Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-05-04 13:40:11 följande:
    Ja, som relationsförstärkare har säkert den här tråden ett syfte, om än inte tillräckligt starkt för vissa.

    Jag har inga problem med att förstå att man inte kan förstå att de ekonomiska konsekvenserna av nedstängningen kommer att slå hårt mot många, så hårt att några miljoner fler kommer att svälta ihjäl.

    jag har heller inga problem med att förstå att det finns folk som inte förstår att man inte kan utvärdera effekterna av hur skilda länder har hanterat pandemin när den just har börjat, i synnerhet om man gripits av panik och tror att hela befolkningar kan gömma sig från smittan.

    Men fenomenet är inte ovanligt. Tänk på barn som tror att ett spöke eller något annat otäckt kommit in i sovrummet - hur barnet blundar, kanske drar täcket över huvudet och vänder sig mot väggen.

    Mardrömmar går över - men det gör inte coronaepidemin i första taget.
    Som sagt din version av att drabbas av panik får stå för dig. Personligen tycker jag mig se en sjuklig tendens att panikslaget hålla fast vid att vi har rätt oavsett vad siffrorna säger.  Det tycker jag är betydligt mer panikslaget än att vara objektiv och inse att även vi kan göra fel.
  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2020-05-04 14:57:41 följande:
    Det är ju just det ingen bland de som är kritiska till Sveriges hantering verkar fråga sig. Att folk dör av sämre ekonomi verkar vara lite för abstrakt och svårt att greppa. 
    Jag tror snarare att det är FHM anhängarna som grovt överdriver ekonomins betydelse och bygger upp domedagsscenarier eller märkliga slutsatser att alla som inte gör som Sverige är ute efter världssvält och sabba sin ekonomi. Vilket självklart är en rent idiotiskt koppling då alla förstår mycket väl ekonomins betydelse och ingen är ute efter att ruinera sitt land eller världen.
  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2020-05-04 15:14:03 följande:
    Vad är det för sjukt resonemang? Eftersom folk svalt förut så gör det inget om det blir fler som svälter??  
    Varför resonerar du inte likadant om gamla i sådant fall, vi har ju skitit i dem också så varför skulle vi plötsligt bry oss om dem nu? 

    Men oavsett om du skiter i de som svälter men inte gamla så handlade ju resonemanget om vad som orsakar minst döda och det är som sagt inte självklart att bara fokusera på covid är det som ger minst döda om antalet som svälter/blir arbetslösa blir många fler. 
    Att ignorera andras framgångar och ge sig själv rätt trotts dåliga resultat är alltid sjukligt.

    Att påstå att just vår taktik är lösningen mot världssvält eller öht göra den kopplingen är väldigt cyniskt eftersom vi som sagt har haft alla möjligheter att lösa världsvält men valt att hellre öka vinster för de rika länderna. Givetvis kommer världen inte dö av svält om lilla Sverige skulle anamma Norge, Finlands eller Danmarks taktik

    Jag skiter inte i svältande, jag tycker det är cyniskt och rent idiotiskt att påstå att vad ett litet pluttland i norra europa med en befolkning på 10 miljoner väljer för taktik mot corona har någon som helst påverka på världen. Med samma dramatiska argumentationsteknik skulle man kunna hävda att du fullkomligen skiter i hur många som dör i Sverige bara ekonomin klarar sig intakt. Har du så lite respekt för människoliv?
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-05-04 15:45:53 följande:

    När jag lyssnade på Region Stockholms presskonferens i morse påtalades det där hur tacksamt det är att stockholmarna i så stor utsträckning efterföljt uppmaningarna att inte använda tunnelbana och buss i onödan och om man inte arbetar inom samhällsbärande funktioner.

    När jag sedan lyssnar på den myndighetsgemensamma presskonferensen hör jag Tegnell för FHM åter betona att de "lär sig om sjukdomen varje dag" och att de gärna skulle vilja veta mer om smittotillfällen och smittvägar. 

    Irriterande då att de under lång tid vid frågor om saken vidhöll att det inte var någon fara att åka kommunalt. Det var inget som någon behövde avstå från. 

    Trycket på sjukvården hade möjligen varit mindre om de sagt:

    "Vi vet för lite om sjukdomen, smittotillfällen och smittvägar för att kunna säga att det går bra att åka kommunalt. Avstå hellre tills dess att vi vet mer."


    Ja, det är väl något som verkar präglat dem från första början, tona ner risker så mycket det bara går.

    Lite som att säga "vi vet att det finns en yxmördare lös i området, tills dess att vi vet mer så rekommenderar vi alla att leva helt normalt och INTE ta några som helst försiktighetsåtgärder, lås INTE dörrar och låt ungarna komma och gå som vanligt utan uppsikt"

    En vecka senare....


    "Nu har vi konstaterat att 20 nya personer dött av yxhugg, men vi fortfarande osäkra på om dessa personer högg ner sig själv eller bara snubblade och föll på en yxa så vi rekommenderar alla att hålla sig på avstånd från yxor men i övrigt kan man leva normalt"

    Två veckor senare...

    "Vi är ff osäkra på en de nu 40 avlidna verkligen dött av yxhuggen eller hade underliggande hjärtflimmer och dog av själva förskräckelsen, tills vi vet mer ber vi alla fortsätta leva normalt och undvika yxor samt förskräckelser"

    Tre veckor senare.....etc, etc

  • Anonym (man)
    Anonym (sant) skrev 2020-05-04 16:08:35 följande:
    Men det har ju inget att göra med outbildad/utbildad. Känns mer som dina egna fördomar.

    Jag har under kort tid som ung och utbildad inom ett helt annat yrke, arbetat som timvikarie, inte inom äldrevården. Bedömer att väldigt många har utbildning inom olika områden, men kanske inte alltid inom vården, förutom just de basala utbildningar som alla måste göra som timvikarier, som just handlar om hygien och mediciner. 

    När du säger "outbildade timvikarier" så låter det lite nedvärderande. I övrigt ligger ansvaret i en kedja av politiker ja, och ytterst hos vår regering.
    Japp, framförallt när det myglas 

    https://www.altinget.se/artikel/22893-myndighetsskandalen-hallengren-duckar-hanvisar-till-arbetsmiljoverket

  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-04 16:15:28 följande:
    Hur vet du att den inte under kontroll? Den finns ju kvar. Så fort man öppnar igen så sprids det igen. 
    Vårt r-tal är fortfarande ganska högt och FHM beskriver fortfarande läget i stockholm som "full storm".
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-04 16:13:52 följande:
    Vi kan när som helst också ha en lock-down. Då skulle vi antagligen ha samma effekt som andra länder, dvs. smittan skulle minska lite snabbare. Men efter två månader skulle vi behöva öppna igen. Om vi nu bara säger för enkelhetens skulle att pandemin tar 12 månader, så har vi två månaders lock-down och 10 månader inte lock-down. 

    Och dem andra länderna? De har också det. De kommer inte att ha längre lock-down än två månader. Det har de inte råd med. Så vi kommer att ha samma dödlighet till slut, sammanlagd. 

    Alla de som har "klarat av" det så bra , kommer ju att få nya våg, smittan finns ju kvar. 

    Ja givetvis kommer det bli svårare, ju längre man gått åt fel håll desto längre väg tillbaka. Men det är väl inget argument för att bara fortsätta knalla åt fel håll eller hur?

    Japp, ingen har råd med 1 års lockdown, därför valde vissa att agera snabbt och få smittan under kontroll så de slapp ha det så länge. 

    Japp de kommer säkert få nya vågor och då stramar de säkert åt igen, men det är förmodligen bättre att ha små nya utbrott som snabbt går att kontrollera än en helt fri smittspridning utan någon som helst kontroll. och massor med döda.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-04 16:27:46 följande:
    Precis. Dålig ekonomi ger fler döda i längden. 
    Jämför hur många döda dålig ekonomi orsakat i norden de senaste 50 åren med antal döda som corona orsakat under 2 månader. Ser du något exempel på taskig ekonomi som orsakat 2500 människors död på 2 månader? Om inte så inser du kanske vilken urlöjligt argument det där är....
  • Anonym (man)
    Anonym (sant) skrev 2020-05-04 16:29:41 följande:
    Det är ju ingen mardröm för dig, du kan ju jobba hemifrån. Det är skillnad för de som jobbar med smittade eller potentiellt smittade varje dag.
    Empati och respekt för människoliv verkar inte vara FDFMGA starka sida Flört
  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2020-05-04 16:30:48 följande:
    Bidrar till en bättre ekonomi. Vad gör du själv, argumenterar för att vi skall försämra den? 
    Hur vet du att ditt bidrag går till de svältande och inte vinstutdelningar för redan välbeställda? Bra ekonomi i väst är inte nödvändigtvis samma sak som mindre svält i Afrika.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin