inte upprörd. Nej jag är inte populist.
    Nej jag glömmer inte, nej jag förstår, nej mina inlägg berättar inte vad du tror, du missförstår som vanligt.
    Ja du är verkligen irrelevant, inte bara för ämnet och jag är verkligen inte besatt av dig, vilken tidsspillan det skulle vara. Men du är vansinnigt irriterande eftersom du är otroligt otrevlig, respektlös och mästrande. 
    Saklighet från dig skulle ju vara en nåd att stilla bedja om, då skulle du avstå från kommentarer såsom att nu glömde du, du förstår inte, populist, klyscha, klyscha etc etc.
    Jag är glad att jag aldrig träffat en människa IRL som är hälften så otrevlig och aggressiv som du. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2022-02-19 23:36:14 följande:
    Jag tror att statistiken KillBill postade är korrekt. Den kommer från Eurostat som är EU:s officiella statistikmyndighet. Om du händelsevis behöver hjälp med tolkningen så är överdödligheten för respektive land angiven med tre staplar, en visar 2020, en visar 2021 och ytterligare en visar perioden 2020 till och med 2021. Studerar du staplarna kan du se att Sverige har EU:s lägsta överdödlighet under 2021 och den tredje lägsta under hela perioden 2020-2021.

    Ibland behöver man nog bita i kunskapens äpple, även om man finner smaken bitter och sur.
    Om du händelsevis behöver hjälp med tolkningen lilla gumman ? tack för den!
  • FuckGoggleAskMe
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-19 23:43:50 följande:
    Om du händelsevis behöver hjälp med tolkningen lilla gumman ? tack för den!
    Och tack för informationen om Eurostat och allt det andra som bara ni farbröder känner till. (Det är inte alls så att vi använder Eurostar på mitt jobb)
  • FuckGoggleAskMe
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-19 23:46:02 följande:
    Och tack för informationen om Eurostat och allt det andra som bara ni farbröder känner till. (Det är inte alls så att vi använder Eurostar på mitt jobb)
    Eurostat är det bäst att korrigera till, så inte farbror tror att jag har taskig grammatik eller liknande. För slarvfel kan det ju inte vara. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2022-02-20 00:06:48 följande:
    Att jag skulle kalla någon för "lilla gumman" finns inte på kartan.

    Jag blir lite beklämd av den sortens pseudoargumentation som ju en del av trådens kritiker tar till i brist på andra argument - flickorna, farbröderna ock så vidare.

    Men det finns ju folk till allt.
    Du behöver inte skriva ut lilla gumman, andemeningen finns där.
    Jag blir beklämd av denna attityd och att argumenten från vissa mästras bort av gubbänken. Inte av motargument men av gubbresonemang. 

    Tack för infon om Eurostat och hur man ska tolka staplarna, men Eurostat är en av referenserna vi använder på mitt jobb och att tolka staplar, med förklaringar utskrivna under dessa dessutom, är också vardagligt. Så jag tror jag klarar mig. 

    Men om du vänder dig till små gummor kan du ju inte förvänta dig så mycket. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2022-02-20 09:08:04 följande:
    Aha, du upplevde att jag kallade dig lilla gumman, eller åtminstone att jag skulle ha kunnat göra det även om jag inte gjorde det.

    Själv ser jag det som att KillBill igår postade statistik som visade att förra året hade Sverige EU:s lägsta överdödlighet och sammantaget under pandemin EU:s tredje lägsta överdödlighet.

    Det är statistik som kan vara oerhört relevant i en diskussion om hur Sveriges pandemistrategi fungerat. Din kommentar blir:
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-19 21:27:46 följande:

    Denna tråd borde byta namn till Fjantiga Farbröders Fantasirika Fabuleringar. 


    Det är såklart självklart att vi utgår från känslor när vi argumenterar, men det brukar bli tokigt om våra känslor inte är kompatibla med verkligheten eller för den delen om vi utgår från att andra argumenterar utifrån samma känslospektrum som vi själva gör.

    I den här tråden är det uteslutande kritiker som bedömer att kön, ålder, längd, frisyr på personer är av vikt för diskussionen kring pandemihanteringen.

    Jag kommer aldrig att kalla dig "lilla gumman" eller att använda andra förminskande argument kring kön i den här diskussionen eller överhuvudtaget i någon diskussion. Din upplevelse bottnar alltså i ditt eget känsloregister - men det är klart att jag har synpunkter på den som reagerar på nyheten om Sveriges mycket låga överdödlighet under pandemin med orden "Fjantiga Farbröders Fantasirika fabuleringar.

    Statistik kan vara relevant, lilla gumman, och det kan bli tokigt förstår du om man diskuterar utifrån sina känslor för verkligheten är viktigare. 

    Min kommentar anspelade verkligen inte på KillBills inlägg. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2022-02-20 20:31:36 följande:
    Det var väl bara den här gången felix inte ville kännas vid de officiella uppgifterna.

    Det finns andra som i mycket större omfattning har använt sig av högstämd, gripande, rörande, känslosam, fylld av patos, lidelsefull; högtravande, melodramatisk, svulstig; löjeväckande, ynklig, ömklig argumentation med flickor, vad som finns i pojkbyxor och personers längd och äckel om jag kommer ihåg rätt ... .  Någon försökte också dra en växel på en påstådd nazistisk regering i Sverige under WW2  - eller om det var skam för att Sverige inte hade en nazistisk regering under WW2 - det hela är oklart.

    Kritik som bygger på personangrepp är undermålig kritik mot Sveriges hantering av pandemin, den är missriktad och den är irrelevant men talande för enskilda skribenter i tråden.

    Fortsätt gärna {#emotions_dlg.flower}  
    Att du hittat på att någon använt sig av känslosamma inlägg, nazism i Sverige, personangrepp etc är ju ditt eget problem helt skapat av dig. Du bygger halmdockor oförtrutet och missar helt att personer här använt sig av fakta för att underbygga sin kritik mot Sveriges handhavande av pandemin. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-02-21 00:22:56 följande:

    Nu svarar du på statistiken om överdödligheten och den "kritik" som med där, känns inte speciellt sakligt som de där F F F F sen.


    Och om inte ww2 nazismen dragits upp av klustret, så hade du aldrig pratat om det nu.
    Allt Padirac gjorde var att berätta det var en INKORREKT återgivning av Sverige och ww2 tiden, då väljer man hoppa till nästa näckros, som även den sjunker.


    Varför är denna överdödlighet statistik så upprörande, och varför berättar man inte felen med den om det nu finns fel.
    För det enda jag tolkar det som när detta uteblir, det är att det inte finns fel som har betydelse för helheten i denna statistik.
    Och då ställer man sig frågande till kritiken, för det gör den irrelevant och osaklig.


    Och det bevisar ni genom att inte påvisa nått.


    Blablablablabla

    ?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-02-23 14:54:35 följande:

    Detta är extremt komplexa saker, såna tar tid och går på remiss många ggr.
    Men nu vet jag ju att det inte handlar om detta, utan bara om osaklig kritik.
    Vad man vill ha sagt med det vet ingen.


    Även har man utredningar om äldrevårdslagen och för läger vi haft med COVID-19, och det är nog nått mer som är startat och att lösa.


    Det som är mest perplext dock, det är hur en del inte förstår att det är otroligt komplext och tar tid att lösa.
    Det är nästan man får känslan om att man är ointresesr5ad av att göra nått bra från början, och det vet vi att inte ens det klarar man efter lång utredning alltid.
    Då verkligheten följer inte alltid vad man tror, och man får ändra saker.
    Detta har skett så många ggr innan, hur kan någon ens glömma av nått sånt, eller ovilja kanske? agenda kanske?


    Padirac skrev 2022-02-22 23:40:05 följande:
    och här är länken som kanske hjälper dig




    Jag tror inget hjälper abc desinformation, det har vi sett innan och även när du mycket grundligt förklarat sak.
    Detta försöket denna gången, så blev du tvungen och påminna abc, och nått säger mig det kommer ske många ggr till, då viss fakta är hopplöst svårt för vissa att smälta.


     Och denna Eurostat verkar vara det mest svårsmälta för klustret någonsin, udda.


    Om man utreder sjukvårdens behov under tre år, kan det ju hinna ändras under tiden. Låter verkligen inte så effektivt. Hur mycket utredning kan det behövas för att konstatera att antalet sjukvårdsplatser, läkare etc är få i förhållande till folkmängden, om man jämför med andra europeiska länder?

    Vad exakt har ABC skrivit som är desinformation? Om hen har en åsikt om något, räknas det inte som desinformation.

    Siffrorna om överdödligheten har redan bemötts i tråden av Felix, ABC etc. Antalet döda i Covid19 är väldigt högt i Sverige, hur kan det förklaras bort och hur kan statistiken över överdödlighet vara svårsmält, vad menar du?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-02-25 14:43:23 följande:

    Det berättar mer om dig än FHM, och det komiska var att man mobba mig svårt innan för att jag säger det är ett avancerat språk som gränsar på att lekmän får engagera sig en hel del.


    Anonym (ABC) skrev 2022-02-25 21:20:08 följande:
    Karin Tegmark Wisell använder en hel del svåra ord, men inte de andra på FHM. Deras språk är vardagligt och datan de visar väldigt simplifierad. Problemet var inte ett avancerat språk, utan vagt formulerade råd.
    Coronakommissionen klagade på rekommendationer såsom Tänk på om du verkligen behöver göra den där resan till påsk. I stället för att rekommendera Stanna hemma i påsk! 

    FoHM har alltid uttryckt sig med enkel vokabulär, inget avancerat språk där, men rekommendationerna och råden har varit otydliga. 

    I Sverige sade man Undvik stora folksamlingar. I andra länder sade man Ha inte fler gäster än 3 åt gången. Träffas inte ute i större grupper än 4. Osv. Det var tydliga rekommendationer och regler, vilket man inte hade i Sverige. 

  • FuckGoggleAskMe

    Väldigt intressant presskonferens från Coronakommissionen. 

    Slutsatsen var för få restriktioner för sent och för mycket tilltro till FoHM. Regeringen tog inte plats och ansvar. För långsamma ändringar av lagar. Över lag dåligt organiserade ansvarsområden. 
    Ett antal liv hade kunnat besparats.  
    Tragiskt. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin