Inlägg från: Anonym (Sjukt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sjukt)

    Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader

    Anonym (D) skrev 2020-05-07 14:52:17 följande:

    Jag är gift med en man och har ett barn med honom och ett till på väg i höst. Han har också en 17-årig son sedan tidigare. Vi bor i ett hus som mannen och jag äger 50/50 och delar på alla kostnader för 50/50. Tidigare då vi började träffas var jag mer large och funderade inte så mycket på de extrakostnader som hans son bidrog med, det var dock mest mat eftersom vi tidigare bodde i en lägenhet. Nu när hans son blivit större, äldre och hungrigare vet jag inte om jag tycker att jag fortfarande ska stå för 50% av maten de veckor han är här. Min man menar att jag visste vad jag gav mig in på när vi startade vårt förhållande och därför ska jag fortsätta betala och laga mat 50% när sonen är här. Vad tycker FL? Är detta rättvist? Jag tycker ju redan att jag betalar för något som jag inte helt borde då jag också står för 50% av uppvärmningskostnader etc, samt att det huset som vi köpte behövde ha lite extra plats för att sonen skulle få rum - detta påpekar jag dock inte.


    Ni är väl en familj? Din man kom som ett paket och det visste du om. Så sjukt märkligt att ens tänka tanken att sonen inte ingår i er familj och vilja slippa att betala mat. Så snålt och ocharmigt
  • Anonym (Sjukt)
    Anonym (D) skrev 2020-05-07 22:41:45 följande:

    Så kan man absolut tänka och jag hade en mer romantisk syn på detta när vi började träffas. Men saker och ting förändras och jag känner inte likadant nu, tyvärr. Och nja, jag ser inte riktigt sonen som min familj, min familj är min man och min unge. Sonen är dock min mans familj. Jag vet att detta är ett mycket provocerande uttalande för många, men så känner jag.


    Som sagt, extremt sniket och ocharmigt. Vad hade du tyckt om ditt barn var i bonusbarnets sits?
Svar på tråden Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader