Inlägg från: Anonym (Lilly) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lilly)

    Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader

    Att han hade barn sedan tidigare visste du när ni flyttade ihop.

    Om ekonomin är så ansträngd att du inte kan betala hälften av maten 17-åringen äter så borde ni inte skaffat ytterligare ett barn till familjen.

    MEN du klagar också över att du måste laga maten och DÄR ska du sätta 17-åringen i arbete direkt. Han kan gott laga maten 3-4 ggr i veckan.

    Jag började laga maten när jag var 11.

  • Anonym (Lilly)
    Anonym (D) skrev 2020-05-07 22:38:46 följande:

    Nä, jag har verkligen aldrig propsat på att betala för hans barn, det är min man som tycker att jag också ska inkludera hans son i maten eftersom det handlar om så lite pengar. Detta visar ju rätt tydligt att han skulle tycka att det var befängt om jag bad att han skulle betala mer av de fasta kostnaderna för att kompensera för hans son också. Tyvärr.


    Men hälsa honom om han tycker att det handlar om så lite pengar så gör det ju intet för honom om han tar över den utgiften... Den är ju så liten...

    Jag hade också tappat respekten för en 17-åring som inte hjälper till...

    Men säg till pappan att du gärna hjälper till med maten om han ser till att 17åringen gör hushållsarbete. 20 kr till mat kassan om han plockar upp diskmaskinen, 30 om han viker tvätten 40 om han städar toaletten osv...

    Alltså det är inte killen som ska jobba för sina matpengar, utan det är de pengarna du skjuter till pappan för att hjälpa till att betala 17åringens mat.

    Då kanske pappan sätter lite press på honom.
Svar på tråden Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader