Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-07-04 18:11:58 följande:

    Allt du behöver göra är lyfta blicken och titta på de länder som hade en hög initial smittspridning som oss och hur väl det gått där.
    Det är svårt och se några direkta skillnader, mer än att man pratar om stora nummer av underrapportering, medans vi rapporterar samtliga fall även om de inte dött av CVOI-19 då det räcker att man haft COVID-19 nyss men ej dött av det.


    Nu vet jag faktiskt inte vilka länder du menar, men Belgien, UK, Spanien och Italien (plus ett par miniländer) har faktiskt högre antal dödsfall per million invånare än Sverige, men den siffran ser alltså bättre ut i de flesta andra länder. 
    Underrapporteringar har det nog skett överallt, fast just ja, glömde ju att det bara är Sverige som rapporterar korrekt, och alla andra gör fel.
    Lyfta blicken ja ....
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-07-04 18:18:28 följande:

    Få ställen i Sverige munskydd har en effekt mer än i vården.
    Andra länder har andra förutsättningar och där socialdistansering är omöjlig, och där kan det vara tom nödvändigt att göra en lag av det.


    För min del så är det helt onödigt, då socialdistansering är så extremt lätt att följa, därav mask helt onödigt.


    Och sen har vi par mycket stor saker till, som stanna hemma när du har symtom.
    Och den största nästan är handhavande fel, då jag sett att EXTREMT få ens kan använda mask ens det allra minsta.

    Har en härlig anekdot, dock ej om mask men väl handskar, där en tjej gick runt med plasthandskar och ville skydda sig antog jag.
    Såg hon tog på mycket saker, så mycket att jag reagerade på det.
    För sen gå köpa lördagsgodis och tog lördagsgodiset med sina plasthandskar på rätt ned i påsen.
    Jag bara antog hon skulle äta dessa senare, och då ställer man sig frågan varför plasthandskarna var på.


     


    Folk kan inte använda ansiktsmask, och då tappar masken helt sitt syfte.


    Har sett bilder i pressen på överfulla bussar etc i Stockholm, där skulle ansiktsmask nog ha hjälpt. Plus bilder på stora samlingar av studenter etc, där ingen kan bötfällas, för det finns ingen lag mot detta. Inte smart.
    I länder där de stängt ner och mask är obligatoriskt enligt lag, har de dessutom lagar om avstånd mellan människor, att stanna hemma, storleken på folksamlingar etc, lyft blicken!
    Kan även berätta att så svårt är det inte att använda mask, jag kan. Min son också. En del kanske pillrar med händerna på masken etc, men då hindrar det fortfarande ens egna virus att spridas.
    Tjejen med handskarna låter ju udda, men i alla fall så skyddade hon omvärlden lite för att få eventuell smitta hon hade på händerna. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-04 19:36:09 följande:
    Social distansering? Det är det mest effektiva. Nästan varenda expert man lyssnar på säger att det egentligen inte spelar någon roll om man stänger ner hela samhället eller inte, huvudsak är hur folk beter sig. Annars hade inte heller Italien haft hundratals döda varje dag, när man redan hade stängt ner en månad, två månader - fortfarande dog hundratals varje dag. Och det är antagligen för att de inte har hållit distans. 

    De där enkla pappersmaskerna håller bevisligen inte bort virus. Inte tygmasker heller. De släpper även igenom det om den som bär masken är smittad. Det har ganska lite effekt.
    Social distansering har de dessutom, i de länder som också stängt ner, har masker etc. Det finns vetenskapliga studier som säger att masker hjälper, orkar inte citera något nu, men någon hade en länk till det tidigare i tråden. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-04 19:40:09 följande:
    Och vilka NEGATIVA följder skulle en sån lockdown ha? Betydligt sämre ekonomi för hela landet, vilket nog skulle innebära ännu sämre sjukvård, ännu sämre äldrevård, ännu sämre skola. Psykiskt sjuka skulle drabbas ganska snabbt. Fler självmord, fler människor som inte får hjälp i tid (från sjukvården, äldrevården, psykiatri, m.fl.) För mig låter det som om en lockdown NU skulle ge fler döda än att bara fortsätta som vi gör.

    Ekonomi och liv hänger ihop, det ena går inte utan det andra. 
    Det finns studier som tyder på att en total lockdown och sedan en öppning, är bättre för ekonomin. Det är inte så att Sveriges ekonomi är i mycket bättre skick nu än andra länder, pga annorlunda coronastrategi. Orkar återigen inte hitta någon länk nu ... Det där med fler självmord etc låter ju troligt men har inte sett några studier på det än. Har inte hört om några toppar av självmord i Italien etc.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-04 19:44:49 följande:
    Du syftar här på belägg genom vetenskapliga studier. Eftersom jag VET att det du påstår inte går att bevisa, uppmanar jag dig nu att belägga dina påståenden. Länka till dessa studier! 

    Men inte bara att lockdown minskar smitta - det vet vi att det gör. 

    Poängen är att man ALDRIG har haft en sån här situation i modern tid. Så man vet faktiskt inte. Det är mycket man inte vet här. Studier kan bara ge lite, pytte-lite anledning att tro det ena eller det andra. Men de allra flesta studier bevisar ju inget helt säkert. 
    Lite längre upp länkade jag till dessa studier, om hur många liv som sparats pga lockdown, titta där. Nej, ingen vet ju säkert, men om vetenskapsmän har kommit fram till dessa siffror, tror jag att sanningen ligger nära dessa tal. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-04 19:49:14 följande:
    En mask skulle kunna hjälpa i en normal-full buss eller hellre en tunnelbana, men när det väl är så illa att bussen är så full att man står tätt - då hjälper inte någon mask heller. 

    Det finns ju faktiskt risken att folk tror det är fritt fram att trängas med andra i t.ex. bussar. Du bevisar just själv att det finns de som tror det. Det är ju därför man inte ville införa det. 
    Är inte säker på att jag förstår vad du säger att jag bevisar ... men i alla fall, i en fullsatt buss, håller ju vilken slags mask som helst tillbaka en hel del virus. Detta borde vara gynnsamt för att stoppa smittospridningen. Det bästa är naturligtvis att hålla avstånd, men vips så hamnar man i en situation med en fullsatt tunnelbana, då känns det bättre om alla bär mask, så att risken att smittas dämpas. Håller du inte med?
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-07-04 21:51:49 följande:
    Beundrar ditt tålamod.

    Finns mängder av studier som påvisar starkt positiva värden av att använda munskydd/andningsmasker. Självklart minskar det smittspridningen om jag inte kan smitta dig och du inte mig.
    Haha, ja, jag beundrade länge ditt, ABCs och Mans tålamod i denna tråd, men kunde till slut inte hålla mig, och gick in själv. Tror dock att jag ger upp snart. Klyban vann ...grattis, ingen stod ut!
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-07-04 22:14:19 följande:
    En del är uthålligare än vilket virus som helst. Vi får tacka vår lyckliga stjärna att de inte är vare sig smittsamma eller dödliga.
    Ja, att vara faktaresistent är som tur var inte speciellt smittsamt.  
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-06 16:15:08 följande:
    Precis. Och de andra i den där bussen verkar stå långt ifrån varandra. Man vet ju var dessa stänger och annan inredning finns i en buss, och de är längre isär än vad de är på den bilden. 
    https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/facket-om-sl-kaoset-nagon-som-har-tankt-fel/
    https://mitti.se/nyheter/stadar-bussar-coronatider/
    https://www.nyhetsbyranjarva.se/det-ar-lika-trangt-pa-bussarna-som-vanligt/

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-07-06 17:46:16 följande:

    Att det var i Sverige så tidigt kan vi konstatera som fakta.
    Och hur många denna person smittat sedan flygplatsen det är en spekulation, dock vet vi smittan var omfattande initialt, som i Italien, England, Spanien Frankrike, Österrike och säkert nån till jag glömt.


    Vi sadlade om till denna strategi vi nu har så får vi insåg att smittspridningen var redan för omfattande.
    En strategi jag sett man upprepa varje PK jag sett.


    Du kör populismen grundregler att kan det  inte bevisas EXAKT, så existerar det inte överhuvudtaget.
    Och man sett när datumen från smittans existens på Svensk mark flyttats tillbaka, så är det nått som istället ignoreras.
    Typisk populism och politisk agenda, för vad?


    För den som pratar så har inget som helst intresse om vad göra för framtiden.


    Aha, är dessa de länder du hänvisat till, och som klarat sig mycket sämre än Sverige? 
    UK,Spanien och Italien har fler dödsfall per million invånare än Sverige, inte de andra. Italien har nu lägre antal nya fall av smittade och döda än Sverige och Österrike har länge haft mycket lägre siffror än Sverige, och mycket lägre siffror på totalt smittade och döda. Spanien har inte så höga siffror på nya dödsfall längre etc etc.
    Ser inte att det gått överlägset bättre i Sverige ...
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin