Inlägg från: Anonym (Singelpappa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Singelpappa)

    Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader

    Anonym (Svar på tal) skrev 2020-05-07 16:00:28 följande:

    Eftersom han är 17 år antar jag att han går i gymnasiet. Då får han bidrag från csn, rättare sagt är detta pengar som ska gå till föräldrarna. Bor han halvtid hos pappa ska alltså hälften gå till pappa för att täcka matkostnader och annat.

    Sedan är pojken gammal nog att dra sitt strå till stacken. Nu vet jag inte hur ni har det men han kan gott och väl hjälpa till att åka och handla, laga mat två kvällar i veckan, städa och allt möjligt annat.

    I ärlighetens namn borde du TS endast betala en tredjedel av matkostnaderna. Du är inte mamma till bonusen (som snart är en vuxen person) och även om du betalat tidigare betyder inte att du alltid måste det. Man har rätt att ändra sig!

    Börjar sambon bråka kan du föreslå att ni har helt skilda matkonton, skilda hyllor i kylskåpet osv. Absurt, JA, men då får han väl tänka efter hur han egentligen vill ha ert förhållande, för han kan inte tvinga dig att betala mer än du är villig till. Då är det bättre att man kommer överens.


    Fasen va snålt och tjafsigt.

    Hade min sambo kommit med denna typ av argumentation så hade det blivit separation. Jag hade aldrig resonerat på detta sätt i en omvänd situation.
  • Anonym (Singelpappa)
    Anonym (Svar på tal) skrev 2020-05-07 16:12:52 följande:

    Eftersom det är tre "vuxna". Men jag räknade då med att bonusen bor där heltid, det blir mer rätt om TS betalar 40 % eftersom han bara är där ungefär halvtid.


    Tillsammans betalar de ju 50% av matkostnaderna då sonen bor varannan vecka. Sen delar de inbördes 50% så TS betalar ju 25% av styvsonens matkostnader.

    Snålhet inom familjen är sjukt oskönt. Det kommer nog knappast kännas som en lycklig kärleksfull familj om man drar detta till sin spets.
  • Anonym (Singelpappa)
    Anonym (lll) skrev 2020-05-07 18:01:32 följande:

    Jag lever I en bonusfamilj, mina barn bor varannan vecka, min mans barn på heltid. Vi har räknat ut det så att han betalar mer för sina barn än jag för mina, naturligt nog. Mina barn är äldst. Den dagen de inte alls bor hemma längre så kommer mitt bidrag till matkassan förstås minska. 

    Vi tjänar ungefär lika mycket, vi delar  50/50 på huset osv. 

    Jag kan inte se varför TS måste bidra till bonussonens matkostnader. De får räkna sig själva som 1 + 1,5 (dvs mannen + sonen är 1,5) vuxna. Räkna ut kostnaderna därefter. 


    Hon måste såklart inte göra något alls, hon är fri att göra som hon vill och ta konsekvemserna av det. 
  • Anonym (Singelpappa)
    Heranell skrev 2020-05-07 21:42:16 följande:

    Jag skulle aldrig bråka om matpengar, jag har en tonåring, min sambo två, skulle vi hålla på att räkna kronor och ören skulle det inte funka. När vi veckohandlar brukar vi betala varannan gång ungefär. Jag kan lika gärna gärna handla kläder till hans barn som till min egen, det skulle inte kännas bra att vara snål mot mina bonusbarn.


    Jo, men nu är FL dårarnas paradis. Du kan inte förvänta dig folk med sunt förnuft här. Är man inte snål som TS så hatar man sina bonusbarn. Jag förstår inte att det finns desperata män som vill vara tillsammans med dessa kvinnor. 
  • Anonym (Singelpappa)
    Anonym (K) skrev 2020-05-08 09:30:49 följande:

    Och det finns desperata kvinnor som tar snåla män som varken vill ta hand om eller försörja sina egna barn , utan dumpar över minst en del ansvaret på sin aktuella tjej/sambo/fru osv.

    Problemet är med din och liknande resonemang att för varje bonusförälder som inte vill betala för sina bonusbarn finns det en biologisk förälder som inte heller vill betala för sina egna barn.

    Annars kommer inte ens upp frågan...


    Jag är själv uppvuxen i en bonusfamilj. Min styvfar fick tre barn på halsen, han hade inga egna. De fick ett gemensamt barn. Han jobbade som ett as och man delade lika då mamma jobbade inom vården och hade sämre inkomst.

    Vi syskon ser oss alla som helsyskon och och tillsammans med min styvfar är vi en familj. Han engagerar sig i alla barnen lika mycket.

    Man får göra som man vill men i min värld tjafsar man inte om pengar på det här sättet. Inte inom familjen.

    Frågan var om det var rättvist. Jag säger Ja.
  • Anonym (Singelpappa)
    Anonym (D) skrev 2020-05-08 10:58:28 följande:
    Jag säger som jag sagt tidigare i den här tråden: du har troligen en bättre relation med din styvfar och engagerar dig mer i honom än min mans son i mig. Och då tänker jag att det är jättefint att man kan ha känslan som du har haft i din familj! Jag försökte också bygga detta när jag startade förhållandet, engagerade mig, hjälpte till med skolarbete, frågade och pratade. Men min entusiasm tröt när jag märkte att engagemanget bara var ensidigt. Och nu är vi där vi är, tyvärr. Jag önskar det vore annorlunda.
    Fast han var aldrig aktiv och pressade sig in i vår tillvaro. Han var passiv, fanns där hela tiden när vi ville ha hjälp eller prata. Men lät oss vara ifred eftersom vi var lite stukade efter separationen och det nya livet. 
    Man kan inte stressa fram detta utan man får ta det lugnt och låta barnen vara tills de själva kommer. Det tar tid. 

    Han har alltid ställt upp för oss, och idag älskar jag honom som om han vore min biologiska far. 
  • Anonym (Singelpappa)
    Anonym (D) skrev 2020-05-08 12:33:34 följande:
    Haha, det funkade inte för mig att vara aktiv, och när jag blev passiv förblev också sonen passiv. Så damned of you do, damned if you don?t. Han har inget intresse för mig (har aldrig haft) och efter ett tag slutade mitt intresse också.
    Ja men om båda är passiva så kanske det är bättre än bråk, eller hur? Man uppskattar ju inte sina biologiska föräldrar heller i en viss ålder (tonåren). Det kan ju komma efter. 

    Det funkar kanske inte för alla att skapa en fantastisk bonusfamilj. Men jag hade aldrig sett på min nya kvinnas barn som nånting annat än barn som tillhör familjen. Mina barn, hennes barn = våra barn. 
    Och jag inleder självklart inte en relation med någon som tänker annat.  
  • Anonym (Singelpappa)
    Ess skrev 2020-05-09 22:35:13 följande:
    Betydligt enklare att föräldern står för matinköpen under umgänget, resten av tiden delar man.
    Enklare ja, men inte helt rättvist. Om man nu ska peta i det hela så är det väl inte mer än rätt att det är rättvist åt båda hållen?
    Man delar som vanligt med det tillägget som sonen äter, vilket pappan får betala. Man får helt enkelt se vilka matkostnader man har per vecka med och utan son. Skillnaden får pappan stå för. 
    Låter som en avslappnad och skön tillvaro. 
  • Anonym (Singelpappa)
    Ess skrev 2020-05-10 12:46:57 följande:

    Det blir en bonus för att man står ut med särkullen.


    Trist att det är så du fått leva ditt bonusliv. Och trist för dina bonusbarn. Fanns det någon vinnare i tragedin? Pappan? Bonusbarnens mamma?
  • Anonym (Singelpappa)
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-05-10 13:16:27 följande:

    Varför kallar du hennes särkullar för "bonus" när du VET att hon ser dem som en belastning?

    Varför måste man gilla styvungar?


    Har jag påstått att man måste gilla sin bonusbarn?

    Jag vill kalla bonusbarn för bonusbarn.
  • Anonym (Singelpappa)
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-05-10 13:44:42 följande:

    Du vill det ja, men om ungarna bara är en belastning då?

    Ska inte en bonus vara till fördel?

    Hört talas om "bonusmalus"?

    För mig var ungarna malusungar. Jag tyckte inte ens om dem.


    Jo det finns någon som tjatar om malusungar i de här trådarna. Antar att det är du. Du får väl kalla dem vad du vill så kallar jag dem för bonus.
  • Anonym (Singelpappa)
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-05-10 13:59:13 följande:

    Jaså? Nej, det är det faktiskt inte.

    Du får gärna kalla dina för bonus men kanske inte andras...


    Haha, vad tycker du jag ska kalla andras bonusbarn då?
  • Anonym (Singelpappa)
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-05-10 14:32:19 följande:
    Jag presenterar mig med mitt namn.
    Att det finns ungar i partnerns bagage är inget jag skulle nämna.
    Är du bitter eller besviken över dina livsval? Ångrar du att du valde livet med din man och bonusbarnen?
    Hade ditt liv blivit lyckligare med en man utan egna barn?
  • Anonym (Singelpappa)
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-05-10 14:45:45 följande:
    Nej då, jag är lycklig idag.
    Jag ångrade mig, det har du rätt i. Så vi skilde oss, mot hans vilja. Jag stod helt enkelt inte ut med ungarna som skulle invadera vårt hus varannan helg.

    Idag lever jag med en man utan egna barn. Så himla överlägset!
    Ja, det är klart det var mot hans vilja. Han hade förstås velat fortsätta med en bonusmamma som kallade hans barn för belastning. 
    Dessa desperata män.. 
Svar på tråden Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader