Inlägg från: Anonym (sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sant)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tabellen blev lite konstig efter den publicerats, men bör ändå gå att förstå hoppas jag.

  • Anonym (sant)
    Anonym (.) skrev 2020-05-06 10:48:20 följande:
    Fel igen. Samma människor prioriteras bort från IVA med eller utan pandemi.
    Där har du i alla fall fel. Jag har följt personer till IVA som haft diabetes, hjärtkärlsjukdom och samtidig en ålder på över 70 med luninflammation i samband med influensa ett antal gånger.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-06 11:03:23 följande:
    Man behöver fortfarande inte göra såna prioriteringar. Du sprider desinformation. Uppenbarligen har några idioter missförstått och trott att de skulle prioritera, men det var inte det de skulle göra. 
    Fast det känns som lite väl få av de som är 70+ får ivavård nu faktiskt. Kolla statistiken. 
  • Anonym (sant)
    Anonym (.) skrev 2020-05-06 12:11:45 följande:
    Även personer över 70 med flera grundsjukdomar får IVA-vård nu, om de är i skick för det. Det är ingen absolut gräns för att stänga dörrarna till IVA.
    Jag har också varit med om att ett stort antal gånger, innan pandemin, säga nej till IVA för multisjuka äldre, med olika infektioner.
    Covid-19 slår hårt på många äldre, och de hamnar snabbt i ett så dåligt skick att IVA-vård inte tillför något. Det handlar om flera veckor i respirator som med lufttrycket pressar sönder lungorna. Även yngre personer behöver många veckors rehabilitering efteråt för att överhuvudtaget orka lyfta sina armar, komma ur sängen etc. Är man äldre och skör i grunden kanske man klarar en vanlig pneumoni, men inte Covid-19.
    14% av de som dött mellan 70-79 år har fått IVA-vård. De över 70 jag följt och som fått IVA-vård har absolut inte varit i bra fysiskt skick från början, och de flesta har varit multisjuka och flera medvetslösa när de kommit till akuten. 

    Visst kan det vara så att covid19 slår så hårt att alla 70-79 inte går att vårda. Men 14% av de som dött känns lite.
  • Anonym (sant)
    Anonym (.) skrev 2020-05-07 12:52:21 följande:
    Ett stort problem är att tidningar som Aftonbladet till största delen rapporterar om Stockholmsområdet. Där har det börjat lätta en aning, och nu tror folk i Göteborg att man kan vara mer social. Därtill har Göteborg tidigare inte märkt av epidemin lika mycket som Stockholm, så när det pratats om "hög belastning" så har allmänheten i Västra Götaland sannolikt tyckt "det här fixar vi ju ändå bra".
    Ja, det håller jag med om. De säger inte ens att det är stockholm de talar om, så många tror att informationer gäller hela Sverige. Har träffat många i verkliga livet som tror att vi i övriga landet börjar få immunitet.
  • Anonym (sant)

    Intressant att många av mina inlägg som innehåller konkreta fakta från folhälsomyndigheten och intensivvårdsregistret modereras bort. Undrar av vilken anledning. Inte skrämma folk? Inte ifrågasätta myndigheter?

  • Anonym (sant)
    FDFMGA skrev 2020-05-07 13:30:12 följande:
    Lyssnar man till de dagliga presskonferenserna och har en hyfsad förmåga att förstå vad andra säger så har man knappast några problem att förstå skillnaden mellan Stockholm och Västra Göraland.

    Själv har jag tyckt att Tegnell varit lite tjatig när han betonat att smittspridningen i den del av landet som inte kallas Stockholm har tilltagit medan den verkar ha minskat i Stockholm. Det är väl framförallt Skåne och Västra Götaland han pekat ut som regioner där smittan sprider sig.
    Jag tror att många inte lyssnar på alla presskonferenser, utan ser på nyheterna, och där har det ofta inte specifikt sagts att det rör sig om olika delar av landet.
  • Anonym (sant)
    FDFMGA skrev 2020-05-07 15:13:19 följande:
    Nej, smittan under kontroll har de först när de har noll smittad och för alltid stängt gränserna mot omvärlden.Eller när de lärt sig leva tillsammans med viruset, precis som människan gjort med tidigare coronazoonoser.

    Nu är det väl inte fullt så illa för våra grannländer som det kan verkas i förstone. Det är ju inget som hindrar dem från att sluta tro på mirakel och inse att viruset har kommit för att stanna. De kan göra om och göra rätt, det vill säga lära av oss i Sverige men inte nödvändigtvis kopiera våra misstag.

    Ett problem är ju att det blir svårt att motivera folk till frivillighet efter tvång - men om politikerna i grannländerna är tillräckligt ödmjuka så borde detta inte vara någon omöjlighet.

    Jag tror iallafall att även Norge, Danmark och Finland kommer att hitta fungerande förhållningssätt gentemot covid-19, det vill säga att man inte kommer att tvångsisolera sig för alltid.
    De kommer troligtvis öppna upp gradvis och med smittan under kontroll genom testning, karantän vid inresa (Danmark har redan så, vet inte hur Norge och Finland gör) och karantän vid utbrott av smitta.

    En metod jag tror hade varit bättre.
  • Anonym (sant)
    Anonym (.) skrev 2020-05-07 17:17:09 följande:
    Den var här redan innan Italiens utbrott uppmärksammades.
    Det vet du inte.
  • Anonym (sant)
    Anonym (man) skrev 2020-05-07 17:14:15 följande:
    Innan det kom hit mellanlandade den i Italien och då visste vi att den hade kommit till Europa och gjorde ändå inte ett skit. Utan fall agerar man kanske inte men när den kommit till Europa så kunde man ju kanske börjat agera istället för att pilla navelludd.
    Beundrar din energi. Vi är nog ganska många som håller med dig i det mesta, men tyvärr så får man inte tänka så i Sverige. Går emot strategin.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin