Inlägg från: Anonym (Tips från coachen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tips från coachen)

    Ägglossning under mensen hur stor sannolikhet

    Noll. Chansen att ha ÄL under mens är noll. Om du vet att du har ÄL men ändå blöder är det inte mens utan en mellanblödning. Ibland kan en cykel vara väldigt ojämn nämligen så det är det troliga scenariot.

  • Anonym (Tips från coachen)
    Anonym (fertil nu?) skrev 2020-04-26 11:05:10 följande:
    Min mens är över på tisdag, och enligt testen är det stegring eftersom det blir starkare nu för varje dag trots mensdag 3... Hört vissa som får ägglossning direkt efter mensen och blivit gravida...därför blir jag lite fundersam...och min menscykel är oftast 24 dagar... men ÄNDÅ väldigt starkt test med strecken på dag 12...
    Ja men nu är du ju precis mitt i mensen. Jag hade själv ÄL ca en vecka in i cykeln ganska nyligt (jag blöder bara två dagar) och en kort follikelfas är ju inte bra om man vill bli gravid eftersom äggen oftast inte är mogna för befruktning då. De behöver växa till sig lite först.
  • Anonym (Tips från coachen)

    Förresten, ang din kommentar här: 


    Anonym (fertil nu?) skrev 2020-04-26 11:05:10 följande:
    Hört vissa som får ägglossning direkt efter mensen och blivit gravida...
    JA så kan det bli men då har de antagligen en hyfsat normal längd på sin mens, kanske 5-7 dagar, och så får de ÄL runt dag 10 eller nåt, och ja, då kan man bli gravid.
  • Anonym (Tips från coachen)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-04-26 12:01:29 följande:

    Det där stämmer inte! Jag har haft ägglossning när jag har haft min mens. Jag har sån fruktansvärd oregelbunden menscykel så det kanske kan vara därför jag får så? 


    Så jo man kan visst ha ägglossning när man har mens! (Jag trodde inte heller på det först)


    Det du har haft är inte mens utan mellanblödningar. Du kan inte ha ÄL samtidigt som mens.
  • Anonym (Tips från coachen)
    Anonym (S) skrev 2020-04-26 12:32:51 följande:
    Varför skulle INTE ett ägg kunna släppa från äggstocken samtidigt som man blöder ut den obefruktade hinnan (menstruerar)? Nyfiken.
    Dels pga hormoner, dels pga hur det rent tekniskt fungerar. Det är inte ovanligt att blöda under ägglossning men då är det som sagt inte mens.
  • Anonym (Tips från coachen)
    Anonym (S) skrev 2020-04-26 12:40:09 följande:
    Säg då att jag har en cykel på 21 dagar. Blöder säg 9 dagar. Då är ju min ägglossning 12-16 dagar före mensstart, m.a.o. mellan dag 5 och dag 9 - alltså när jag har mens.
    Nu är inte ÄL alltid 12-16 dagar före mens, det kan skilja sig ännu mer plus eller minus. Du kan mycket väl ha ÄL precis i slutet av mensen, alltså när det knappt blöder, säg att du är på dag 8 då och med en cykel på 21 dagar har du alltså 13 dagar lutealfas. I ditt påhittade fall blir det ju en väldig skillnad på dagarna, du kan ju inte räkna med att ha ÄL dag 5 då det lika gärna kan vara dag 9, vilket är fullt möjligt då det är precis i slutet. Så vi kan ju sitta här och jämföra siffror hela dagen, i slutänden är det ingen exakt vetenskap och vissa månader har man ingen ÄL alls, trots att man får vissa utslag på ÄL-testerna så betyder inte det att man garanterat släpper ägg.
  • Anonym (Tips från coachen)
    Anonym (S) skrev 2020-04-26 12:51:11 följande:
    Jag har alltid haft en cykel på 22 dagar och ägglossning 16 dagar innan mensstart, med andra ord på dag 6. Blöder i 8 dagar. Med andra ord har jag ägglossning när jag fortfarande har mens. Har ägglossning bekräftad med UL alla gångerna vi tillverkat våra barn (5 st).

    Ville bara höra din förklaring till varför man omöjligt kan ha mens och ägglossning samtidigt, vilket man uppenbarligen kan även om det inte är vanligt att ha så kort cykel.
    Går du till gyn och gör UL varje cykel...? Och menar att du blivit gravid redan dag 6 i cykeln...? Tillåt mig betvivla din "information".
Svar på tråden Ägglossning under mensen hur stor sannolikhet