• Madrilj

    Nedfrysta embryon på grund av Covid-19

    Okej tack för information!

    Jag det känns konstigt att privata kliniker får fortsätta utan problem. Undra om man skulle kunna ta med sina embryon till en privat klinik och bara sätta in det där, för det hade ju varit smidigt för den otåliga Skrattande
    Men det kan ju vara som du säger att det har något med att de coronasjuka vistas på sjukhusen där vi gör våran IVF. Men vill minnas att jag fick höra tidigare att de valde att stoppa IVF-behandlingar på grund av att man inte visste om det fanns risker med graviditet och corona, isåfall borde det ju utgå någon typ av uppmaning att inte bli gravid nu till alla som vill bli det.

    Ja när vi gjorde våran utredning innan vi fick remiss till Sahlgrenska så gjorde de en spolning av äggledarna, då fick de se att det inte passerade vätska på någon utav dem. Så då är det ju inte konstigt att man inte blir gravid när ägg och spermie aldrig kan mötas :) 

    Okej! Vad tråkigt det måste kännas att det har gått en gång tidigare men inte nu. Men tyvärr kan man ju inte se in i framtiden så man får trösta sig med att det var bäst just då :) undra vad det är som gör att ni inte blir gravida idag då?

  • Madrilj
    Anonym (Grusis) skrev 2020-04-30 19:38:45 följande:
    Då känns det ju verkligen som att det kommer lösa sig för er! :) skönt! Gjorde spolningen väldigt ont då?

    Ja, det vet man ju inte... jag hade högre BMI när jag var 21 än nu, så tycker att det känns konstigt. Den första läkaren vi träffade på Sahlgrenska, som gjorde vul, sa att det såg ut som att jag var gravid redan då (en vecka innan mens) och hoppades att vi inte skulle ses något mer... ;) Men det tog sig ju inte. Testade inte, men mensen som kom då var väldigt ond! Även den mens som kom en månad senare... Känner att det kan ha ?varit något? då, men har ju inga bevis för det.

    Jag befarade att det skulle göra det efter att jag googlat om det, men som tur var gjorde det inte alls ont. Kände av det lite efteråt men hade inga problem att åka till jobbet efteråt och köra på som vanligt :) har du gjort spolning? 

    Okej vad synd att det inte tog sig då! Det är så jobbigt när man går och hoppas och letar tecken på att det skulle vara något (vilket jag letade innan varje mens tidigare) och sedan så kommer mensen och man blir besviken. En gång blev min mens 1,5 vecka sen och jag trodde verkligen att det äntligen hade tagit sig. Tog graviditetstest då men alla var negativa och sedan kom mensen och då gjorde den jätteont för mig med, så trodde det var ett tidigt missfall om man kallar det för det så tidigt. Men nu i efterhand känns det högst otroligt att det skulle varit något om äggledarna är täppta men det kanske kan slinka igenom något för det.
    Man önskar man kunde kommunicera bättre med sin egen kropp så man vet vad som händer där inne :D 

  • Madrilj
    Anonym (Grusis) skrev 2020-05-02 21:07:42 följande:

    Ja, jag har gjort en spolning där man såg att allt såg normalt ut. Det gjorde lite ont på vänstersidan, men verkligen överkomligt. Mådde inte alls dåligt efteråt heller.

    Jaaa, visst blir man typ knäpp! Haha. Jag tror att det säkert kan ha slunkit igenom något ägg... :)

    Tog Ovitrellesprutan här för 5 minuter sedan och hoppas att allt ska fungera nu. Har väldigt ömma bröst och har haft ett par dagar. Försöker googla, men hittar inga svar. Hade ni också ont i brösten innan plocket? :)


    Ja jag hade också jätteömma bröst! Berättade det för dem och då sa dem att det var normalt :)
    Men så ömma bröst jag hade då har jag aldrig haft innan, så det var skönt när det började släppa sedan :D

    Lycka till på ägguttaget imorgon!
  • Madrilj

    Hej! Hur går det för er alla?

    Jag håller på att ta ägglossningsstickor för tillfället, så hoppas på en smiley snart så jag kan ringa in och förhoppningsvis få tid för återföring.

    Hoppas som ni på återföring innan sommaren!

    Stimulerad cykel, vad innebär det? Min mens är lite oregelbunden också men har inte fått info om något sådan.

  • Madrilj

    Enligt min app på lördag men det kan variera något ????

    Jaha okej då förstår jag! Hoppas det kommer fungera bra ???? jag blev väldigt orolig att jag skulle ha missat att börja med några mediciner så fick kolla igenom papperna fort när jag såg att ni skrivit om det. Men jag hade inte missat något som tur var, för det hade inte varit kul att göra en sån tabbe i detta skedet!

  • Madrilj

    Wow vad kul för er båda att vara ruvare!

    Håller tummarna för att allt ska gå bra och att ni får ett plus på stickan :)

    Blomman2020: det du skriver om dina blastocyster var jag heller inte medveten om. Hoppas det är ovanligt att det är så. Annars är jag orolig för att det inte kommer räcka med mina blastocyster.

    Men med tanke på att de inte sagt något om det borde det väl inte vara så vanligt?

    Trädet91: jag har också hört att det ska gå jättesnabbt vid återföringen, men det är väl skönt för då hinner de förhoppningsvis med många återföringar :D

    Jag har lite dålig koll på när man ska testa då jag inte varit i det skedet än men det måste vara svårt att vänta på det.

    Ni får gärna berätta när ni börjar känna symtom. Jag är supertaggad på återföring för min egen del och glädjs verkligen åt att ni fått göra det!

  • Madrilj
    Trädet91 skrev 2020-06-10 18:52:08 följande:

    Denna bilden syns skuggan nog lite tydligare på eller så är det bara önsketänkande! Har dock aldrig fått någon skugga tidigare när jag brukade testa febrilt.


    Det tycker jag också ser positivt ut! Läste någon gång att fotar man sitt test och sedan höjer kontrasten på bilden så hjälper det att urskilja om det är ett streck eller inte, så det är ett tips!

    Vad kul för er att det verkar gå bra :D

    Jag väntar på återföring i veckan nu och hoppas verkligen att det inte blir avbokat i sista sekund!
  • Madrilj
    Blomman2020 skrev 2020-06-13 10:44:08 följande:

    Idag är min officiella testdag på ruvardag 12, det visade positivt och gravid 2-3 veckor! Ser också ut som hcg nivån ökar sakta men säkert! Känns verkligen overkligt! Jag var helt inställd på att första inte skullle funka och att det är ett test! Det är ju en lång väg kvar och jag tror nog inte jag kommer inse förrän vi ser om första Ultraljudet är ok! Men detta är ju ett steg i rätt riktning :)


    Jättestort grattis! Vilken fantastisk känsla det måste vara :D hoppas allt kommer gå bra för er!

    Jag är jätteglad för jag fick göra min återföring så jag är nu ruvare för första gången och längtar tills jag får testa också. Helt plötsligt går ju tiden hur långsamt som helst!
  • Madrilj

    Blomman2020, vad spännande det måste vara att få komma på ultraljud, hoppas allt ser fint ut! Är det sista besöket man gör på Sahlgrenska? Eller ska man återkomma något mer under samma graviditet? :)

    Clemmentina, jag förstår att du är nervös men det kommer säkert gå jättebra. Jag var nog mer nervös över att de skulle avboka än själva återföringen. Men du har ju varit stimulerad så då borde de väl inte avboka :)

    Trädet91, jag kommer nog också tjuvtesta! Ja det kan jag tänka mig att det är svårt att förstå, tyckte det var svårt att ta in att man fått göra återföringen men graviditet är ju ännu större :D

    Min testdag är den 23e juni och längtar så. Vågar knappt tänka på symtom för man blir ju bara tokig av det. Dock har det varit lite ljusbrunt på toapappret efter återföringen, är idag på ruvardag 5 men hoppas det är efter besöket eller eventuellt nidblödning kanske?

    Har ni haft något liknande? :)

  • Madrilj

    Glad midsommar på er!

    Tjuvtestade i morses och fick äntligen ett positivt test!! :D Aldrig sett två streck på den lilla stickan under dessa åren som blivit så det känns helt sjukt men samtidigt svårt att ta in.

    Fortfarande lite ljusbrunt ibland på toapappret men det ska jag tydligen inte vara orolig för men jag får försöka ta en dag i taget, är ju trots allt fortfarande bara på ruvardag 8 :)

  • Madrilj
    Clemmentina skrev 2020-06-22 15:53:51 följande:

    Nu ruvar jag också! Allt såg fint ut. Testdag blir den 4/7. :)

    Åh det förstår jag! Inte det minsta konstigt att känna en massa oro. Håller tummarna!


    Vad kul att du också är ruvare, önskar dig lycka till! :D

    Jag har min testdag idag och testade positivt med både clearblue digital och en liten sticka, känns helt overkligt!

    Jag fick till mig att eftersom mitt UL kommer under Sahlgrenskas semesterstängning ska jag dit först vecka 32 då de börjar med UL igen och då kommer jag förhoppningsvis vara i v 11, men jag ska kontakta MVC i min hemkommun för kontroll innan det :)
  • Madrilj
    Blomman2020 skrev 2020-06-26 14:49:12 följande:

    Gud vad roligt, stort grattis! Har vart så trött denna veckan att det är först nu jag sett detta! Vad tråkigt att ultraljudet blir så sent, jag trodde faktiskt dem tog emot för ultraljud! Känns konstigt att dem verkligen stänger ner helt på sådana rutiner som bara kräver en läkare, speciellt när alla redan fått vänta längre än normalt på att sätta igång!


    Tack så mycket :D

    Ja jag håller med dig, trodde också att de gjorde ultraljud men jag ska inte klaga när jag fick göra återföring och bli gravid innan sommaruppehållet!

    Är du trött på grund av att du är gravid tror du? Jag upplever att jag har blivit mycket tröttare det sista dagarna, men det kan ju vara värmen också.
  • Madrilj
    Clemmentina skrev 2020-06-26 18:34:39 följande:

    Har inte direkt några symptom eller så. Lite svag molvärk någon gång men känner överlag lite, vilket får mig att tänka att det nog inte tagit sig den här gången. Men vet ju att jag bara är på ruvardag 4 och att många inte får symptom så tidigt.

    Hade ni andra mycket symptom under ruvardagarna?


    Jag hade också lite molvärk emellanåt och det kändes nästan som att det sträckte till lite i livmodern ibland med, samt att jag hade lite bruna flytningar första dagarna men annars har jag inte känt så mycket och jag har fortfarande inga direkta symtom. Möjligtvis lite tröttare men inget illamående eller så än :)
  • Madrilj
    Trädet91 skrev 2020-06-27 09:47:26 följande:

    Nä, tror att embryot inte klarade sig. Började med bruna flytningar som under veckan tilltog och blev mer mörkröda blödningar med klumpar. Igår kom mensliknande blödning som har fortsatt och det känns precis som mens.

    Håller med om att ivf verkligen tär på psyket och det går inte att göra något åt ovissheten heller utan det är bara att vänta ut. De här dagarna med ovisshet har varit hemska men kändes skönt att igår i alla fall kunna släppa det och gå vidare när den mensliknande blödningen kom. Kändes lite för bra för att vara sant om allt skulle gå vägen på första försöket. Har ultraljudstid inbokad sedan tidigare nästa fredag och då lär jag antagligen få det bekräftat. Hoppas nu på att det inte blöder på alltför länge och att en ny insättning kan ske i augusti igen. Är det någon som vet när nästa insättning kan starta?


    Vad tråkigt att det inte gick denna insättningen, måste vara jättejobbigt! Jag är orolig varje dag att det ska gå åt skogen. Var på mitt första inskrivningasamtal på MVC i veckan och då blev det lite mer verkligt att jag är gravid och skulle det gå åt fanders nu skulle jag nog verkligen bli superledsen..! Styrkekramar till dig!

    När jag ringde Sahlgrenska och bokade in mitt ultraljud sa de att de börjar med ultraljud v.32 och att verksamheten öppnar upp helt v.33 så hoppas du får göra en ny insättning så tidigt som går efter semestern.
  • Madrilj

    Hej allesammans! Nu är september här och är nyfiken på hur det går för er? Har ni fått tid för ny återföring?

    Blomman2020, är du fortfarande gravid?

    Min graviditet har rullat på fint och jag fick göra ett tidigt ultraljud i veckan, v.14+4, och det såg jättefint ut och det känns så overkligt!

  • Madrilj
    Trädet91 skrev 2020-09-05 19:42:44 följande:

    Hej!

    Åhh! Vad härligt att höra att allting har gått bra för dig! :) Måste kännas skönt nu när de första 12 kritiska veckorna har passerat! Hur har du mått?

    Själv hade jag turen att få göra en återföring på en återbudstid nu i augusti. Allt har gått bra hittills och jag är nu i v 5+5 :) Förra gången jag plussade var det vid denna tidpunkten som missfallet kom, hoppas bara på att det går bättre denna gången.


    Tack! Det kändes skönt när jag passerade de veckorna, dock känns det som att man aldrig riktigt slappnar av ändå utan tänker att man kan aldrig riktigt vara helt säker. Men försöker njuta så mycket som går!

    Jag har mått oförskämt bra. Fick en trötthetsperiod v.8 till 12 ungefär. Kunde må lite illa om jag blev hungrig men har inte spytt någon gång. Spända och ömma bröst så inget onormalt. Men med tanke på ens väg till en graviditet hade jag nästan velat få jättemycket symtom som en käftsmäll som riktigt bevisar att man är gravid, haha.

    Vad kul att du fick göra återföring så snart! Måste kännas skönt :D håller tummarna för att det går bra denna gången! Känner du någon skillnad från förra gången?
Svar på tråden Nedfrysta embryon på grund av Covid-19