Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-06-29 19:27:34 följande:

    Du kan med enkelhet leta upp detta själv.


    Och det jag säger att en dags siffra berättar inget, utan medelsiffran.
    SÅ att lyfta en dag där det rapporterades in tex 50 döda betyder inget mer än rapporterna kom in den dagen, om du har intresse av medelvärdet så lyfter du detta.
    Och ja, det minskar.


    Ja, jag kan med enkelhet leta upp diverse, vad menar du?
    Ja, naturligtvis betyder en dags inrapporterade siffror inte att det är precis vad som faktiskt hände den dagen, men det är inte heller någon medelsiffra, vad du nu menar med det. 
    Jag lyfter ingen dag, vad du nu menar med det, jag påpekar endast att en dag rapporterades det 50 döda. Ja, naturligtvis betyder det att de inrapporterades den dagen, men tack för predikningen. Jag har inte uttryckt något intresse för medelvärde, vad du nu menar med det (kan tolkas på olika sätt). Jag påpekar endast att en dag rapporterades det 50 dödsfall. Jag kan skriva samma sak varje dag, att i dag rapporterades det X dödsfall, vilket var mycket högre än omkringliggande länder. 
    Ja, dödsfallen minskar. Bra! Skulle ha varit gladare om de minskat från 5 om dagen, än att de minskar från 50 om dagen.
    Står du på Tegnells lönelista? Eller är du kär i honom?
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (. 3) skrev 2020-06-30 21:32:07 följande:
    Du får läsa det jag skriver. Jag menar exakt det jag skriver. Om du intre förstår kan jag inte hjälpa dig.
    Jag kan heller inte hjälpa dig med norskan, men ett tips i all välmening är att du pluggar norska så att du förstår innebörden av de norska artiklar du skickar länkar till.
    Ja plugga norska, och sedan ansluta till vad du tycker ... bra strategi ...
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-01 16:47:46 följande:
    Nja, nu kan ju inte du norska automatiskt bara för att du behärskar svenska språket. Dina citat blir alltså innehållslösa eftersom du inte förstår till fullo vad det är du citerar och refererar.

    Men jag tycker du ska gräva vidare i norsk statistik.
    De redovisar inte äldreboende tex. Dina påståenden stämmer helt enkelt inte. Och det finns inget som styrker din tes i de norska citat och referat du har. Men leta gärna upp dem.
    https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/norges-tegnell-om-dodstalen-strategi/

    Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell har pekat ut smittspridningen på äldreboenden som en orsak till Sveriges höga dödstal. Men en jämförelse med Norge ger inget stöd för att Sverige skulle sticka ut i det avseendet.

    Den 27 maj hade 1 989 personer i särskilt boende för äldre avlidit i covid-19, enligt Socialstyrelsens dödsorsaksregister. Det är knappt hälften av alla döda.


    Norge har långt färre döda på äldreboenden men den gruppens andel av det totala antalet döda är faktiskt högre: Cirka 60 procent, enligt Frode Forland.


    ? Det är väl mer en reflektion av spridningen. Om man har en stor spridning i samhället får man också en större smitta på äldreboende. Vi har en mycket mindre spridning i samhället, säger han.



  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-01 16:47:46 följande:
    Nja, nu kan ju inte du norska automatiskt bara för att du behärskar svenska språket. Dina citat blir alltså innehållslösa eftersom du inte förstår till fullo vad det är du citerar och refererar.

    Men jag tycker du ska gräva vidare i norsk statistik.
    De redovisar inte äldreboende tex. Dina påståenden stämmer helt enkelt inte. Och det finns inget som styrker din tes i de norska citat och referat du har. Men leta gärna upp dem.
    Illuminati confirmed!
    Dödsfallen på ålderdomshem som refererades i den norska artikeln, har säkert inte kommit med i statistiken, för att .... dom ville inte ...
  • FuckGoggleAskMe

    Väntar med spänning på vederhäftiga källor som bekräftar att i grannländerna räknas enbart dödsfall på sjukhus i den officiella statistiken ...

  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-07-02 20:26:04 följande:
    Nja, det tror jag inte - men det är iofs ett påstående jag är van vid i diskussioner med företrädare för den nyauktoritära vågen.

    Kanske du har någon i din närhet som kan förklara vad jag skrev, alltså förklara på ett sätt som inte upprör dig alltför mycket.

    Men rent principiellt anser jag i motsats till nyauktoritära att man ska bilda sig en egen uppfattning och stå för den - motsatsen till detta är den form av klustertänkande som kännetecknar pangdemismen.
    Nyauktoriär? Intressanta ord du svänger dig med, fast inte säker på hur du menar där.
    Du tror alltså att de som är kritiska till Sveriges handhavande inte har bildat sig en egen uppfattning (genom att ha inhämtat information och tänkt till), utan fått en uppfattning pådyvlad sig på något sätt? Intressant teori ... klustertänkande är ett annat intressant ord, jag bor inte i Sverige, men inom EU, så antar att det är en ganska stor kluster här då, som består av typ hela världen utom Sverige ...
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-07-03 19:13:12 följande:

    Din poäng kan först ha validitet när man har svaren, är det så svårt och förstå?
    Och nej, det är du som säger detta.


    Idag ska vi koncentrera oss på lära oss om COVID-19 och hur hantera frågan, inte kortsiktig politisk populism som är ointresserad av svaren som vi får på vägen.
    En är hur svårt du har att förstå viruset var här före vi visste om det ens.
    Saken är rätt klar annars, vi har lyckats minst lika bra som de som stängt ned och också hade en initial hög smitta som vi.


    Vilka syftar du på här?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-07-02 22:22:20 följande:
    Inte alls, jag tror att man mycket väl kan anse att Sveriges smittskyddsstrategi är felaktig utan att för den skull vare sig vara nyauktoritär eller osjälvständigt sökande efter en gemenskap där åsiktskepsarna måste vara riktade åt exakt samma håll.

    Ja, jag har sett i något annat sammanhang att du inte bor i Sverige och även anonym (man) påpekade att hela världen har en annan syn på hur man ska förhålla sig till pandemin än Sverige.
    Ja, tyvärr vågar jag inte åka till Sverige i sommar som planerat, för att se släkt och vänner. Känns för osäkert där, ska i stället åka till ett annat land, som känns säkrare. Ekonomin i Sverige hjälps nog inte av att jag, och många andra, inte reser till Sverige i sommar.

    Jag är inte särskilt mottaglig för nyauktoritära synpunkter på vad hela världen tycker, oavsett om det handlar om vad som påstås vara hela världens syn på Sveriges smittskyddsstrtegi eller Sveriges invandringspolitik eller svensk jämstäldhet där män inte får vara män och kvinnor inte tillåts vara kvinnor utan allt smetas ut till ett hen.
    Majoriteten har inte alltid rätt, det stämmer, men om nästan alla I Sverige som inte är bundna till FHM plus nästan alla utanför Sverige har en annan uppfattning, vore det väl dumt att inte noga beakta det. På andra områden, tex jämlikhet mellan könen, är det däremot mycket lovord för den svenska modellen, utanför Sverige. Vet inte riktigt varför du drar in det i diskussionen. Att du använder ordet nyauktoritär här tycker jag låter konstigt.

    En av mina utgångspunkter är att Sverige är lite annorlunda än många andra länder, på gott och på ont och att den svenska strategin i nuläget är anpassad för att passa just Sverige, även om det begicks en rad misstag initialt.
    News Flash - alla länder är annorlunda och olika. Samtidigt har alla europeiska länder även många likheter. När Sverige funderade på att gå med i EU, såg jag exakt samma argument mot detta i Sverige, som i ett par andra länder I samma situation - vi borde inte gå med, för det är bara vi som blablabla, vi är så annorlunda. Hur viruset sprids, är däremot lika i alla länder. Det sprids via mun och näsa, så varför borde man inte täcka mun och näsa? Varför borde man inte stänga ned och isolera, eftersom det innebär att färre möter andra personer, och ju mindre folk man träffar, ju mindre risk har man för smitta.

    En annan synpunkt är att eftersom pandemin hade sitt ursprung i Kina så kom också den kinesiska strategin att fungera som modell för många länders sätt att hantera smittan - och jag är övertygad om att globalt sett så kommer konsekvenserna av nedstängningen av samhällen att orsaka mer död och lidande än covid-19 i sig kommer att göra.
    Jag tycker att just nu är det intressanta att jämföra antal döda och smittade nu. Ingen vet något om framtiden, men det görs framsteg hela tiden inom vetenskapen, vården, beredskapen etc. Alla länder har bättre förutsättningar att klara av fortsättningen av detta nu, de första månaderna är det svårare, och därför panikstängde många för att säkra mindre smittspridning. Inte Sverige.

    Jag tror också att när det så småningom kommer till utvärdering av pandemin och olika åtgärders effekter så kommer man definitivt att jämföra överdödlighet och förändringar i medellivslängd olika länder och olika förhållningssätt emellan.

    Och så tror jag inte att en lockdown hade fungerat i Sverige, svensk sjukvård och svensk äldrevård är förmodligen lika eftersatt, lika lidande av nyliberala experiment som brittisk - och särskilt väl har det inte lyckats för britterna den här första inledande sträckan av maratonloppet.
    Lock-down fungerade ju i andra länder, varför skulle det inte fungera i Sverige? Vet inte mycket om hur allt fungerar i GB, men i Sverige har ju sjukvården varit ett dåligt skämt länge. Tycker inte sjukvården i allmänhet är så bra där jag bor nu heller, men här hade dom i alla fall vett att stänga ner mer och använda munskydd mer. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-07-03 20:59:55 följande:
    Det jag har förstått av klybans många inlägg är att när han skriver vi så menar han sig själv, FHM och Sverige och när han skriver svenskarna så menar han de som inte tycker som honom och de som inte sköter sig.
    Visst, VI är ju Anders, Klyban och de andra i gänget, men blir intressant om jag får ett svar ...
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin