Inlägg från: Pascal |Visa alla inlägg
  • Pascal

    Planerat snitt, vad bör jag tänka på?

    Cillisen skrev 2020-05-03 07:08:42 följande:

    Jag har nog bestämt mig för snitt efter misslyckat vädningsförsök då denna lilla gosse ligger i säte.

    Vad bör jag tänka på? Har genomgått 3 vaginala förlossningar innan och har ingen erfarenhet av snitt. Mjuka byxor har jag köpt med högre mudd över magen. Underkläder? Ska man köpa andra högre?

    Hur ont hade ni efteråt? Har man avslag lika länge som vid vaginal förlossning? Hur länge låg ni kvar på BB? Hur mycket orkar man efteråt? Min man får inte vara med pga Corona så.det oroar mig.


    Trosor och byxor som sitter högt upp och löst är att föredra så det inte ligger och skaver mot ärret. Är ju olika hur länge man tycker det behövs men för mig gick det värsta över efter ca 3-4 v och jag kunde ha mina vanliga trosor igen. Men jag har inte jättelåga trosor iof så det beror väl på vad man har :)

    Jag tyckte det värsta var att sätta sig/lägga sig och när man skulle resa sig upp till stående. För mig gick det värsta över efter 1-2 v. Jag var dock väldigt trött och kände mig yr i ca 2 veckor efteråt innan det vände. Det kan vara en bra idé att äta järntabletter ett tag efteråt för att hjälpa kroppen på traven även om man inte förlorat så mycket blod. För mig gjorde det enorm skillnad.

    Låg kvar 2 nätter på bb och hade avslag i ca 2-3 v
Svar på tråden Planerat snitt, vad bör jag tänka på?