Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (sant) skrev 2020-05-04 16:34:56 följande:
    Ja, jag såg ett program där en representant för kommunal uttalade sig och ifrågasatte varför de kommunalt anställda inte har några skydd, och myndigheternas svar var (minns nu inte exakt vem som sa det) "det har ni visst".

    Sjukt.
    Ja, helsjukt. Och i vanlig ordning tystas det ner och ingen vill kommentera trotts att det egentligen är ren korruption det handlar om. Jag tror vi kommer ganska mycket av den varan (låtsas som det regnar) de kommande åren.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-04 16:41:24 följande:
    Vill du testa folk varannan eller var tredje dag? 
    Masstestning visade sig vara ganska avgörande i tex Korea.
    Eller är det bättre att bara låta folk smitta varandra hejdlöst och totalt skita i hur många som är smittade i verkligheten och bara utgå efter gissningar efter hur många som söker vård?
  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2020-05-04 16:46:34 följande:
    Därför att jag är noga med vad jag köper. Men det spelar inte så stor roll, när ekonomin i väst blir sämre så går det framförallt ut över fattiga, oavsett vinstutdelning. Det vet man sedan förr. 
    Haha, eller hur Drömmer

    Som om du har koll på vad som händer bakom kulisserna eller ens bryr dig om antal svältande i Afrika så länge vi har det bra si Sverige. Dina argument är oerhört cyniska.
  • Anonym (man)
    Anonym (sant) skrev 2020-05-04 16:45:00 följande:
    Ja,det tror tyvärr jag med. Känner mig lite besviken på den bild jag haft av Sverige som land egentligen. Nu har den bilden blivit sämre ju äldre jag blivit, men detta var lite droppen. 
    Ja det är väl en av "fördelarna" med corona pandemin. den har blottat ganska mycket skit som folk inte velat se tidigare. Kanske just det som får vissa att hellre stoppa huvudet i sanden?
  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2020-05-04 16:48:56 följande:
    Är man högpresterande så är man.
    Förnekelse och Cynisk är inte tecken på högpresterande.
  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2020-05-04 16:50:56 följande:
    Det är inte så svårt om man läser på lite, men jag förstår att det inte är din grej att faktiskt läsa på.. 
    Jodå, skillnaden är at jag försöker se helheten och inte bara snöa in mig på våran lilla plutt
  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2020-05-04 18:05:43 följande:
    Det är många länder som haft lock Down i mycket mer än en månad utan att det räcker. Dessutom går det inte att släppa på fullt efteråt, man får ligga i halv lockdown länge, till det finns vaccin. Och det kostar också.
    Men det var då fan vad du är fixerad vid ekonomi, är det allt du bryr dig om?
    Du sitter i inlägg efter inlägg och tjatar om hur faaaaarligt dålig ekonomi är, hur en lockdown påverkar ekonomi...hur folk kommer dö i drivor av världsvält, etc, etc...som om ingen visste att corona drabbar ekonomin.

    Men frågan ekonomi vs antal döda vill du inte svara på utan svarar med att återigen påpeka hur faaaaaarligt dålig ekonomi är....vi har fattat det. Alla som har lockdowns har oxå fattat det men tycker det är värt det för att rädda liv.

    Så vad är det du vill ha sagt egentligen? Ska vi skita i hur många som smittas och dör och BARA fokusera på att rädda ekonomin? Exakt hur många döda anser du är skäl nog för att införa lockdown? 1000? 10 000? 100 000? 1 Miljon, 10 miljoner? Om man har en skenande dödlighet och folk dör som flugor och man inför en lockdown och dödligheten fortsätter vara hög, vad tycker du man ska göra? Ska man bara låta folk dö för att inte sabba ekonomin?
  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2020-05-05 16:50:20 följande:
    Men det är väl ingen som tycker det är bra att det inte gick att komma fram på 1177? Men som alltid är det ju en prioriteringsfråga, är det verkligen försvarbart att kontinuerligt ha en stor överbemanning på 1177 därför att det kommer en pandemi var 20 år? Har man det så har man också mindre pengar att faktiskt bedriva vård för.

    Det är lätt att vara efterklok och tycka att vi ska ha jättelager av respiratorer nu när det är ett faktum men hur vet vi vad som behövs vid nästa pandemi, den kanske kräver helt andra behandlingar så då måste vi ha stora lager av allt vilket naturligtvis kostar. Är alla verkligen beredda att betala för det med högre skatt och sämre samhällsservice...?
    Ja alla försäkringar kostar. Du sitter ju inte och betalar bilförsäkring år efter år för att du tror att du kommer smälla, de pengarna hade du oxå kunnat använda på annat. 

    Lite märkligt att du tycker det är jättesvårt att man skulle vilja betala för att ha bättre beredskap i vården (försäkring) men hur naturligt som helst att vilja betala privata försäkringar till din bil.

    Så typiskt nyliberalistiskt att tycka allmänna försäkringar är omöjligt, men privata försäkringar hur enkelt som helst. Att lägga 20 spänn mer i skatt för att ha råd med bättre vård och beredskap är heeeeelt omöjligt, men att betala 600 spänn i privata försäkringar som man kanske inte någonsin löser ut, det är ju hur naturligt som helstDrömmer
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-05-05 17:32:56 följande:
    Nej, det är naturligtvis inte rimligt att ständigt ha en stor överbemanning på 1177. Vad som däremot är rimligt är att snabbt kunna rekrytera eller ställa om så att det vid en pandemi (var 20 år) går att komma fram till de rådgivande bedömningsplattformar man hänvisar till. Det är inte acceptabelt att lämna människor åt sitt öde på det sätt som blev konsekvensen av att 1177s kapacitet var otillräcklig. Det är heller inte acceptabelt att de som innehar nyckelpositioner vid den här sortens händelse inte duger till att förutse sådant.
    Det är inte ens 20 år mellan utbrotten utan bara några år, MERS , SARS, Ebola hade vi bara ren tur inte blev pandemiskt, dels pga snabba insatser men oxå dels pga virusets natur (dödlighet vs smittsamhet), forskarna har varnat i många år om att en pandemi förr eller senare skulle komma. Det är inte en fråga om om utan när.

    Lite märkligt att vi kan lägga när miljarder världen runt på försvar mot krig men inte några pengar alls på försvar mot smittor. Med tanke på hur många utbrott vi haft genom åren så är det betydligt troligare att vi får utbrott av smittor än blir invaderade av främmande makt.
  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2020-05-05 17:38:37 följande:
    Uppenbarligen behövs ju tjatet eftersom du fortfarande inte förstår.

    Nej jag tycker inte att man bara skall skita i hur många som smittas, jag tycker att man skall stänga ned lagom mycket så att man håller sig under den nivån som sjukvården klarar och det är vad sverige har gjort. 
    Fortfarande ett ickesvar, vadå lagom mycket, hur många människoliv motsvarar det? 

    Vi har valt att skona ekonomin och vi har 3 ggr så många döda som våra grannar, är det värt det? Du verka ju tycka det eftersom du bara tjatar om ekonomi, eller?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin